Home + Diary | Met de trein naar Utrecht en lekker uit eten

Diary | Met de trein naar Utrecht en lekker uit eten

De jongens hadden afgelopen week voorjaarsvakantie, maar wij helaas niet. Toch hadden we toch een beetje dat vakantiegevoel. Ik nam namelijk 1,5 dag vrij en omdat de jongens vandaag meteen een studiedag hebben, heeft Pat vrij genomen. Ondertussen vermaakten de jongens zich ook goed bij opa en oma en pakten we de trein naar Utrecht. Wat we daar gedaan hebben en hoe de rest van de week er uitzag, lees je natuurlijk hieronder.

Maandag

En stille ochtend, want de jongens zijn uit logeren bij opa en oma. Ik start rustig op en maak vast plannen voor aanstaande vrijdag. Dan ben ik vrij en ik wil een dagje op pad met de jongens. We pakken eens een keer de trein en gaan naar Utrecht. Daarna fiets ik naar het werk, waar het weer enorm druk is. Ik heb het al vaker gezegd, maar we zijn bezig met een groot project dat veel tijd kost, maar zo ontzettend leuk is.

Aan het einde van deze dag maak ik deze foto. Pat en ik eten vervolgens samen en daarna staan de jongens weer op de stoep. Weer leven in de brouwerij!

Dinsdag

Volgens mij is er storm op komst, want er is er eentje heel erg druk ????.

Yep, sneeuwstorm haha. Ik fiets met de jongens naar opa en oma en het sneeuwt als een malle. Daarna fiets ik door naar het werk.

Traktatie! Superlekker, maar een hele is mij echt teveel. Ik snijd deze daarom door de helft en geef het andere stuk aan een collega. Ik heb er wel van genoten.

In de middag werk ik thuis en is het ook dan weer erg druk. ’s Avonds komen mijn zus en zwager nog wat ophalen en dus maak ik de rest van de dag geen foto’s meer.

Woensdag

1 maart betekent belastingaangifte! Ik zit daar ’s morgens vroeg al klaar voor, maar ik word ’s nachts wakker en ben klaarwakker. Ik besluit uit bed te gaan en alvast te beginnen met invullen. Het is idioot, ik weet het, maar ik had er zin in haha. Niet omdat we geld terugkrijgen, integendeel, maar ik weet graag waar ik aan toe ben.

Daarna ben ik uiteraard wel weer naar bed gegaan en heb ik nog lekker geslapen.

De hele ochtend ben ik weer aan het werk voor zowel mijn werk als Mamablogger. Lekker productief ochtendje, maar de middag neem ik toch echt vrij. Nog even lunchen en dan….

… Gaan we gezellig even naar de stad. Floris wilde graag iets kopen van zijn zakgeld en de ijssalon is weer geopend dus hebben we het seizoen ingeluid met het eerste ijsje. Althans, de jongens dan haha. Ik geniet zo van deze middagen.

Donderdag

Goedemorgen! We worden wakker met dit mooie plaatje. Moest wel even inzoomen, maar hij staat erop!

De jongens zijn deze ochtend bij opa en oma en ik fiets snel door naar mijn werk, want ik geef samen met een collega een presentatie aan al onze andere collega’s. We vertellen over het project waar we mee bezig zijn. Iedereen reageert heel enthousiast, zo leuk!

Na een drukke ochtend ben ik dan echt vrij en begint mijn lange, vrije weekend. Floris en ik maken samen een bananenbrood. Supergezellig én lekker. ’s Avonds vries ik wat plakjes in voor volgende week.

Snel avondeten vandaag, want deze geluksvogel mag naar de VIP-avond van Pokefamily in Utrecht (dat is blijkbaar een heel ding haha) en opa en oma willen wel met hem mee. Hij is helemaal happy.

Vrijdag

Vandaag gaan we een dagje naar Utrecht. Ik schil de aardappels vast voor vanavond en neem wat lekkers mee voor onderweg en tussendoor, al zijn we natuurlijk wel van plan lekker te gaan lunchen.

Mijn moeder wilde ook mee dus gaan we gezellig met zijn vieren op stap. Later deze week zal vertellen wat we allemaal hebben gedaan en waar we zijn geweest.

Voor het eerst iets gemaakt van speelmaïs. Helemaal trots op zijn mooie leeuw die hij echt zelf heeft gemaakt, zelfs het gezicht. Dit mannetje is het liefst de hele dag aan het knutselen.

Zaterdag

Een echte zaterdag vandaag. De boodschappen worden bezorgd, we moeten even naar de stad en de auto moet worden gewassen. Maar eerst wil Floris zijn volle spaarpot storten op de bank. In deze machine kunnen we alleen muntgeld storten. Floris heeft nog een tientje aan briefgeld dus in totaal heeft hij €68,38 gespaard. Hij mag €30,- uitgeven in de Legowinkel en het overige bedrag wordt verdeeld over zijn spaar- en beleggingsrekening.

Na het geld storten, rijden we naar de stad. Eerst naar de Legowinkel en daarna door naar de opening van Studio Kiewie, een winkel met tweedehands kinderkleding. We slagen er goed voor Floris. Onder andere de rood-wit-blauwe trui uit de etalage. Binnenkort meer over deze winkel.

De auto heeft dringen een wasbeurt nodig.

Aan het einde van de middag rijden we richting Velp, want we zijn uitgenodigd door ABC Restaurants om daar lekker te komen eten. De jongens vinden het fantastisch! Het eten is lekker en er is zoveel keus. Binnenkort meer hierover.

Zondag

Vandaag blijven we thuis, maar er ligt een hoop werk op me te wachten. Maar liefst acht opdrachten voor Mamablogger en dan moeten de gewone blogs ook worden geschreven. Snel aan de bak dan maar.

Ik blog nog wel vooruit, maar help de mannen ondertussen toch met het uitzoeken van LEGO en probeer alvast het één en ander te verkopen. Er komt nog heel veel LEGO aan, maar hij wil onder andere zijn LEGO Mario verkopen om te sparen voor een game pc. We verkopen alvast het wat en zoeken uit wat hij eventueel op de vrijmarkt kan verkopen tijdens Koningsdag. Ook hebben we nog een Super Nintendo Classic Mini te koop. Deze is jaren geleden opnieuw uitgebracht om het jubileum te vieren van deze classic. Online staat deze voor een paar honderd euro te koop zien we, maar deze mag weg voor een veel beter prijsje. Kortom, een productieve dag die we natuurlijk afsluiten met de eerste Formule 1 race van dit seizoen. Heerlijke zondag zo!

Hoe was jullie week? Hadden jullie kinderen ook vakantie? En gaan jullie ook weleens een dagje weg met de trein? Klets mee in de comments hieronder, op Instagram of op Facebook.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Angelique
  6 maart 2023 / 08:40

  Leuke dairy weer! Altijd gezellig om mee te lezen.
  Ook hadden onze jongens afgelopen week vakantie. Zelf moest ik gewoon en ook onze oudste van 15 jaar moest werken, 3 avonden van 17.00 tot 19.00, dus echt veel hebben we niet kunnen doen. We hebben een akkerbouwbedrijf en onze jongens zijn al even wezen helpen op het land en we zijn woensdagavond eerst gezellig naar de Mac geweest en daarna naar China Lights Emmen (in de oude dierentuin van Emmen). Was leuk om te zien.
  Maar ik zag dat Milan ook aan het sparen is voor een game-pc? Onze jongste van 12 jaar ook. Heb jij misschien tips over een game-pc of Milan miscchien?

  Groetjes Angelique