Home + Photo diary | Een dagje thuis werken en heel veel bloggen!

Photo diary | Een dagje thuis werken en heel veel bloggen!

Ik deelde laatst met jullie hoe een een dag werken er voor mij uitziet. Ik ging namelijk voor mijn werk naar Amsterdam. Toen kreeg ik ook de vraag hoe een dag thuis werken en bloggen er uitziet. Een leuk idee, dus heb ik maandag de hele dag foto’s gemaakt. Maandag is namelijk de enige werkdag dat ik niet werk voor mijn werkgever en dus gebruik ik die dag voor bloggen en freelance werk. En het huishouden, dat moet natuurlijk ook nog 😉

Het was een heel gevarieerde dag en we waren al vroeg op. Toen ik Milan naar school bracht had ik al het idee dat we er al een hele dag op hadden zitten. Toch ben ik niet het type wat dan tussendoor nog even gaat liggen of zo, want ik wil die dag graag goed benutten.

Ik geloof dat dat wel is gelukt, kijk je mee?

Goodmorning! Het is rond 5.30 uur. Milan is ook al klaarwakker en samen nemen we alvast de dag door en probeer ik wakker te worden. Milan heeft daar geen last van zo te zien 😉

Eenmaal wakker ga ik al een malle aan de slag: de was erin, de wc en badkamer dweilen en schoonmaken (alleen de wc dan), ik schil alvast de aardappels voor ’s avonds, geef de katten hun vlees, pers de sinaasappels en maak de rest van het ontbijt.

Tussendoor doe ik alvast wat freelance werk (wat ik bijhoud in het mint kleurige schrift) en maak ik een lijstje met blogonderwerpen voor deze week. Die werk ik later verder uit.

Rond 8.00 uur zijn we helemaal fris en fruitig en kunnen we om 8.10 uur naar school. Nog even de tv uitzetten en we gaan!

Onze klok loopt zo’n 10 minuten voor zodat ik nooit ergens te laat kan komen. Patrick vindt het bloed irritant, maar ik zweer erbij. Het is nu dus eigenlijk 8.40 uur en ik kom net van school. Ik heb wel de behoefte om even te gaan zitten, maar de was is klaar dus die wil ik ophangen (de droger is stuk helaas). En als ik dan toch bezig ben haal ik de stofzuiger ook nog even door het huis.

Daarna is het tijd om de blogplanning uit te werken en de onderwerpen te plannen op de verschillende dagen. Ik wil altijd een goede balans tussen de wat meer commerciëlere blogs en de persoonlijke blogs. Mijn bureau is niet zo groot, maar ligt bezaaid met van alles. Zo werk ik het liefst 😉

Ik krijg trek en maak even snel wat op een bordje van Milan haha. Twee rijstwafels met filet american en wat gedroogde cranberry’s voor mijn blaas. Die zijn trouwens best lekker.

Een tijdje daarna doen mijn vingers een beetje zeer van het typen en besluit ik boven het pakketje in te pakken met Milans kleren. Deze heb ik verkocht voor een goede prijs, maar ik moet het alleen nog even in deze doos zien te krijgen. Het is uiteindelijk gelukt. Zijn die bijna vijf jaar webshop ervaring toch nog ergens goed voor geweest!

Lunchtijd! Ik maak deze twee broodjes en ga dan aan de mailtjes beginnen. Ik mailde een media bureau waar ik contact mee heb (binnenkort misschien meer) en nog wat andere bedrijven waar ik contact mee heb. Zodra die mailtjes de deur uit zijn en mijn mailbox is opgeschoond, loop ik even naar de bieb.

Ik breng wat boekjes weg van Milan, reserveer nieuwe en neem voor mijzelf deze tijdschriften mee. Ik wil in bad!

Daarna maak ik foto’s van de pallet tafel die je van de week al hebt kunnen zien.

Vervolgens werd het chaos en kon ik geen foto’s maken. De buurvrouw kwam even gezellig langs en hoewel we beiden weinig tijd  hadden, bleven we toch weer kletsen ;-), daarna moest ik als een malle naar het postkantoor om dat pakje weg te brengen en ik moest naar de apotheek. Om 14.30 uur stond ik moe, maar voldaan weer op het schoolplein waar mijn moeder opeens ook stond. Gezellig!

Daar dronken we thee en werden Milan en wij verwend met deze chocolade en dit was het medicijn wat ik moest halen. Ik heb hooikoorts en begin het wel te merken. Vooral ’s avonds heb ik het benauwd en kunnen we deze goed gebruiken.

Milan nam weer van alles mee van school dus ik schiep nog wat orde in de chaos van tekeningen en werkjes. Daarna begon het koken en de avondspits.

’s Avonds werk ik nog wat door en klap ik pas om 20.30 uur de laptop dicht. Moe maar voldaan en alles blogs voor deze week staan klaar! Het zijn er weer twee per dag, want momenteel heb ik zoveel samenwerkingen en inspiratie, heerlijk!

Zo ziet een dag thuis werken er dus uit voor mij. Ik hoop dat je het leuk vond om weer mee te kijken. Wat zou je de volgende keer willen zien? Laat het me weten in de comments hieronder.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Reacties

 1. 24 maart 2016 / 08:15

  Wow! Drukke dag, maar wat fijn dat alles voor de hele week klaarstaat.

 2. 24 maart 2016 / 09:09

  Wauw wat een planning! Slim om pas s middags de mail te doen. Mail leid zo af.

 3. 24 maart 2016 / 11:58

  Leuk om een dag van jou te zien! En die tafel is zo gaaf, maar die huisjes die erop staan ook! Leuk zeg!

  • 25 maart 2016 / 07:08

   Die huisjes zijn van de Intratuin. Vorig jaar gekocht voor €6 dacht ik, ben er nog steeds erg blij mee.

 4. 9 februari 2017 / 17:42

  Jeetje, ik zit dit zo te lezen en dacht, wow die had een drukke dag, maar daarna vertel je dat het pas 14:30u was.. Wat doe je veel zeg!:)
  Ik ben nieuw in het blogwereldje en heb je blog pas sinds vandaag ontdekt, vandaar dat ik ook reageer op dit bericht en zie dat het al een wat oudere blog is hihi. Maar ik vind je blogs erg leuk! Veel variatie en het leest lekker. Ik ga je site zeker nog helemaal doorspitten 😉

 5. 30 augustus 2017 / 10:52

  Jeetje, wat doe jij een hoop wanneer je thuis werkt! Normaal ga je er vanuit dat je thuis meer werk kunt doen dan wanneer je op een kantoor zit. Wat doe je zelf het liefst?