Home + Kleuter | Tot welke leeftijd gebruiken wij de buggy?

Kleuter | Tot welke leeftijd gebruiken wij de buggy?

Tot welke leeftijd gebruik je een buggy? Die vraag stel ik mijzelf steeds vaker, want wij gebruiken hem dus nog steeds en onze kleuter is al ruim 4. Bij onze oudste was de buggy al lang en breed de deur uit en we misten hem toen totaal niet. Natuurlijk gebruiken we hem steeds minder vaak, maar voor lange afstanden is ‘ie ideaal. Toch wordt het tijd om binnenkort afscheid te nemen van dit tijdperk.

Tot welke leeftijd gebruik je een buggy?

Doorgaans gebruik je een buggy tot je kind 4 jaar is. Daarna word je kind zwaarder en is deze niet altijd meer geschikt om dat gewicht te dragen. Volgens mij zit dat bij onze buggy nog wel goed, maar toch wordt het tijd om deze binnenkort te koop te zetten. Dat weten we, maar tegelijkertijd twijfelen we nog. Niet omdat we het moeilijk vinden, omdat het onze jongste is, maar het is soms nog zo handig.

Als je kind de boel op stelten zet is de buggy best handig

Dat heeft namelijk te maken met het volgende: hij gaat soms alle kanten op, heeft geregeld op de vloer van de winkel gelegen omdat hij zijn zin niet kreeg of gooit van alles in zijn mandje (waarom blijf ik dat toch proberen?!) wat ik vervolgens weer terug moet leggen. Op dat soort momenten biedt de buggy uitkomst.

Maar ook wanneer we lange afstanden gaan wandelen bijvoorbeeld. Dat redt hij soms net niet en ook dan is het nog fijn de buggy bij de hand te hebben. Eerlijk gezegd vinden we het gewoon nog handig. Misschien zijn we in dit geval zelfs wel een beetje gemakzuchtig en kiezen we nog te vaak voor dat gemak.

Toch gebruiken we hem steeds minder vaak

Tegelijkertijd blijft onze buggy steeds vaker ingeklapt in de auto liggen. We gebruiken hem steeds minder vaak en merken dat het beter gaat. We hebben het er al over gehad hem weg te doen, maar dat durven we toch nog niet helemaal aan vanwege de redenen die ik hierboven noemde.

Gek eigenlijk, want bij onze oudste namen we al veel eerder afscheid van onze buggy. En oké, het helpt wel mee dat hij de winkels niet op stelten zette ?. Daarom ben ik heel erg benieuwd: wanneer namen jullie afscheid van jullie buggy? Wat woog voor jullie mee in die beslissing?

Ik ben heel erg benieuwd! Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

 

 

 

BabyBaby

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Cheryl
    22 april 2023 / 21:08

    Hoi,

    Heel herkenbaar. Ik heb een zoon van ruim drie en ik neem nog regelmatig de kinderwagen mee en daar is hij nu te groot voor en ik twijfel nu over een buggy. Het slaat echt nergens op, want hij zal hem maar een paar maanden gebruiken, maar ook ik ben er best gemakzuchtig in en vind de wagen en nu dus de buggy gewoon erg handig.
    Tot wanneer heb je de buggy nu nog gebruikt? Want je moest er afscheid van nemen zei je in het artikel en dat is nu een tijdje geleden. Wat is het geworden? Hahahahah