Home + Hoe kleding je leven kan veranderen

Hoe kleding je leven kan veranderen

Stel je voor, het is een doodgewone dinsdagochtend. Je staat voor je kledingkast en grijpt zonder erbij na te denken naar datzelfde oude shirt en die heren jeans die je al jaren draagt. Maar wat als ik je vertel dat het ook anders kan? Dat de kleren die je kiest, niet alleen je look, maar je hele dag, misschien zelfs je hele leven, kunnen veranderen?

Kleding als zelfvertrouwen booster

Kleding is zoveel meer dan stof aan je lijf. Het is een verlengstuk van je persoonlijkheid, een manier om zonder woorden te zeggen wie je bent en hoe je je voelt. Draag je iets waar je je goed in voelt, dan straal je dat uit. Het is alsof je een onzichtbaar schild van zelfvertrouwen draagt. Probeer maar eens een dag een outfit te dragen die echt ‘jij’ is. Je zult merken dat mensen anders op je reageren, dat gesprekken soepeler lopen en dat je je zelfverzekerder voelt.

De eerste indruk

Je hebt het vast wel eens gehoord: je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken. En hoewel het misschien oppervlakkig klinkt, oordelen mensen binnen de eerste seconden van een ontmoeting, bewust of onbewust, op basis van je uiterlijk. Een scherpe outfit kan deuren voor je openen, zowel in je sociale als professionele leven. Het laat zien dat je aandacht besteedt aan details dat je respect hebt voor jezelf en voor de situatie.

Van comfortzone naar stijl

We zitten allemaal wel eens vast in een stijl routine, vooral als het gaat om dagelijkse outfits. Het is makkelijk, comfortabel. Maar het kan ook ontzettend saai worden en je zelfs naar beneden halen. Durf eens buiten je comfortzone te treden. Wissel die eeuwige jeans eens in voor een chique broek, of voeg een opvallend accessoire toe aan je outfit. Het hoeven geen enorme veranderingen te zijn; soms is een klein detail al genoeg om je hele look – en daarmee je uitstraling en je dag – een boost te geven.

Voor elke gelegenheid de juiste outfit

Of het nu gaat om een sollicitatiegesprek, een date of een bruiloft, voor elke gelegenheid is er een passende outfit. En nee, je hoeft niet elke keer een fortuin uit te geven. Het gaat erom dat je leert welke basisstukken je voor verschillende gelegenheden kunt inzetten en hoe je die kunt combineren om steeds weer een nieuwe look te creëren. Zo’n veelzijdige garderobe maakt het leven een stuk makkelijker én leuker.

De kracht van een trouwpak

Neem nu een trouwpak heren. Dat draag je misschien niet elke dag, maar het is het ultieme voorbeeld van hoe kleding je kan transformeren. Op je trouwdag wil je er op je best uitzien, je speciaal voelen. Een goed gekozen trouwpak kan dat voor je doen. Het tilt je niet alleen fysiek, maar ook mentaal naar een hoger niveau. Het maakt de dag nog onvergetelijker.

Dus ja, kleding kan echt je leven veranderen. Het gaat niet alleen om er goed uitzien, maar ook om je goed voelen. Het is een krachtig middel om je zelfvertrouwen een boost te geven, om zonder woorden te communiceren wie je bent en waar je voor staat. Dus waar wacht je nog op? Duik die kledingkast in en begin met het transformeren van je leven, één outfit tegelijk!

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *