Home + Achter de schermen | Mijn plannen en zakelijke doelen voor Mamablogger in 2021

Achter de schermen | Mijn plannen en zakelijke doelen voor Mamablogger in 2021

Spaardoelen en persoonlijke doelen voor 2021 heb ik al gedeeld, maar hoe zit dat dan met mijn zakelijke doelen en plannen voor Mamablogger in 2021? Ik heb er lang over nagedacht wat ik dit jaar wil voor mijn blog en ik ben erover uit…

Plannen maken

Ik vind het belangrijk ieder jaar wat doelen op papier te zetten voor Mamablogger. Zonder die doelen kan ik namelijk ook geen progressie meten en dat vind ik wel belangrijk. Als je ziet dat het goed gaat motiveert dat en in tijden van kleine dipjes (die herkennen alle bloggers denk ik wel), zijn dat juist de lichtpuntjes die je helpen toch door te zetten.

Ook vind ik dat mijlpalen, hoe klein ook, gevierd mogen worden met je lezers. Trouwe lezers gunnen je die mijlpalen en bedrijven zien dat je serieus bent met je blog en sommige mijlpalen kunnen net voor die ene, te gekke samenwerking zorgen. Win-win!

De plannen en doelen die ik ieder jaar stel zijn niet altijd groots en uitdagend, maar stellen wel scherp. En dit zijn ze voor 2021:

Plannen en zakelijke doelen voor Mamablogger in 2021

Bezoekersaantallen op pijl houden

Dat is doel nummer 1. Het gaat goed met Mamablogger, maar ik ken ook zeker de mindere maanden. Het gemiddelde is dan nog steeds wel goed, maar dat blijft toch spannend. Het zou fijn zijn geen hoge pieken en diepe dalen te zien, maar een constante lijn. Stelt mij ook weer gerust haha.

Webshop functie

Zoals jullie misschien wel gelezen hebben, heb ik een e-book uitgebracht waarin ik vertel hoe je met een blog een inkomen kunt verdienen. Toen ik het e-book lanceerde wilde ik eerst weten of er animo voor was en toen dat er bleek te zijn heb ik Lamper Design (geen spon) gevraagd een mini webshop in mijn blog te bouwen zodat het e-book veel gemakkelijker besteld kan worden. Je kunt betalen via Ideal, krijgt een factuur per mail en ontvangt daarna het e-book in je mailbox. Hoe tof is dat?! Dit is inmiddels gerealiseerd en kan al van het lijstje afgevinkt worden.

Podcasts opnemen

Dit idee heb ik al heel lang, misschien wel 1,5 jaar, maar ik gunde mijzelf geen tijd om er ook daadwerkelijk iets mee te doen. Ik overweeg nu een podcast training en vraag voor mijn verjaardag een podcast microfoon van Patrick. Ik klets veel en graag ? en wil persoonlijke verhalen delen over het moederschap (goh!), hoe ik met bepaalde dingen in het leven ben omgegaan, onze financiën etc.

Lay-out verder professionaliseren

Een grote wens is een nog professionelere lay-out voor Mamablogger. Een soort online magazine, maar dan wel met mijn persoonlijke verhalen.

Cursussen volgen

Oké, de podcast training is er eentje van, maar ik wil nog wel meer gaan doen. Ik zou graag een instabranding training volgen dit jaar. Geen goedkope training en Patrick kreeg het er al een beetje benauwd van, maar eigenlijk heb ik de afgelopen zeven jaar nauwelijks geld geïnvesteerd in Mamablogger. Althans, geen grote bedragen. Nu de blog staat wil ik de verdieping in en dat hoop ik dus te doen door middel van dit soort trainingen.

Groei op social media kanalen

Met als uiteindelijke doel, groei op mijn socials. Ik heb een beetje een haat/liefde verhouding met Instagram, want het lukt mij maar niet om daar flink op te groeien terwijl dat soms zo belangrijk is voor opdrachten. Hoe triest dat tegelijkertijd ook klinkt, het is wel zo. Ik weet dat het beter kan als ik er meer tijd in zou steken en hoewel ik mijn best doe, ik heb helaas niet meer tijd dan dit. Ook worstel ik met het maken van foto’s van mijzelf. Maar… een doel is het zeker!

Eigen werkruimte

In het oude huis had ik eind 2017/begin 2018 een fijn werkplekje in de woonkamer. Deze moest echter weer wijken toen Floris wat groter werd en we dat plekje nodig hadden als speelruimte. Inmiddels zijn we drie jaar verder, werk ik sowieso vaker thuis en heeft Milan steeds vaker huiswerk. Daarom werd het echt tijd voor een eigen werkruimte met een goed bureau, een fijne stoel en het liefst een nieuwe computer met een groter scherm op ooghoogte. Deze is nu bijna klaar! Het ging niet zo snel als ik zou willen, maar vanwege de lockdown komen veel spullen verspreid binnen waardoor het allemaal iets langzamer gaat. Geen probleem, ik kan er inmiddels lekker werken en als het helemaal klaar is deel ik de foto’s met jullie.

Publiciteit

Raar om over jezelf te zeggen, maar het afgelopen jaar had ik het geluk om twee keer op tv te komen. Een keer bij SBS6 in een panelprogramma en in december bij EditieNL. Nu zijn dat geen doelen op zich, maar het biedt wel mooie exposure voor Mamablogger. Het betekent ook dat ik goed gevonden wordt op bepaalde onderwerpen. Ik hoop dat dit jaar in ieder geval nog één keer mee te mogen maken ☺️.

Dagelijks blijven bloggen

Van mijn zakelijke doelen is dit de laatste. Ik blog al heel wat jaartjes iedere dag en ik hoop natuurlijk dat dat zo blijft. dat betekent namelijk dat ik nog steeds voldoende inspiratie heb, gezond ben (dus kan schrijven) en er nog steeds heel veel energie uit haal. Als dat kan ben ik een blij en gelukkig mens.

Ik dacht dat ik niet zoveel zakelijke doelen had, maar het blijken er toch nog wat te zijn ☺️.

Dan rest mij nog maar één vraag: wat zou jij het komende jaar (vaker) willen lezen? Welke onderwerpen vind je leuk of mis je? Laat het me gerust weten, dan ga ik ermee aan de slag!

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Nancy
  14 januari 2021 / 11:27

  Mooie doelen! Ik kijk uit naar je podcasts. Ik vind het heerlijk om deze te luisteren. Ken je Marlou Volkerink? Vast wel, maar if not, die heeft ook een instabranding training en deelt ook regelmatig interesssante podcasts.

  Onderwerpen die ik leuk vind: gezinsuitjes, gezondheid en vitaliteit, lifestyle tips, leuke uitjes.

  • Marisca
   Auteur
   17 januari 2021 / 21:31

   Klopt, die ken ik! Zijn inderdaad fijne podcasts om naar te luisteren. Dank voor je input wat betreft de onderwerpen. Als het weer kan zal ik zeker leuke uitjes delen!