Home + Het eerste kinderfeestje…

Het eerste kinderfeestje…

Gisteren was het zover, M was uitgenodigd voor zijn eerste kinderfeestje. Ik vind dat, hoe suf het ook klinkt, toch weer een hele mijlpaal. Het is natuurlijk hartstikke leuk dat hij wordt uitgenodigd en daar ben ik ook blij om. En toch had ik ook veel vragen. Hoe werkt dat nu en wat is een reëel bedrag voor een cadeautje?

In deze post geef ik tips over een kinderfeestje dat je zelf geeft, maar ook tips als je kind zelf voor het eerst naar een feestje gaat.

Ik begin met de tips voor jouw kind dat naar een feestje gaat…

Met dit feestje was het heel fijn dat de ouders op het kaartje hadden geschreven dat ouders ook welkom waren. Misschien niet gebruikelijk, maar ik vond het wel een slimme zet. In dit geval zou het een groot feest worden en niet alleen een partijtje met vriendjes en vriendinnetjes. Voor kleuters is een feestje al heel indrukwekkend, maar zeker in zo’n grote groep zonder ouders. Voor ons was het voordeel dat wij de andere ouders al kennen. Dus mocht je de gelegenheid hebben is dat voor kleuters zeker het overwegen waard!

Een veel gestelde vraag is toch wel wat je uitgeeft aan het cadeautje. Ik vind €5 voor een cadeautje voor een kinderfeestje een prima prijs. Ook al heb je meer te besteden, niet doen. Het zorgt alleen maar voor ongemakkelijke situaties. Anderen hebben misschien niet meer te besteden, maar hebben wel hun best gedaan op een cadeautjes wat natuurlijk net zo leuk is. Daarnaast voorkom je zo dat anderen zich verplicht voelen om voor jouw kind dan ook meer uit te geven terwijl dit misschien niet kan.

Neem je kind vervolgens mee met het uitzoeken van een cadeautje. Zo breng je je kind ook weer wat bij wat betreft geld en dat niet alleen, het is toch veel leuker om je zelf uitgezochte cadeautje te geven?!

Heb je vragen? Stel ze gewoon aan de ouders van de jarige. Leg uit dat het voor jou  allemaal nieuw is en dan hebben zij daar echt begrip voor.

Leg je kind uit wat een feestje inhoudt en dat het alleen maar heel erg leuk en gezellig is. Dat het misschien wel even spannend is, maar dat je hem gewoon komt ophalen of dat ‘ie wordt thuisgebracht. Laat vooral niet merken dat jij het ook spannend vindt. Blijf daar gewoon lekker neutraal in.

M. had het super naar zijn zin gisteren trouwens!

Tips als jouw kind de jarige is dat een feestje geeft

Ik begin met de uitnodigingen: bij M worden ze in de klas uitgedeeld en ik heb daar eigenlijk wel een beetje moeite mee. Er zijn kinderen die heel blij door de klas roepen dat ze een uitnodiging hebben gehad, maar er zijn er ook die er wel op gehoopt hadden en hem niet hebben gekregen. Het breekt echt wel mijn hart als ik dat zie. Een oplossing kan zijn dat je ze zelf aan de ouders geeft, of ze iets voor schooltijd al op de stoeltjes neerlegt. Dan ligt de nadruk minder op het uitdelen en het valt ook minder op, want er ligt wel vaker wat op de stoeltjes zoals een nieuwsbrief.

Hoeveel kinderen nodig je nu uit? Dat blijft een lastig dilemma, want als het aan je kind ligt wil ‘ie misschien wel de hele klas uitnodigen. Een veel gehoorde maatstaf is de leeftijd + 1. Bedenk je wel goed van tevoren wat jullie gaan doen. Ga je iets doen waar groepjes voor moeten worden gemaakt, is een even aantal misschien wel het handigst.

Zorg ervoor dat je er niet alleen voor staat, dus neem samen vrij voor het feestje of vraag iemand om je te helpen, dat maakt het echt al een stuk gemakkelijker!

Zeker voor kleuters en 2 tot 2,5 uur lang genoeg voor een feestje. En voor jou waarschijnlijk ook… 😉

Maak een klein draaiboekje, dat geeft rust. Wat ben je van plan en is het haalbaar? Betrek je kind hier ook in. Het is tenslotte hun feestje!

Vind een feestje leuk, maar heb je thuis weinig ruimte, ben je bang voor slecht weer of wil je niet meteen daarna het hele huis schoonmaken? Kies er dan voor om buitenshuis iets te gaan doen. Dit kost vaak wel wat meer, maar daarna kun jij ook lekker relaxen en nagenieten.

Dit waren mijn tips, ik hoop dat je er wat aan hebt gehad! Ben ik er één vergeten? Noem ze vooral in de comments hieronder! Oja, heb jij een zoontje die helemaal gek is op LEGO? Dan heb ik in deze blog alles voor een LEGO feestje inclusief een supergave uitnodiging!

Marisca, Kenter, mamablogger

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie