Home + Hiep hiep hoera, Floris is twee jaar!

Hiep hiep hoera, Floris is twee jaar!

Mijn baby is geen baby meer… En mijn dreumes is geen dreumes meer… Floris is vandaag twee jaar geworden en dat betekent dat we vanaf vandaag een peuter in huis hebben. En wat voor één 😉 Het is zo’n heerlijk mannetje! Mega ondeugend, maar ook mega lief. Tijd voor een update over Floris op deze, voor ons, bijzondere dag.

Twee jaar geleden, de tijd vliegt

Twee jaar geleden kwamen we vroeg in de ochtend thuis nadat ik om 4.20 uur was bevallen. Ik voelde mij erg goed, net als destijds bij Milan en was zo trots en blij. De tijd is weer voorbij gevlogen en voor we het wisten zijn we gewoon alweer twee jaar verder. De baby is inmiddels een peuter die de hele dag door lacht, ondeugend wegrent als je hem roept om zijn jasje aan te trekken en die heel stellig “nee” zegt als hij iets niet wil of het ergens niet mee eens is.

Praten? Mama!

Floris weet heel goed wat hij wel en niet wil, maar praten? Nee hoor, daar heeft meneer, net als zijn grote broer destijds, nog niet zoveel zin in. Hij roept de hele dag “mama”. Alles en iedereen is Mama. Dat zorgt weleens voor gekke blikken in de stad als hij samen met oma is 😉 Verder zegt hij alleen wat kleine woordjes: ijs, daar, nee, soms ja haha en dat was het wel zo’n beetje. Bij Milan kon ik mij er heel druk om maken toen, maar inmiddels weet ik dat het vanzelf komt. Milan heeft nu een woordenschat waar je “u” tegen zegt en is heel goed in lezen en spelling. Het komt wel goed met dat kletsen.

Vrolijk, sociaal en temperamentvol

Verder is hij heel erg vrolijk, lacht hij overal om en is hij heel sociaal. Op het schoolplein maakt hij met iedereen vrienden, zelfs de kinderen uit groep 8 tillen hem op en lopen met hem te sjouwen. Floris vindt het allemaal even prachtig, zoekt ze al op, pakt ze bij de hand en maakt zo wel duidelijk wat hij precies wil.

Tegelijkertijd is hij heel temperamentvol en heeft hij een heel sterke eigen willetje. Dat is niet altijd even makkelijk, maar we kunnen het ook wel waarderen. Hij laat niet over zich heen lopen en we hopen dat dat altijd zo zal blijven. Dat heb je wel nodig in deze harde wereld.

Begin volgend jaar gaat hij naar de peuterspeelzaal en daar is hij dan ook wel aan toe. Het is een ondernemend mannetje dat graag met andere kinderen speelt.

Volop genieten

We genieten al twee jaar volop van dit kleine, eigenwijze kereltje. Hij is zo ontzettend lief en heeft ons compleet gemaakt. Hij heeft het leven nog leuker gemaakt dan het al was.

Lieve Floris, van harte gefeliciteerd met je tweede verjaardag. Papa, mama en Milan houden zoveel van jou!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 Reacties

  1. Christine
    17 oktober 2019 / 15:42

    Wat een lief stukje over en aan Floris!
    Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal, dreumes af en nu echt peuter!!

  2. Linda
    17 oktober 2019 / 17:27

    Gefeliciteerd!! Leuke foto’s ook! En zo herkenbaar dat karaktertje 😉