Home + Herfstvakantietip | Concepstore Kersvers in Gouda!

Herfstvakantietip | Concepstore Kersvers in Gouda!

Volgende week is het hier herfstvakantie en hoewel ik geen flauw idee heb of ik dan al ben bevallen of misschien wel in die week ga bevallen, kijk ik er sowieso naar uit. Misschien kan ik nog wat leuks met Milan ondernemen en kunnen we nog lekker lang  op bed blijven liggen. Ik vind het gezellig om samen wat te shoppen in de stad en daarna samen wat te gaan drinken. De ene keer alleen een warme chocolademelk en de andere keer eten we er ook wat bij. Net hoe het uitkomt.

De kans is groot dat jij niet (bijna) hoeft te bevallen en dus lekker een dagje weg kunt met je kind(eren). Mocht je dat in de planning hebben, heb ik een onwijs leuke tip voor je: Kersvers in Gouda! Gouda is een gezellige en mooie stad waar heel veel te zien en te doen is, maar hoe leuk het ook is, je wilt tussendoor wel even wat eten en drinken. Het liefst op een plek waar kinderen zich kunnen vermaken. Of misschien wil je wel wat leuke cadeautjes shoppen en vind je het wel even lekker als de kinderen zich ondertussen uit kunnen leven met verkleedkleren en ander speelgoed. Het kan allemaal bij Kersvers!

Proeverij bij Kersvers

Ik woon in Gouda en kom weleens vaker bij Kersvers. Zo hebben we daar bijvoorbeeld de kaartjes gekocht waarmee Milan aan mijn broer en zus kon vertellen dat hij grote broer zou worden. Ik heb er verder ook weleens wat kleertjes gekocht en ik word altijd heel hebberig van al het leuks. Nu had ik wel gezien dat je er ook wat kon eten en drinken, maar het is helaas nooit zo ver gekomen. Tot twee weken geleden dan! Milan en ik waren uitgenodigd voor een proeverij in de open koffiehoek van Kersvers. Deze heet ‘Thee met…’ en wordt gerund door Bernadet die echt goddelijke taart en soep maakt! Maar daarover zo meer.

Ik haalde Milan uit school en daarna reden we meteen door naar Kersvers voor de proeverij. We werden heel hartelijk ontvangen door Bernadet en de tafel was al gedekt met leuke kopjes en schoteltjes. Milan kreeg een groot glas limonade en ik kreeg een heerlijke kop thee. Daar was ik wel aan toe!

Bernadet vertelde dat zij sinds de zomer de koffiehoek heeft overgenomen en ze doet dit met enorm wel enthousiasme. Bernadet heeft horeca ervaring en zag per toeval dat de koffiehoek bij Kersvers een nieuwe eigenaar zocht. Het was zo geregeld en daar was ‘Thee met…‘ bij Kersvers!

Terwijl Bernadet vertelde en wij dronken, zorgde ze ondertussen voor heerlijk eten voor Milan en mij. Milan kreeg een glaasje tomatensoep en ik een glaasje linzensoep en wat was die lekker! Nu ik het schrijf krijg ik er weer trek in. Milan kreeg er een lekkere tosti bij die is gemaakt van zuurdesembrood en ik kreeg er een heerlijke quiche bij.

Als je denkt dat we er toen al waren… Nee hoor, niets was minder waar, want nu gingen we naar het zoete gedeelte. Van scones tot een chocolade brownie en té lekkere bosvruchtentaart met spijs! Alles is zelf gemaakt en dat proef je.

Milan wilde ondertussen even spelen en ik nam de tijd om foto’s te maken van de winkel.

Zoals je ziet is Kersvers een echte lifestyle winkel waar je gerust een hele tijd kunt struinen op zoek naar de meest gave (december) cadeautjes. De kinderen vermaken zich wel en jij bestelt ondertussen wat lekkers bij koffiehoek ‘Thee met…’. De ideale plek om even uit te rusten voor je weer verder gaat.

Kersvers en Thee met… vind je in de Lange Groenendaal in Gouda en dat is op een steenworp afstand van het beroemde stadhuis. Een aanrader dus!

En als je je afvraagt of we nog hebben gegeten die avond… Milan en ik hebben bijna niets meer op en voor Patrick hebben we bami gehaald. Wat was het veel, maar wat was het ontzettend lekker!

 

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Rebecca
    11 oktober 2017 / 13:24

    Het is inderdaad een hele toffe winkel! Ik zal er eens een keertje wat gaan drinken.

    • 15 oktober 2017 / 09:31

      Moet je echt doen! Wij hadden het ook nog nooit gedaan, maar het is echt wel de moeite waard!