Home + Waarom we toch een co-sleeper hebben gekocht

Waarom we toch een co-sleeper hebben gekocht

Toen ik zwanger was van Milan was het gebruikelijk om een ledikantje te kopen en mocht er een wieg in omloop zijn in de familie, dan zette je die op de slaapkamer. Misschien bestonden ze toen wel, maar wij hadden in ieder geval nog nooit gehoord van en co-sleeper. We hebben nu lang getwijfeld om er één te kopen, maar zijn toch op het laatste moment overstag gegaan. We wilden eerst een nieuwe, maar toen vond ik er één op Marktplaats hier in de buurt en we zijn gaan kijken. Deze was nauwelijks gebruikt en er zat geen krasje of iets dergelijks op. We besloten hem te kopen, want €66,- of €234,- is nogal een verschil 😉

Waarom we toch een co-sleeper hebben gekocht

Een co-sleeper heeft behoorlijk wat voordelen. Dit waren voor ons de belangrijkste:

 • Het voelt veilig voor je kindje om dichtbij je te liggen. Daardoor zouden ze makkelijker (in)slapen. Heb ik gelezen, maar dat moet natuurlijk nog blijken.
 • Als je kindje onrustig is hoef je zelf niet meteen uit bed. Je kunt hem of haar dan even aanraken, een speen geven etc.
 • Als je een keizersnede hebt gehad hoef je niet iedere keer je bed uit, dat is wel zo fijn.
 • Je hebt er langer plezier van dan van een wiegje omdat ze daar sneller uitgroeien.
 • Op zondagochtend lekker lang met elkaar knuffelen en samenzijn zonder dat je je baby uit zijn of haar bedje hoeft te halen. Ik kan me er nu al op verheugen!
 • Het voelt fijn om hem zo in de gaten te kunnen houden.

Dit waren voor ons belangrijke voordelen. Daarnaast is ons bedje nog om te bouwen tot schommelwiegje en bankje, dus we zullen er nog wel even plezier van hebben. Wel willen we hem overdag in zijn ledikantje leggen zodat hij daar ook aan went.

Zoals het er nu naar uit ziet zullen we de co-sleeper alleen voor de nachten gebruiken.

Toen ik hem liet zien op Instagram kreeg  ik er positieve reacties op dus ik ben benieuwd of wij uiteindelijk ook zo positief zijn. We willen het in ieder geval proberen! Het enige nadeel is dat hij precies tussen het bed past, dus we hebben nu heel weinig ruimte meer over.

Ik heb hem alvast opgemaakt, maar voor hetzelfde geld trekt de kraamhulp alles weer los haha.

Hebben jullie een co-sleeper gehad en hoe is die bevallen? Laat het me vooral weten in de comments hieronder, het kan anderen helpen in hun keuze.

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. 14 oktober 2017 / 12:49

  Heel leuk! Tof dat je hem nadien nog kan ombouwen. En tweedehands kan soms perfect in orde zijn. Ik zou het ook wel weten voor 66 euro!
  Sommige vriendinnen van mij hebben ook een co-sleeper gebruikt en hebben er hele positieve ervaringen mee gehad. Vooral diegenen die borstvoeding gaven hebben hem echt goed gebruikt.
  Wij hadden er zelf geen, omdat mijn man in ploegen werkt. Dus als hij opstaat terwijl wij nog zouden liggen slapen, zou Levi zijn slaapritme helemaal verstoord worden.
  Bovendien vond ik het wel handig dat hij meteen gewend was om alleen te slapen.
  We hebben nu wel het geluk gehad dat Levi heel vast en meteen doorsliep. Ik denk dat ik met een onrustige slaper toch ook een co-sleeper zou overwegen, maar ik zou hem niet op voorhand aankopen.
  Dan gaat mijn nachtrust er sowieso aan bij elke piep.

  • 15 oktober 2017 / 09:28

   Dank voor je uitgebreide reactie, want wanneer iemand in ploegen werkt is dat zeker iets om over na te denken. Ook wat betreft het geven van borstvoeding. Wij gaan er nu stiekem vanuit dat we net zo’n slechte slaper krijgen als Milan destijds was, maar wie weet valt het alles mee. Ook dan gaat hij lekker snel naar zijn ledikantje. En we willen hem overdag sowieso in zijn ledikantje laten slapen.