Home + Help, ons huis wordt te klein!

Help, ons huis wordt te klein!

Afgelopen weekend kregen we een te gek speelkeukentje. Dat speelkeukentje resulteerde in een kleine volksverhuizing, want ons huis is niet zo groot en het speelgoed neemt alleen maar toe nu Floris steeds groter wordt. Zeker na Pakjesavond. We hebben een heel normaal rijtjeshuis. Drie slaapkamers, een lange, maar smalle woonkamer en een open keuken. Ik heb geen idee hoe gezinnen met tig kinderen vroeger in zulke huizen woonden, want hier wordt het met vier personen al krap. We lopen tegen bepaalde dingen aan, maar willen voorlopig ook nog niet verhuizen…

Opruimen, opruimen en nog eens opruimen

In de kerstvakantie (al heb ik helaas zelf geen vakantie) willen we Milans kamer opruimen. Hij heeft een speelgoedkist waar heel veel speelgoed in zit waar niet mee wordt gespeeld. Dat kan weg, want er is ook heel veel speelgoed waar wel mee wordt gespeeld en dat niet meer in die kist past. Om wat meer rust te krijgen moet dat echt worden opgeruimd.

Datzelfde geldt voor de kast van Floris. Er is alweer flink wat kleding te klein en dat wil ik gaan verkopen. Zo zijn er nog meer ruimtes en kasten die leeg moeten.

Mijn bureau gaat weg!

In januari veranderden we onze woonkamer. Een compleet nieuw interieur! We gingen van een landelijke stijl naar wat meer industrieel en dat bracht al heel veel rust. Het enige nadeel was dat de box nog in de woonkamer stond, maar je weet van tevoren dat dat tijdelijk is. Ook kocht ik een mooi zwart, stalen bureautje bij Karwei met daarbij een mooie stoel. Dezelfde als onze eettafel stoelen. Ook weer met zwart staal en donkergroene stof. Een mooi lampje erbij, toffe platen in een lijst en ik had een heerlijk hoekje om te werken.

Inmiddels heb ik een MacBook en vind ik het juist heel fijn om te werken aan onze nieuwe, grote eettafel. Het bureau is eigenlijk overbodig geworden en is nu een verzamelplek voor Milans tekeningen geworden. Het is dat ik het iedere dag opruim, maar nog steeds is het rommelig.

We hebben een prachtige biedermeier kast met veel opbergruimte gekocht bij Heb ik Via in Gouda en Pat heeft deze als verrassing voor mij opgehaald. Deze staat nu in de woonkamer en we zijn de rest aan het reorganiseren. Ik laat jullie binnenkort het eindresultaat zien!

Een veel te klein halletje

Verder hebben we aardig wat schoenen, jassen en een veel te klein halletje. Hier hebben we echt veel te weinig ruimte en daardoor ziet het er altijd heel rommelig uit. Ik vind dat een vreselijke binnenkomer. Ook dit gaan we in de vakantie uitzoeken. Als we wat meer tijd hebben zou ik eigenlijk een extra kast willen laten maken. Deze wil ik ophangen boven de jassen voor extra opbergruimte.

Ik denk dat er genoeg slimme trucjes zijn voor meer opbergruimte en dat het echt wel te maken is. Het ontbreekt mij alleen even aan inspiratie hoe we dit moeten doen, maar ik kan gewoon niet zo goed tegen rommel. Het mag dus echt wel wat rustiger in huis.

Hoe doen jullie dat? Waar bergen jullie alles in op? Ik ben heel benieuwd! Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Ad
    7 december 2018 / 09:01

    Ik zou zeggen knap de schuur op. Ruim hem op en maak er deuren in die je kan afsluiten. Vervolgens de schuur inrichten als vakantiehuisje en je hebt weer ruimte genoeg !

  2. Sandra
    7 december 2018 / 11:09

    Wij groeide na bijna 15 jaar ook uit ons te kleine huis. En ja na poging 100.000 om meer ruimte te krijgen hebben wij besloten om te verhuizen. En dat geeft nu al zo veel rust dat we in juni de ruimte hebben