Home + Help, mijn kind is toe aan zomervakantie!

Help, mijn kind is toe aan zomervakantie!

Terwijl ik dit schrijf ligt iedereen in huize Kenter nog heerlijk op één oor, iedereen behalve ik dan. M had gistermiddag een vriendinnetje te spelen en aan het einde van de middag ging hij al op de bank liggen. Ik vertelde hem dat hij nu niet kon gaan slapen, want het vriendinnetje was er nog en we moesten nog eten. Om 17.15 uur zaten we dan eindelijk aan tafel en M at heel weinig. Een klein half uur later had ik een overstuur mannetje dat zo ontzettend moe was, het warm had en ook nog eens klaagde over buikpijn. Compleet overstuur dus.

Kortom, hij is zo ontzettend toe aan vakantie! We moeten alleen nog een paar dagen…

Normaal is hij al om 5.30 uur wakker en staat hij al te stuiteren naast het bed. Dat hij nu nog niet wakker is, is dus behoorlijk uniek. En dan lag hij, voor zijn doen, ook al vroeg te slapen.

Ik hoorde het van andere ouders ook al en dacht dat het bij M nog wel meeviel, maar niet dus. Kinderen zijn echt toe aan die zomervakantie. Maar goed, het is pas dinsdag en we moeten nog een paar dagen overbruggen waarvan ook een paar warme dagen. En hoe gaan we dat doen?

 • M gaat gewoon naar school, maar gelukkig mag de school naar oma bellen als er wat is. Die woont praktisch om de hoek en wil M  dan gewoon ophalen.
 • Er worden voor de vakantie geen speelafspraakjes meer gemaakt. Dit kan ook nog wel in de vakantie.
 • Goed overleggen met de juf dat M heel erg moe is en vragen of ze daar een beetje rekening mee wilt houden.
 • M geef ik ondertussen wat extra vitamines in de vorm van smoothies zodat hij misschien daar weer wat extra energie van krijg.
 • En ook al vallen de mussen dood van het dak, als M moe is mag hij best even op de bank met de tablet.

Ik denk dat we het hier de komende dagen wel op redden. Vrijdagmiddag is hij vrij en dan begint de zomervakantie echt! De laatste loodjes wegen echt het zwaarst…

Merk jij aan jouw kind(eren) dat ze eraan toe zijn? Zo ja, hoe ga jij daarmee om? Laat het me weten in de comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. 7 juli 2015 / 11:34

  Wij zijn ook erg toe aan de vakantie en dan is papa ook nog een weekje weg voor z’n werk.. Nog even doorbikkelen dus.. Hier zitten ze ook regelmatig op de schermen (tv/tablet). Gelukkig kunnen we wel wat eerder eten nu mijn man er niet is en zo kan ik precies voorkomen dat mijn kleuter op een onhandig tijdstip in slaap valt. Succes met de laatste loodjes!

 2. 7 juli 2015 / 11:41

  De laatste loodjes wegen altijd het zwaarst. Ik zorg er vooral voor dat ze voldoende slaap krijgen. Veel meer kun je niet doen.