Home + Heel veel klusjes voordat de baby komt!

Heel veel klusjes voordat de baby komt!

Bijna 15 weken zwanger en dus nog een lange, spannende weg te gaan. De andere kant is dat ik stiekem toch wel een klein beetje in paniek raak, want we moeten nog heel wat doen in en rond het huis. Die plannen hadden we al, en sommige dingen ervan zullen alsnog even moeten wachten. Andere dingen zijn wel heel belangrijk en die moeten wel worden gedaan.

Daarom leek het mij wel leuk om met jullie te delen wat we nog willen doen in het huis en de tuin voor we klaar zijn voor het najaar en onze baby kunnen verwelkomen!

De slaapkamers

Er moet een babykamer komen (duh!) en we hebben helemaal niets meer. Dat betekent een nieuwe kamer, de muren voorzien van een nieuwe lik verf etc. We hebben wat kamertjes gezien die we mooi vinden, maar nog geen knoop doorgehakt. Wel moet dat kamertje eerst leeg. De stellingkast heb ik vanmorgen op Marktplaats gezet en een andere kast meet ik straks op en moet er ook op. Daarna zijn we al een heel eind.

Milans kamer is in principe klaar, maar ik wil de muren nog voorzien van een nieuw kleurtje. Dat zou een dagje werk moeten zijn. Daarna gaat zijn Thomas de trein tafel eruit en krijgt hij over de hele breedte van zijn kamer een nieuwe tafel met schragen (net als zijn Legotafel).

Onze slaapkamer geven we dan ook meteen een nieuwe kleur en is dat ook klaar.

De woonkamer

Die hebben we begin dit jaar al helemaal veranderd, dus die is klaar. We hebben al plek voor de box (moeten we ook nog kopen trouwens), maar dan hebben we dit jaar even geen plek voor de Kerstboom haha. Als de baby ouder is zullen we de Legohoek van Milan gedeeltelijk ombouwen tot een speelhoek voor beiden.

Inmiddels hebben we wel een nieuw kleed en een nieuwe salontafel…

De tuin

We willen graag een nieuwe schutting aan één kant en aan de andere kant heeft Patrick laatst de coniferen eruit gehaald. Dit stuk wordt helemaal kaal gemaakt en hier willen we graag van die tegels met een mooie print in. Ook zouden we graag nieuwe meubels willen, maar dat is voor nu geen noodzaak.

Rechts dus een schutting en links zijn de coniferen eruit. Hier gaat de buxus er ook uit en komen de tegels.

Grote klussen

We willen graag de gevel laten reinigen en opnieuw laten voegen. Dit is echt nodig. Ik hoop dit voor de winter nog te kunnen laten doen. Ook is het dak aan vervanging toe dus dit zijn twee grote kostenposten. Heeft iemand geld over? 😉

Kleine klusjes

Daar gaat veel meer tijd in zitten dan je van tevoren denkt. We wonen in een oud huis en hier is altijd wel wat te doen. Denk aan het opknappen van de kozijnen, een nieuwe vensterbank etc.

Kortom, we hebben een hoop te doen. Niet alles zal in één keer kunnen, maar we hopen een heel eind te komen. Dat wordt een klusvakantie!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. ciska
    29 april 2017 / 22:13

    komt wel goed schatje