Home + Gratis printable | De schoolvakanties 2016-2017!

Gratis printable | De schoolvakanties 2016-2017!

Een nieuw schooljaar betekent ook weer een goede planning. Wanneer zijn de schoolvakanties, studiedagen en alle andere bijzondere dagen? Ik maak een overzicht op een briefje zodat ik vrij kan vragen op mijn werk of mijn ouders kan vragen als vrij vragen niet lukt. Daarna zet ik alles op de gezinsplanner en op de agenda in mijn telefoon. Oh ja, als ik heel fanatiek ben, zet ik ze ook nog op mijn bureauplanner.

Omdat ik werk moet alles ruim van tevoren aangevraagd zijn en ik vind het fijn als we dat op tijd hebben geregeld. Het leek mij daarom handig om voor Mamablogger een overzichtelijke printable te maken met alleen de schoolvakanties. In een schoolgids vind je deze ook, maar daar staat nog veel meer bij en niet alles is even relevant voor de groep waar jouw kind in zit. Je ziet daarom misschien snel iets over het hoofd. Of je kunt hem ophangen op je werk zodat je de vakanties kunt afstemmen met collega’s. En wat dacht je van je partner? Die hebben al die vakanties vaak minder goed in beeld, dus deze kun je dan mooi meegeven 😉  Wel zo handig!

Printable met alle schoolvakanties 2016-2017!

Er is dit jaar overigens wat geks aan de hand met de meivakantie, want die valt dit jaar in principe niet in mei… De vastgestelde meivakantie voor alle regio’s is van 22 t/m 30 april 2017. Koningsdag valt er dus wel in, maar Bevrijdingsdag niet. Scholen hebben de mogelijkheid de meivakantie uit te breiden met een week dus houd de schoolgids goed in de gaten hiervoor.

De reden voor deze bijzondere planning is dat de meivakantie meestal in week 18 begint. In week 28 begint dan de vroegste zomervakantie. Normaal gesproken komt dit redelijk goed uit, maar in 2017 dus niet. Dat zou namelijk betekenen dat de vroegste zomervakantie op 15 juli zou beginnen. Dit was blijkbaar niet haalbaar en daarom begint de meivakantie in 2017 in week 17 (makkelijk te onthouden) en valt het dus niet in mei. De vroegste zomervakantie begint 10 weken later dus in 2017 in week 27 in plaats van de gebruikelijke week 28.

Deze hippe printable kun je gemakkelijk uitprinten, want het is een PDF bestand.

Ik hoop dat ik je blij heb kunnen maken met deze printable. Het is ieder jaar een behoorlijke planning, maar het komt vast allemaal weer goed 😉

Liefs, Marisca

 

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *