Home + Help, mijn kind vindt dat ik teveel zeur!

Help, mijn kind vindt dat ik teveel zeur!

Ik wilde eigenlijk van de titel ‘Help, mijn kind vindt mij een zeikerd’ maken, maar dat zou wel een heel heftige binnenkomer worden. Toch komt het er wel op neer, want ik kreeg dus van de week te horen dat ik teveel zeur. Door mijn zoon. Van bijna zes… Het begint dus nu al!

Het is de eerste schoolweek en dat is best even wennen voor die kleintjes. Helemaal als ze van een kleuterklas opeens “echt” gaan leren. De huishoek is weg en er wordt nog wel wat gespeeld, maar verder bestaan de dagen nu veel meer uit woordjes leren en voorzichtig beginnen met lezen, rekenen etc. Verder hebben we te maken met fasenonderwijs waardoor er ook veel nieuwe kinderen in de klas zitten. Kortom, na zes weken vakantie is alles even anders en ik kan mij daar best druk om maken. Ik wil gewoon dat hij het naar zijn zin heeft. En om daar achter te komen ga ik dus vragen stellen. Volgens Milan zijn het echter teveel vragen 😉

Vragen staat nu gelijk aan zeuren…

Ik geef toe, het is best een dooddoener om na schooltijd te vragen hoe de dag was. Het werkt ook niet, want je krijgt steevast het antwoord ‘ik weet het niet meer’. En dus vraag ik door om er toch wat uit te krijgen. Ook dat werkt niet, want bij open vragen hoor ik weer ‘weet ik niet meer’ en bij andere vragen is het simpelweg ‘ja’ of ‘nee’.

Dit is nog niet alles, want als ik nu in een bepaalde situatie ‘kijk uit’ zeg krijg ik te horen dat ik niet zo bang moet doen. Het komt namelijk allemaal wel goed. Tja, dat is misschien wel zo, maar hij blijft toch mijn kleintje die ik steeds meer los moet leren laten.

En ach, als ‘ie 16 is weet ‘ie pas wat zeuren écht is 😉

Hoe gaat het met jullie kleuters die nu naar groep 3 gaan? Merken jullie ook al wat verandering in gedrag? Ik ben benieuwd, laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

 

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *