Home + Onze gratis en low budget uitjes deze vakantie

Onze gratis en low budget uitjes deze vakantie

Hier zijn we nu op de helft van de zomervakantie en kijken we alweer een klein beetje uit naar school. Gek idee eigenlijk, want jij hebt er misschien pas een week op zitten en hebt hopelijk nog een heerlijke vakantie in het vooruitzicht.

Maar hoe je het ook went of keert, je bent niet zes weken alleen maar weg. Je gaat misschien twee weken op vakantie, maar dan blijven er nog wel vier over. In die vier weken ga je waarschijnlijk ook weer aan het werk, maar toch wil je ook nog wat leuks doen met je kinderen. Een vakantie is alleen best prijzig dus het zou fijn zijn als het low budget zou kunnen zodat het nog wel leuk blijft.

Ik vind het een sport om de leukste uitjes uit te zoeken voor weinig geld. Leuke dingen hoeven niet altijd duur te zijn en door op het budget te letten kun je ook twee uitjes plannen voor hetzelfde geld (en vaak nog veel minder) dan één uitje.

Dit is wat wij nog willen doen deze zomervakantie. Tenminste, als de auto komende week wordt goedgekeurd…;-)

Het Kralingse bos in Rotterdam

Ben je weleens naar het Kralingse Bos in Rotterdam geweest? Bij mooi weer kun je er heerlijk zwemmen (gratis) en anders is er een heleboel te zien en te doen daar. Er is een klimbos een ontzettend leuke kinderboerderij, je kunt een bezoek brengen aan de herten en nog veel meer. Wij komen er graag en het is een echte aanrader!

Het Amsterdamse bos

Dan meteen maar dat andere bos, want Amsterdam heeft mijn hart gestolen (alleen helaas niet die van Patrick) en ik kom er dan ook regelmatig. Het Amsterdamse bos is zo fijn en een walhalla voor kinderen. Ook daar is namelijk van alles te zien en te beleven en je kunt er bij mooi weer ook zwemmen. En ze hebben er een te gekke geitenboerderij. Het is voor ons een uurtje rijden, maar het is het dubbel en dwars waard!

Rotterdams Radio Museum

Ik had er nog nooit van gehoord, maar tijdens mijn zoektocht naar leuke uitjes stuitte ik op het Rotterdams Radio Museum. De toegang is gratis en je kunt er gratis parkeren. Hier ga je terug in de tijd met oude radio’s, televisies, computers, scheepvaartapparatuur en nog veel meer. Ik weet niet of je er uren kunt toeven, maar mocht dat niet zo zijn kun je altijd nog door naar het Kralingse bos en heb je je kinderen toch kunnen laten zien dat ze vroeger geen iPad hadden 😉 Ik denk serieus dat kinderen hier een hoop van leren.

De surfplas in Reeuwijk

Op een klein half uurtje van Utrecht ligt Reeuwijk en Reeuwijk staat bekend op de plassen. Hier wordt veel gevaren (heerlijk trouwens, maar is er dit jaar nog niet van gekomen), maar vroeger gingen wij naar de Surfplas. Een heerlijk strandje waar je kunt genieten van de zon, lekker kunt picknicken en waar je ook heerlijk kunt wandelen of fietsen. Milan neemt dan zijn metaaldetector mee en voor hij het zelf in de gaten heeft, heeft hij al een behoorlijk stuk gelopen. Er is een restaurant waar je (in de zomer) aan de zijkant een patatje of een ijsje kunt halen en anders kun je lekker binnen zitten. Het gebak is trouwens heerlijk!

Andere uitjes

Verder gaan we lekker de toerist uithangen in eigen stad en hopen we nog een bezoekje te brengen aan de Punselie fabriek. En ik heb nog het plan om een speurtocht uit te zetten in de stad met als laatste stop de ijsboer 😉

Kijk dus goed wat er bij jou in de buurt allemaal te doen is en mocht je in de Randstad wonen vind je hier misschien nog wat leuke ideeën.

Wat zijn jullie plannen wat betreft uitjes deze vakantie? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. 31 juli 2016 / 06:51

  Leuke uitjes Marisca! Ik wil ook nog een keer naar de Punselie fabriek. Ik had laatst een hele bucket list gemaakt op mijn site, maar daar moet ik nog aan beginnen. We zijn nu al 3 weken op de camping, maar deze week wil ik dan eindelijk wat uitstapjes ondernemen. We zijn al wel naar het zwembad geweest, maar ik wil zeker nog naar een leuk pretpark en naar het bos.

 2. 31 juli 2016 / 14:40

  Mijn dochter is pas met de bso naar de stroopwafelfabriek in Gouda geweest, en ook naar het nieuwe jurassic golf. Schijnt erg leuk te zijn, maar zelf was ik er dus niet bij 🙂 Gisteren stuitte ik bij toeval op de streekmarkt in Bodegraven met een paar kraampjes en wat boerderijdieren, de Zustertuin in Bodegraven is ook een leuke kinderboerderij (gratis)

  • 31 juli 2016 / 16:31

   Klopt, wij hebben nu al twee keer Jurassic Golf gedaan en is ontzettend leuk. Heb er al over geblogd, maar is echt aan aanrader. Zustertuin ken ik. Mijn vader ligt begraven bij de kerk ernaast dus daar kwamen we nog weleens toen Milan kleiner was.

 3. Julia
  17 juli 2017 / 14:09

  Dat geitje, wat onwijs schattig! Bedankt voor de tips trouwens, wij gaan volgende week op de camping zitten. En de eerste paar dagen wil je natuurlijk gewoon bij komen, de kinderen lekker buiten laten spelen en alleen maar uit eten gaan haha. Dit zijn wel leuke kosten besparende uitjes om te ondernemen

 4. 8 augustus 2017 / 09:22

  Bedankt voor de tips! In Rotterdam vlakbij het kralingsebos zit ook de Ontdekhoek. Afgelopen weekend ben ik hier geweest en voor een klein bedrag kan je er al naar binnen. We zijn hier tot 3 uur in de weer geweest met het maken van naamplaatjes, chips en koffie! Echt super leuk voor de kinderen en stiekem ook voor ouders!