Home + Voor het eerst naar het Kralingse Bos!

Voor het eerst naar het Kralingse Bos!

Wat een heerlijke herfstdag was het gisteren toch! We hadden zaterdagavond al bedacht lekker naar een bos te gaan, maar we wisten alleen nog niet welke. We wonen op tien minuten afstand van de Reeuwijkse Plassen, maar we wilden eens wat anders. Nu hebben we het geluk dat Gouda zo lekker centraal ligt dus alles is lekker makkelijk aan te rijden. Patrick kwam op het idee om naar het Kralingse Bos te gaan in Rotterdam.

Ik kende de naam, ben er regelmatig in de buurt geweest, maar was nog nooit in het bos zelf geweest. Hartstikke dichtbij en er nog nooit geweest (en ik ben al bijna 30 mensen, het is schandalig ;-)). Tijd om daar verandering in te brengen dus!

Om 9.45 uur stapten wij fris gedoucht, en met een uitgebreid ontbijt achter de kiezen, de auto in. Op naar het Kralingse Bos!

We kenden de omgeving niet dus het was even zoeken naar wat de leukste plek was. We hebben gewoon de auto maar neergezet en zijn naar een bord gelopen om te kijken wat waar was. Er is daar namelijk erg veel te doen. Van een hertenkamp tot een strand en van een kinderboerderij tot een klim bos!  En dan heb ik het nog niet over de speeltuin, de vele restaurantjes en nog veel meer.

We begonnen hier. We zijn meteen naar het hertenkamp gelopen. Wat een hoop herten en er liepen zelfs prachtige ooievaars!

We liepen nog een stuk pad op om de omgeving te verkennen, maar op de kaart zagen we dat het aan de andere kant leuker was voor Milan dus stapten we de auto weer in en reden we een stuk om. We hadden het kunnen lopen, maar dat had voor Milan toch te ver geweest.

Eenmaal aan de andere kant aangekomen was het echt een heel stuk drukker dan waar we ervoor waren. Toch hadden we geluk met een parkeerplek, want iemand reed net weg. Hup eruit en wandelen met die handel!

We liepen eerst langs een speeltuin en liepen daarna meteen door naar het strand, heerlijk! Er waren alleen wel mensen aan het zwemmen. Liepen wij daar met onze winterjassen aan haha.

Een stuk verderop kwamen we bij een soort klim bos. Kinderen kunnen heerlijk tussen de bomen door klimmen. Echt superleuk! Milan moest eerst even de kat uit de boom kijken (ja, ik besef me net wat ik typ haha), maar daarna had hij de smaak te pakken en wilde hij het hele parcours doen.

Vervolgens zijn we naar de kinderboerderij gelopen. Supermooie locatie natuurlijk en ook echt heel erg leuk. Het was niet groot, maar wel groot genoeg als je bedenkt wat er allemaal nog meer te doen is in de omgeving. Bij de kinderboerderij hebben we lekkere broodjes gehaald (drie voor €5!) en zijn we langzaamaan weer naar de auto gelopen.

Het was een heerlijk zondagochtend en we hebben ons echt een paar uurtjes prima vermaakt. We gaan zeker vaker! Hoe was jouw zondag? Laat het me weten in de comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *