Goed voorbereid | De zorgverzekering in 2018

Als ik vorig jaar rond deze tijd eens wist wat ik nu wist… Dat denk ik stiekem weleens. Waarom? Omdat ik nu zwanger ben en ook Patrick dit jaar veel gezondheidsklachten heeft gehad. En ja, dan lopen de zorgkosten behoorlijk op naast het verplichte eigen risico. We weten allemaal dat de zorg de afgelopen jaren flink duurder is geworden. Toen Patrick en ik net samenwoonden betaalden we rond de €60,- voor onze zorgverzekering. Behoorlijk goedkoop en dan kregen we ook nog behoorlijk wat vergoed.

Ik werk zelf voor een grote zorgorganisatie en ik zie de kosten ieder jaar flink oplopen. De zorg is nu eenmaal erg duur en wordt alleen maar duurder. Dit komt mede door de vergrijzing.

Bron afbeelding: Shutterstock

Kan de zorgverzekering nog wel goedkoper?

Laten we eerlijk zijn, zo goedkoop als toen kan het helaas niet meer en die tijd zal ook niet meer terugkeren. Maar met Prinsjesdag en een nieuw kabinet in het vooruitzicht hebben we het opeens weer erg veel over de zorgkosten. Wat zal 2018 brengen?

Wat dacht je bijvoorbeeld van het eigen risico 2018? Gaat deze omhoog? Zo ja, welke gevolgen heeft dit dan voor de premie? En welke gevolgen heeft dat dan weer voor jullie budget, ook als gezin?

Dit zijn wel dingen om goed over na te denken. Ik moet eerlijk bekennen dat wij er vorig jaar niet goed op hebben gelet. Dat heeft tot gevolg dat wij dit jaar meer zorgkosten betalen vanwege de zwangerschap naast ons eigen risico. De zorgverzekering vergelijken met anderen loont dus wel degelijk de moeite!

Wat doen wij dan voor komend jaar?

Ik ben niet van plan komend jaar weer zwanger te raken ;-), maar we gaan wel degelijk onze zorgverzekering onder de loep nemen. We hebben straks twee kinderen en we worden ook ouder. Je gaat er nooit vanuit dat je wat gaat mankeren, maar het kan iedereen overkomen. Of je nu jong bent of ouder. Ik heb het helaas in mijn omgeving weer meegemaakt. Misschien hebben we vorig jaar wel onze kop in het zand gestoken en nu blijkt dat dat toch behoorlijk zonde is.

We leven in een land waar het toch goed geregeld is en waar goede zorg wordt verleend. Laten we dat koesteren en als het goedkoper kan, laten we daar dan vooral naar kijken. Met het geld dat je bespaart kunnen we weer andere leuke dingen doen voor en met de kinderen.

Ga jij dit jaar ook jouw zorgverzekering onder de loep nemen? Waarom wel of niet? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

 

 

Bewaren

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge