Home + Gezin | De agenda’s van onze kinderen, zo hebben wij het geregeld

Gezin | De agenda’s van onze kinderen, zo hebben wij het geregeld

Ouders hebben niet alleen hun eigen agenda om bij te houden, maar ook die van hun kind(eren). En die agenda kan behoorlijk vollopen. Van de standaard tandartsafspraken tot de ortho en van zwemles tot sport. Maar dan ben je er nog niet, want ondertussen zijn er ook nog afspraken voor school. Allemaal helemaal niet erg en het hoort erbij. Toch is het soms een hele puzzel om alles te plannen, want de agenda’s lopen snel vol. In dit blog vertel ik meer over hoe wij die afspraken verdelen.

Logo, Ortho en Fysio

Logopedie, de ortho en de fysio zijn soms wat lastiger te plannen in verband met school. Onze oudste zoon gaat naar de ortho en logopedie en kan daar in principe zelf heen. Dat is heel fijn wanneer je kinderen ouder worden, maar met bepaalde afspraken is het belangrijk dat één van de ouders meegaat. Wie van ons meegaat is afhankelijk van het tijdstip. Is het aan het einde van de middag, dan is Pat degene die meegaat. Omdat hij vroeg naar kantoor gaat, is hij eerder klaar met werken dan ik.

Onze jongste heeft fysio en dat kan via school. Ik wist niet dat het kon, maar het is wel fijn. In de zomervakantie namen wij de afspraken over in de praktijk. Ondertussen hebben we nauw contact met de fysio.

Tandartsen

De tandarts is mijn afdeling en ik plan de afspraken op mijn vrije dag voor zowel mij als voor de jongens. Er is echter wel iets veranderd het afgelopen jaar, want voor onze jongste gaan we nu tijdelijk naar de kindertandarts omdat er een kies getrokken moest worden. Ook die afspraken plannen we op mijn vrije dag of in een vakantie.

Sport en zwemles

Onze oudste zit op een vechtsport en hoewel het heel dichtbij huis is, brengen en halen we hem. We vinden het niet fijn hem nog alleen te laten gaan met die zware tas. Al helemaal niet in de wintermaanden waarin het donker is. Zwemles is op zaterdagochtend om 7.00 uur en die verdelen we. De ene week gaat Pat en de andere week ga ik. Behalve als het een kijkles is, dan gaan we uiteraard samen.

Schoolzaken

Afspraken voor school plannen we, als het even kan, aan het einde van de middag of in de avond. Dan zijn Pat en ik beiden thuis, want we gaan daar graag samen heen. Mocht niet niet lukken aan het einde van de middag of in de avond, dan ga ik er vaak heen omdat ik dat wat makkelijker kan plannen met mijn werk.

Hoe hebben jullie de afspraken voor de kinderen verdeeld thuis? En vinden jullie die agenda’s soms ook zo’n puzzel? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *