Home + Tip: 3 leuke en originele uitjes voorjaarsvakantie 2024

Tip: 3 leuke en originele uitjes voorjaarsvakantie 2024

Eind volgende week begint hier (regio midden) de voorjaarsvakantie. De jongens hebben het beiden erg naar hun zin op school, maar even een weekje niets, is toch ook wel lekker. Pat en ik zijn niet vrij, maar ik werk die week twee hele dagen thuis én ze mogen twee dagen naar opa en oma. Dat is altijd feest haha en vaak gaan ze ook met opa en oma op pad. Zelf ben ik nog een dag vrij én we hebben het weekend nog. Als we nog weg willen, komt dat helemaal goed. Willen jullie ook op pad en kun je wel wat inspiratie gebruiken, dan heb ik drie heel leuke tips voor je!

Kasteel de Haar

Toen Pat net zijn rijbewijs had gehaald, leenden we de auto van mijn zus (we hadden toen nog geen auto) en gingen we voor het eerst samen weg. Bestemming: Kasteel de Haar. We hebben toen echt een heerlijk weekend gehad. Ik weet nog dat ik mij toen de Koning te rijk voelde. We hadden eigenlijk weinig nodig toen, haha. Binnenkort willen we weer terug met het gezin naar Kasteel de Haar. Dat is namelijk nóg leuker! Het kasteel is het grootste kasteel van Nederland en ligt lekker centraal in Haarzuilens, vlakbij Utrecht.

De rondleiding is erg leuk, maar kan ook één van de speurtochten doen. Deze zijn geschikt voor zowel jong als oud. Ook kun je er een heerlijke (kinder)wandeling maken in het park. Het kasteel spreekt tot de verbeelding en er is genoeg te doen!

Oude Ambachten & Speelgoed museum

Over dit uitje heb ik al vaker verteld, maar er is een nieuwe expositie in het Oude Ambachten & Speelgoed museum op de Veluwe: ‘Barbie around the World‘. Barbie bestaat 65 jaar en tijdens deze expositie ontdek je de landen, beroepen en tijdreizen die Barbie gedurende die tijd heeft gemaakt. Voor de mama’s heel leuk om te kijken, maar er valt ook nog genoeg te spelen.

Uiteraard heeft het museum nog meer te bieden en zijn er meerdere routes, activiteiten en onderdelen. Het museum is dus niet alleen leuk voor de Barbie liefhebbers, maar voor het hele gezin.

Lentekriebels in Hamburg

Binnen Nederland is meer dan genoeg leuks te doen, maar je kan het natuurlijk ook over de grens zoeken. Wij gaan komende zomervakantie niet op vakantie en zijn dan ook van plan naar België en Duitsland te rijden. Je denkt er misschien niet meteen aan, maar wat dacht je van havenstad Hamburg in Duitsland? Is best een stukje rijden, maar als je er overnacht is dat prima te doen. Er is in ieder geval genoeg leuks te doen in Hamburg.

Bezoek bijvoorbeeld ‘Miniatuur Wunderland’. Hier kun je naast de grootste modelspoorbaan ter wereld ook verschillende miniwerelden bewonderen. Of ga naar CHOCOVERSUM voor een interactieve rondleiding en maak je eigen chocoladereep (wil ik!). Liever naar buiten? Huur een SUP bij het Alstermeer en ontdek de stad vanaf het water, wandel door de beroemde Speicherstadt (UNESCO werelderfgoedlijst) of bekijk de zonsondergang op het Elbphilharmonie’s Plaza!

Dit gaan wij onthouden voor de zomervakantie.

Hebben jullie al plannen gemaakt voor de voorjaarsvakantie?

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *