Home + Gezelligheid aan tafel: handige tips voor quality-time met het gezin

Gezelligheid aan tafel: handige tips voor quality-time met het gezin

Samen aan tafel zitten met het gezin is misschien wel een van de meest gezellige momenten van de dag. Het is de perfecte gelegenheid om even bij te praten, te ontspannen en te genieten van heerlijk eten en drinken. Maar hoe zorg je ervoor dat deze momenten er niet bij inschieten? Hieronder vind je handige tips voor gezelligheid aan tafel. Van het kiezen van de juiste tafel tot het gezamenlijk klaarmaken van het eten.

Kies de juiste tafel

Een ronde tafel is heel geschikt voor gezinnen. Het zorgt niet alleen voor een intieme sfeer, maar heeft ook een praktisch voordeel: iedereen kan elkaar aankijken en met elkaar praten. Daarnaast past deze vorm ook in iedere ruimte, zelfs als je een compacte of kleinere keuken of eetkamer hebt. Een ronde eettafel kopen is daarom een must! Want naast dat het praktisch is, zorgt het ook nog eens voor een sfeervolle uitstraling in je interieur

Gezamenlijke voorbereiding

Een andere manier om gezelligheid aan tafel te creëren, is door samen het eten voor te bereiden. Laat iedereen meehelpen met koken of de tafel dekken. Kinderen vinden het leuk om hierbij betrokken te worden. Ze kunnen groenten wassen of de salade maken. Dit geeft een gevoel van samenhorigheid en verantwoordelijkheid en maakt het eten nog leuker en lekkerder.

Zorg voor een fijne sfeer

Sfeer is een erg belangrijk onderdeel voor de gezelligheid aan tafel. Door het gebruik van mooie borden, kaarsen en bloemen voelt het eten bijzonder aan. Maar denk ook aan muziek. Zet bijvoorbeeld een playlist op met rustige deuntjes op de achtergrond om zo een ontspannen setting en sfeer te creëren. 

Maak van samen tafelen een gewoonte

Maak van samen aan tafel zitten een gewoonte. Plan regelmatig momenten in waarbij je met elkaar eet en waarbij iedereen zijn of haar verhaal kan doen. Maak het bijzonder door af en toe een thema-avond te organiseren, zoals een spelletjesavond, pannenkoeken lunch of barbecue festijn! Stel ook subtiele regels op, zoals geen schermen aan tafel. Zo is er niemand afgeleid door hun telefoon, iPad of de tv en kun je écht even tijd met elkaar doorbrengen.

Maak het extra bijzonder

Om de gezelligheid aan tafel te verhogen, kun je ervoor kiezen om speciale gelegenheden extra bijzonder te maken. Denk hierbij aan het versieren van de tafel met Kers en verjaardagen. Zo zorg je ervoor dat deze momenten extra speciaal en uniek zijn.

Gezelligheid aan tafel is belangrijk voor een dagelijkse dosis quality-time met je gezin. Door te kiezen voor de juiste tafel, samen het eten voor te bereiden en te zorgen voor een fijne sfeer, maak je van het eten een bijzonder moment!

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Rebecca
    28 september 2023 / 15:39

    Ik ben héél blij met onze ronde eettafel. Echt meer verbondenheid aan tafel! 🙂