Home + Tips voor de allereerste telefoon van jouw tiener

Tips voor de allereerste telefoon van jouw tiener

Een mobiele telefoon voor je tiener. Je ontkomt er tegenwoordig bijna niet meer aan. Kinderen lopen al vanaf een jaar of acht rond met de duurste smartphones. De meeste ouders kiezen er echter voor om tot de tienerleeftijd te wachten. Rond de eerste klas van de middelbare school hebben bijna alle kinderen wel een eigen smartphone. Een geheel nieuwe mijlpaal. Maar wel eentje om de vraagtekens bij te zetten. Want hoe pak je dit aan? Voor welke telefoon kies je? Koop je een geheel nieuwe of juist niet? Welk abonnement sluit je af? Welke afspraken maak je omtrent het telefoongebruik? Het is niet vreemd als je met vragen zit. Daarom enkele tips. 

Een oude telefoon 

Kinderen zijn over het algemeen minder voorzichtig met hun spullen. Het is dan ook zonde om voor een geheel nieuwe en dure smartphone te kiezen. Wellicht heb je nog wel een oude smartphone van jezelf in huis liggen. Dan is dit een goede manier om eens uit te testen hoe zorgvuldig je kind met een smartphone om kan gaan. Ga vervolgens op zoek naar het beste sim only abonnement die aansluit op zijn telefoongebruik en je bent ook nog eens stukken goedkoper uit. 

Een tweedehands telefoon biedt de mogelijkheid voor je kind om te laten zien hoe goed hij hiermee om kan gaan. Bovendien doet het ook minder pijn als er toch iets misgaat. Wanneer je dit combineert met een sim only abonnement, liggen de maandkosten relatief laag. Dit is dus een goede keuze voor de eerste echte telefoon van je kind. Je zou eventueel ook nog voor refurbished kunnen kiezen. 

Ga je toch liever voor een nieuwe telefoon? Kies dan voor een ouder model. Deze zijn geheel nieuw en beschikken over genoeg goede opties, maar zijn wel een stuk goedkoper. Dit is dan ook een prima eerste telefoon voor jouw tiener. 

Formaat van de telefoon 

Als je kind nog niet al te groot is, is het ook belangrijk om op het formaat van de telefoon te letten. Hoe groter deze is, hoe lastiger het voor je kind wordt om deze te bedienen. De kans is dan ook groter dat hij of zij deze laat vallen. Ook is het handig als de telefoon in de broekzak past. Kies dus zeker niet voor een al te groot exemplaar.

Abonnement afsluiten? 

Er zijn nog maar weinig mensen die beltegoed gebruiken. Zelfs jongeren hebben tegenwoordig vaak een abonnement. Het voordeel hiervan is dat je ook precies kunt zien hoeveel data je kind verbruikt. We adviseren wel om voor een sim only onbeperkt bellen te kiezen. Sim only is al erg prettig, omdat je dan een oude telefoon in huis aan je kind zou kunnen geven. Onbeperkt bellen is weer erg fijn omdat je dan zeker weet dat je kind in nood altijd kan bellen en geen last heeft van te weinig belminuten of (erger nog) geen beltegoed. Veiligheid was immers waarschijnlijk de nummer één reden om überhaupt een telefoon te geven. 

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *