Home + Dairy | Genieten van de jongens en Moederdag!

Dairy | Genieten van de jongens en Moederdag!

Deze week voelde ook als vakantie, want ik hoefde maar twee dagen te werken. Zoals altijd vlogen deze voorbij, maar omdat dit hele dagen zijn, maak ik niet zoveel foto’s. Ik zit immers de hele dag op kantoor. Toch is het wel weer een volle diary geworden met ijsjes, Moederdag en nog veel meer. Kijk je mee naar onze week?

Maandag

Het gebeurt niet vaak dat we hem wakker moeten maken, maar hij slaapt nog! Hier smelt je toch van? Toch kan ik hem helaas niet te lang laten liggen, want ik moet de jongens wegbrengen naar mijn ouders omdat ik moet werken.

Als ik rond 17.15 uur weer thuis ben gaan we eten en natuurlijk doen we dat aan deze tafel! We zitten ’s avonds nog lang buiten, maar gaan niet te laat naar bed. Pat moet heel erg vroeg weg en ik moet ook de hele dag werken. Bijna weekend 😉

Dinsdag

Streepjes en pret tijdens het ontbijt! Ik haal daarna nog snel even een stofzuiger door het huis en hang zelfs nog een wasje op. Die is dan vanavond wel droog. Rond 8.15 uur loop ik met de jongens naar mijn ouders. Milan gaat met opa vissen en nichtje Maud is ook bij opa en oma, dat is natuurlijk feest.

Ja hoor, de was is lekker droog! We hebben een droger, maar de was buiten hangen is nog altijd het lekkerste. Vinden jullie dat ook? We kijken nog een paar afleveringen van series en kruipen dan weer in bed. Wat een saai leven hebben we eigenlijk haha. Saai, maar heel fijn.

Woensdag

De jongens vermaken zich wel, dus ik kruip nog even snel achter de laptop voor een paar blogjes en mailtjes.

Daarna ga ik aan de slag en maak ik snel een bordje voor Milans Moestuin. Die tekst komt er overigens ook op haha. Dit doe ik even snel tussendoor, want ik had het in het weekend al beloofd, maar toen kwam het er niet van. We waren weg en toen we thuis kwamen hadden we flink veel was en zijn we in de tuin aan de slag gegaan. Als ‘ie af is doe ik er nog snel een laagje vernis over en dan kan hij de tuin in. Milan is er helemaal blij mee.

Dit doe ik allemaal ’s morgens vroeg. Verder doe ik het huishouden en schil ik alvast de aardappels voor ’s avonds. Om 10.00 uur komt vriendinnetje C met haar twee jongens langs. Je jongens vermaken zich wel en ik kan even gaan zitten. Ik heb er al bijna een hele dag op zitten haha.

Daarna slaapt Floris in de middag als een roos en slaapt hij wel twee uur! Ik ben een paar keer gaan kijken of het wel goed ging. Dit ben ik van hem niet gewend. Het is nog erg warm dus we wisselen binnen en de tuin een beetje af.

Donderdag

Let niet op de zooi in de tuin, we zijn er natuurlijk mee bezig. Alle buxus links gaat er overigens ook nog uit en de muur rechts wordt binnenkort geverfd. Milan is in alle vroegte al buiten om voor zijn moestuin te zorgen. Het is een stuk minder lekker buiten dan afgelopen week.

Terwijl Pat en Milan later op de ochtend samen allemaal kleine gehaktballetjes maken, werk ik aan de blog. Ik typ vrij weinig, maar moet Mamablogger klaarmaken voor de AVG. Ik heb het lang uitgesteld, maar kan er nu toch echt niet meer omheen; de cookiemelding. Ik maak hem in huisstijl (dezelfde kleuren als uit het logo) en zet hem erop. Verder loop ik nog één keer de privacyverklaring door en zet ik deze definitief online. Het langst ben ik bezig met de aanpassingen in Google analytics, maar ook dat is uiteindelijk gelukt. Om 13.00 uur kleed ik mij pas aan. Van andere bloggers krijg ik via Instagram vragen over hoe ik de dingen heb gedaan en ik heb ze allemaal beantwoord. We moeten elkaar kunnen helpen toch?

In de middag lopen we de stad nog even in. Het is Hemelvaart en er is in de stad van alles te doen. Ook bij de Legowinkel. Daarna halen we nog een ijsje bij ons favoriete stekkie. We doen gezellig nog even een rondje stad en lopen daarna naar huis voor Floris’ fles. Ook komt opa eten omdat oma een paar dagen weg is. Daarna gaat Milan met opa mee om te logeren.

Vrijdag

Milan is weer thuis en ik ben in geval van nood bereikbaar voor mijn werk. We gaan daarom niet ver weg. Pat gaat nog even in de tuin aan de slag en ’s middags lopen we nog even een rondje door de stad.

En daar kopen we deze twee shirts. Eind juni is het hier in Gouda Roze Zaterdag en ik heb de shirts voor de jongens alvast in huis. We liepen er toevallig tegenaan en besloten ze alvast mee te nemen voordat ze straks zijn uitverkocht. Bij WE hadden ze leuke roze kleding voor jongens en het shirtje voor Floris shopten we bij Wibra!

Eenmaal thuis gaf ik Floris de fles en ging Milan met de buurman (lees: moestuin expert met een kas enzo) aan de slag in zijn eigen moestuin. De buurman leerde Milan op welke afstand je de plantjes van elkaar moet planten etc. Milan vindt het allemaal even fantastisch!

In dit stuk hebben we nu tomaat, wortel, bloemkool en iets waarvan we nog niet weten wat het wordt. Milan noemt het zijn ‘raadselplantjes’. De plantjes linksonder zijn stekjes van een tomatenplant, die geven we weg.

Op een ander stuk staan potten met munt (lekker!) en de kweektafel. Hierin zit nog komkommer, radijs en spinazie. Hier gaan we nog een goede plek voor verzinnen.

Zaterdag

De jongens zijn vroeg wakker en wij dus ook. Milan en Floris kruipen gezellig bij ons en Als Milan zich omdraait zien we zijn voet naast het hoofdje van Floris. Wat een verschil en het doet ons beseffen dat de tijd veel en veel te snel gaat.

De rest van de dag doen we niet zoveel. Pat en Milan zijn in de tuin bezig en Floris slaapt tussen de middag maar liefst twee uur! Dat geeft mij de tijd om het één en ander in huis te doen en alvast vooruit te werken voor Mamablogger. De komende week werk ik weer vier hele dagen en is het avondvierdaagse. Weinig tijd dus om dan last minute nog artikelen te schrijven.

Daarna fiets ik snel nog even de stad in om de laatste dingetjes te kopen voor de avondvierdaagse.

Opa en oma komen gezellig eten en na het eten lopen we nog even de stad in voor de lekkerste ijsjes van Gouda en omstreken 😉 Dit keer neem ik caramel cookie dough. Zo ontzettend lekker !

Zondag

’s Morgens om 5.30 uur word ik wakker gemaakt door één van de twee allerliefste jongetjes. ‘Mama, wakker worden het is Moederdag’. Ik krijg een zelfgemaakte ketting (de allermooiste natuurlijk), een heel kleurrijk knutselwerkje én een industriële katrol voor aan mijn tafelklem. Supergaaf! Milan heeft hem uitgezocht in de stad.

Het is verder niet zulk lekker weer dus ik ga aan de slag voor Mamablogger. Het wordt een drukke week, want de avondvierdaagse wordt hier gelopen en ik loop zelf uiteraard ook een avondje mee. Alles wat ik nu al kan doen is dan mooi meegenomen.

’s Middags besluiten we een restaurant te bellen om te vragen of er nog plek is. Dat is er gelukkig nog en we nemen mijn ouders mee. dit hadden ze niet verwacht! Tussendoor gebeurt er nog iets wat niet zo leuk is, maar dat zien jullie morgen in de weekendvlog…

Hiermee sluiten we Moederdag af en twee hele fijne weken. Morgen begint school weer voor Milan.

Ik wens jullie allemaal weer een hele fijne week toe!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *