Home + Geld & Budget | Voorbereiden op back to school shoppen

Geld & Budget | Voorbereiden op back to school shoppen

Je bent waarschijnlijk al aan het aftellen naar de zomervakantie en wil dan nog helemaal niet denken aan het feit dat je kind zes weken later weer naar school gaat. Snap ik helemaal! Toch is het financieel wel handig om je daarop voor te bereiden. Vorig jaar ging onze oudste zoon naar de brugklas en we waren achteraf zo blij dat we daar geld voor apart hadden gezet. Dat was namelijke een flinke kostenpost tijdens en na de dure zomervakantie. Maar ook voor de basisschool kunnen de kosten behoorlijk oplopen. In dit artikel geef ik tips over hoe wij het back to school shoppen aanpakken.

Back to school shoppen | Plan en maak een lijst

De zomervakantie is vrij duur. Je kunt het zo gek maken als je zelf kan en wil, maar eerlijk is eerlijk, het kost toch vaak meer dan van tevoren begroot. Zeker tijdens dagjes weg, even een ijsje hier of die leuke markt daar etc. Wij beginnen daarom al vroeg met geld opzij zetten voor school. Dat staat in een apart spaarpotje en scheelt straks een hoop geld. Vervolgens maken we een lijstje met wat we nodig hebben. Zo heeft Floris komend jaar een nieuwe tas nodig, evenals een nieuwe broodtrommel en beker. We kunnen dus gericht shoppen.

Begin op tijd

Ook voor Milan maken we uiteraard een lijst en vervolgens shoppen we al voordat we met vakantie gaan. Dit jaar gaan we niet weg, maar ook dan zullen we aan het begin van onze vakantie al gaan shoppen. Er is dan nog veel keus en ik vind het fijn alles al in huis te hebben. Mocht na de vakantie blijken dat we toch nog iets zijn vergeten, dan kunnen we dat altijd nog snel even halen, maar hebben we in ieder geval geen stress.

Niet vergeten: gymkleding en ondergoed

Tip van Flip: vergeet de gymkleding en gymschoenen niet evenals sokken en ondergoed. Vooral gymschoenen zijn nodig, want die blijken dan alweer veel te klein te zijn. In juli komt de kinderbijslag en het loont zeker de moeite om dan meteen weer stapels sokken en ondergoed te komen. Hoef je daar voorlopig ook niet meer naar om te kijken. Voor Milan bijvoorbeeld mooie en goede Björn Borg boxershorts, want dat vind hij een ontzettend mooi en fijn merk. Met de kinderbijslag kan ik dus weer wat inslaan.

Voor Floris maakt dat allemaal nog niet zoveel uit, maar voor hem shop ik ook meteen een stapel nieuw ondergoed en als ik een mooie aanbieding zie, bijvoorbeeld bij boxers.nl, dan shop ik meteen voor Pat. Het geeft een fijn gevoel alles op orde te hebben voor het gewone leven weer begint.

Lees ook: wat kost de brugklas?

Investeer in kwaliteit

Hoewel ik enorm van de koopjes ben en de dingen graag budgetproof shop, ga ik wel voor kwaliteit. Een goede fiets voor Milan waar hij lang mee kan doen en die stevig genoeg is om die zware rugtas te dragen. Ook moet de fiets tegen een stootje kunnen, want op die schoolpleinen gaan ze er niet altijd netjes mee om.

Datzelfde geldt voor rugtassen, broodtrommels, bekers etc. Je doet er langer mee als de kwaliteit goed is en dat maakt dat je ook duurzamer bezig bent.

Doorsparen gedurende het schooljaar

Tot slot wil ik je dit nog meegeven: spaar meteen door gedurende het schooljaar. Ook gedurende het schooljaar maak je kosten. Denk aan een schoolreisje, spullen die stuk gaan of kwijtraken (hallo Milan, haha), maar ook onderhoud aan de fiets bijvoorbeeld. Als het lukt is het fijn iedere maand een klein bedrag apart te leggen om deze kosten op te vangen en om geld apart te leggen voor het volgende schooljaar. Dat scheelt enorm!

Denk jij al een beetje aan het back to school shoppen? Zo ja, zet je daar ook geld voor apart? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

disclaimer_Mamablogger_

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *