Home + Peuter | Leuke, lieve en grappige uitspraken van Floris, deel 3

Peuter | Leuke, lieve en grappige uitspraken van Floris, deel 3

Onze Floris brengt heel wat leven in de brouwerij. Net als Milan overigens, maar vanwege het leeftijdsverschil beiden weer op een heel andere manier. Waar we met Milan soms bijna volwassen gesprekken en discussies hebben, gaat Floris de dingen steeds beter begrijpen, maar is en blijft het een peuter met grappige peuteruitspraken. Ik hield de uitspraken van Floris al bij in de notities op mijn telefoon, maar sinds kort gebruik ik er een gratis app voor. De app heet ‘Mooby’. Niet gesponsord, maar wel een aanrader wat mij betreft, dus ik deel de uitspraken met jullie zoals ze in deze app staan. Lachen jullie weer gezellig mee?

Een echte man…

Floris heeft een haakje aan zijn nageltje én een hoop gevoel voor drama, want hij kwam met een hoop bombarie naar mij toe. Ik denk minstens dat er heel wat aan de hand is en vraagt wat er is. Het blijkt dus om een haakje te gaan. Voor Floris ernstig genoeg om er even mee naar het ziekenhuis te gaan…

De juf in een ruimteraket

De juf is een paar dagen vrij en ik vraag aan Floris of ze met vakantie is. Floris antwoord daar uiterst serieus op dat de juf niet op vakantie is, maar in een ruimteraket zit. Bloedserieus was ‘ie.

Ik reken het goed ?

Vanuit het niets zei hij dit. Hier scoorde hij punten mee hoor.

Sinterklaas werkt thuis

Sinterklaas is net in het land en Floris krijgt het voor het eerst bewust mee. We kijken naar het Sinterklaasjournaal en merken dat hij toch behoorlijk wat oppikt. Gelukkig kwam het helemaal goed met die cadeautjes.

Een broertje kun je gewoon kopen natuurlijk

Een gezin dat wij kennen krijgt een baby en ik heb het erover met de jongens. Omdat de juf van Floris zwanger is, zijn baby’s opeens ontzettend interssant. Als ik Floris zeg dat het jongetje uit dat gezin een broertje krijgt, besluit Floris dat hij er ook eentje krijgt, want die wil hij al heel lang kopen ?.

Een slak in zijn mondje?

Floris hoest af en aan. Ik heb de GGD al een keer gebeld voor advies, maar we hoefden hem niet te laten testen. Het ging vervolgens weer even goed, maar daarna begint het het hoesten weer. Patrick en ik hebben het erover en Floris hoort dat. Volgens hem is er niets om je zorgen over te maken, want er zit gewoon een slak in zijn mondje.

Lievelingspyjama

Floris heeft een nieuwe Feetje pyjama. De bruine met de panterprint en hij vindt hem fantastisch! Iedere ochtend is voeren we strijd omdat ik hem aan wil kleden en hij dus zijn pyjama uit moet. Deze dag hoefde dat niet. Hij mocht nog even naar beneden in zijn pyjama, maar ik wilde wel zijn sokken aandoen omdat het anders te koud was.

Ik heb overigens dezelfde pyjama, maar slaap niet met het pyjama jasje. Floris keek mij aan, wederom met een hoop gevoel voor drama en toen kreeg ik te horen dat mijn zwarte shirtje op de panterprint pyjamabroek echt niet mooi is. Zijn pyjama is daarentegen nog steeds de bom.

Denken in mogelijkheden

Ik zit met Floris in de auto en moet even langs mijn werk. Floris vertelt op dat moment dat hij ook een heel goede baan heeft. Ik ben jaloers ?.

Toch wel de grappigste

Tja, hier heb ik toch wel heel erg om moeten lachen ?.

Dit waren de leukste uitspraken van Floris van de afgelopen periode. Ik vind het echt een ontzettend leuke app om zijn uitspraken in bij te houden. De app is gratis en je kunt er ook foto’s opslaan. Deze kun je vervolgens ook delen met familie die dezelfde app heeft. Kortom, wat mij betreft is Mooby een ontzettende aanrader!

liefs

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *