Home + Geld & Budget | Door de lockdown geven we ons geld nu heel anders uit

Geld & Budget | Door de lockdown geven we ons geld nu heel anders uit

Tijdens de eerste lockdown schreef ik een artikel met de vraag ‘geven we nu meer of minder geld uit tijdens de coronacrisis?’. De conclusie was dat we ongeveer evenveel geld uitgaven als voorheen. We hebben nu te maken met een tweede lockdown en ik vroeg mij onlangs weer hetzelfde af. De conclusie is nog steeds dat we evenveel geld uitgeven, maar we geven het ánders uit. Waar het merendeel van ons geld nu heen gaat, lees je hieronder.

Voor de lockdown

Voor de lockdown gaven we veel van ons geld uit aan dagjes en weekendjes weg, benzine, lunch en eten en drinken onderweg. Dat is bijna helemaal weggevallen en dat scheelt heel veel geld. In het begin dacht ik dat we daarom behoorlijk wat geld over zouden houden. Niets was echter minder waar, want doordat we meer thuis waren ging er ook meer geld doorheen voor de boodschappen en tijdens deze lockdown, en vooral de afgelopen twee maanden, vliegt het geld eruit.

Prioriteiten zijn veranderd

Tijdens de eerste lockdown bestelden we veel eten om de lokale horeca te ondersteunen. Dat werd in de tweede lockdown minder. Niet bewust, maar ik merkte dat onze prioriteiten veranderden. Ik had weer zin om voor mijzelf te shoppen in plaats van alleen voor de jongens, maar we gaven ook meer geld uit aan nieuwe spullen voor in huis. Daar heeft de verhuizing een grote rol in gespeeld, maar omdat we nu nóg vaker thuis waren (de winkels waren immers ook dicht en het was winter), vonden we het nog belangrijker het thuis gezelliger te maken.

Daarbij werd er veel meer gebruik gemaakt van alle elektrische apparatuur. De tv die mee kwam uit het vorige huis, bleek hier te klein (Patrick kon de ondertiteling niet eens meer lezen) en Milan had steeds vaker mijn laptop nodig. We hebben uiteindelijk geïnvesteerd in een nieuwe tv en een nieuwe laptop.

Ook mijn werkplek kwam er eindelijk. Een flinke uitgave, maar ik ben er nog steeds zo ontzettend blij mee.

Zo investeerden we eigenlijk in extra woongenot en spullen die hopelijk weer heel wat jaren meegaan, hopelijk kan dat dan ook mee naar een nieuw huis.

Toch bleef het daar niet bij, want omdat we nu een stuk verder weg wonen van veel voorzieningen en familie én omdat we de auto wat vaker willen laten staan, hebben we ook twee elektrische fietsen gekocht. Aan de enorme drukte bij de fietsenwinkel te zien, waren we zeker niet de enigen.

De lockdown heeft ons anders laten denken over de manier we waarop we ons geld uitgeven. Anders dan pakweg een half jaar geleden, maar niet minder. Al kunnen we nu wel weer vooruit en hebben we het thuis nog meer naar ons zin.

Geven jullie het geld nu uit aan andere dingen dan voor de lockdown?

liefs

MDAMDA

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Jaya
    20 maart 2021 / 09:28

    Door de lockdown geven we meer uit aan boodschappen. Gezin van 2 met 1 kind en een baby op komst geven we normaal 70 euro uit. Nu in de lockdown 100 euro per week. We gaan niet meer uit eten (zelfs afhaal doen we niet meer). Voor de lockdown gingen we voor 60- 80 euro per week uit eten of lunchen. We kopen nu meer knutselspullen of puzzels voor mijn zoon. Vroeger voor de lockdown gingen we elke weekend weg naar een pretpark of museum (museumjaarkaart). Dan heb je extra kosten als parkeren, wat te eten kopen en soms toegangskaarten. Nu gaan we in de buurt naar de kinderboerderij, bos of park (loopafstand). We houden dus veel meer geld over.

  2. Caro
    22 maart 2021 / 10:23

    Hoi, we houden echt over. Geen uitstapjes of wel uitstapjes maar nemen zelf eten en drinken mee dat is echt genieten picknicken is the bom sinds corona. We sparen dus meer en geven eigenlijk geen geld uit aan kleding, spullen, uit eten of anders. Eerlijk wij vinden het fijn en genieten juist zoveel van de kleine dingen. Hopenlijk kunnen we dit volhouden.