Home + Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in november 2022

Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in november 2022

Het is 1 december, wat is dit jaar toch bizar hard gegaan. Voor we deze maand vooruitblikken naar het nieuwe jaar en de doelen die we hebben, blikken we nog even terug naar november 2022. Welke financiële doelen hadden we voor deze maand? En is het weer gelukt om afgelopen maand te sparen? Je leest het in het verslag hieronder.

Terugblik op de financiële doelen van november 2022

Vorige maand begonnen we in de Money Planner van PorteRenee waar ik toen uitgebreid over heb geschreven, want wij zijn fan! In deze planner houden we ons uitgaven en vaste lasten bij, maar bedenken we voor iedere maand financiële doelen. Afgelopen maand waren dat deze doelen:

  • Overhouden van het “leefgeld” dat we hebben gebudgetteerd
  • Overhouden van het boodschappengeld dat we hebben gebudgetteerd
  • Minimaal €300,- naar de gewone spaarrekening

We hebben alle doelen gehaald! Nu moet je alleen niet denken dat er honderden euro’s overbleven, maar zeker wel een paar tientjes uit ieder potje. Iedere euro is er één ?. Het is inmiddels een sport geworden alles zo goed mogelijk bij te houden en over te houden. We moeten het alleen wel vol zien te houden.

Eneco teruggave

Eerlijk is eerlijk, we hebben best wat uitgeven afgelopen maand en even leek het erop dat die €300,- naar de gewone spaarrekening (dus los van de beleggingsrekening etc.) niet ging lukken. Totdat we geld terugkregen van Eneco. We hebben dus mazzel gehad. We hebben €190,- compensatie gekregen en krijgen dat in december ook, net als bijna iedereen. Dit hebben we naar de spaarrekening gestort, maar in een apart potje. We kijken even wat de eindafrekening doet, maar als blijkt dat we geld terugkrijgen dan storten we dat ook in het aparte potje. Dit bewaren we dan voor de zomervakantie.

Eindejaarsuitkering

November is de maand waarin ik altijd mijn eindejaarsuitkering krijg. Bijna een extra maandsalaris, heerlijk is dat! Het was echter al uitgegeven voor het überhaupt binnen was, want dit is voor de kerstvakantie. We gaan dan nog even weg en daar gebruiken we dan de eindejaarsuitkering voor.

Financiële doelen december

Voor december hebben we natuurlijk ook doelen gesteld. Die deel ik volgende maand met jullie. Een extra stok achter de deur voor ons haha.

 

Overzicht november 2022

Oké, dan is het nu tijd om de balans op te maken…. *tromgeroffel*

Totaal naar de spaarrekening in november 2022: €150,- + €190,- Eneco = €340,-

Totaal naar de beleggingsrekening: €150,-

Saldo Peaks app: €111,96 Vorige maand was dat €77,-. Dat betekent dat we er €34,96 bij hebben gespaard.

Saldo spaarzegelboekjes Albert Heijn: €292,20 Vorige maand was het saldo €176,50. Dat betekent dat we afgelopen maand in totaal €116,70 hebben gespaard. Met Albert Heijn Premium gaat dat lekker snel!

Totaal gespaard in november 2022: €641,66

Een heel mooi bedrag en zeker in deze tijden. Hier zijn we dan ook heel blij mee, al weten we ook dat het volgende maand heel anders kan zijn.

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *