Home + Boekentips | Deze drie boeken las ik in november 2022

Boekentips | Deze drie boeken las ik in november 2022

Oktober was geen beste leesmaand, maar in november heb ik toch nog drie boeken gelezen. Stuk voor stuk boeken die heerlijk weglezen tijdens een gure en natte dag. Verstand op nul en genieten. Ik hou ervan ?. Welke drie boeken dat waren, lees je hieronder.

1. Kerstgeluk (geluksserie) – Saskia M.N. Oudshoorn

Dit boek is het vijfde en laatste deel van de geluksserie waar ik een tijd terug al over heb geschreven. Hieronder in het kort waar dit boek over gaat:

Hoe eindigt dit bizarre jaar voor Liv, Matthew, Laurens en Kate en hun familie en vrienden?

De laatste drukke maanden van het jaar zijn aangebroken in Merwedam. Het restaurant van Laurens en Sjoerd loopt prima en alles wordt in gereedheid gebracht om het jaar af te sluiten met een aantal kerstdiners. Dan komt Jacob Nienhuis met een idee: waarom organiseren ze geen kerstmarkt in de straat, net als vroeger? 

De vrienden gaan enthousiast aan de slag en regelen ook nog ‘even’ een diner voor iedereen erbij. Als klap op de vuurpijl komt François, de vriend van Kate’s zus, met zijn plan: hij wil Chloe tijdens die kerstmarkt met een groots gebaar ten huwelijk vragen. Wanneer hij de kostbare verlovingsring, een familie-erfstuk, komt laten zien terwijl er in de keuken hard gewerkt wordt, dreigt het allemaal in de soep te lopen. De ring raakt kwijt, er zijn twijfels of Chloe zijn aanzoek wel zal accepteren én dan zit er binnen ook nog een bekende restaurantcriticus op zijn eten te wachten…

Ook dit deel had ik in no time uit. Na het vierde deel was ik vooral heel erg benieuwd hoe het de personages zou vergaan, maar ik verwachtte geen vijfde deel. Gelukkig kwam deze er wel en dan ook nog tijdens Kerst. Ik heb maar weinig nodig om blij van te worden haha. Het is geen lang verhaal, maar perfect voor een uurtje of twee op je vrije dag of de zondagmiddag. Me-time! 

2. De Wensenwinkel – Chantal Klaassen en Saskia M.N. Oudshoorn

 

In ‘De wensenwinkel’ beginnen beste vriendinnen Claire en Josie een wensenwinkel. De knappe aannemer Stijn verbouwt een oude naaisalon tot een winkel, en daarna stromen de wensen al snel binnen. De winkel is zo’n groot succes dat ze meer handen nodig hebben. Het liefst die van een man… Kan de knappe soapster Jim de vriendinnen helpen?

Nou, wat een heerlijk boek was dit! Kerst, feelgood en natuurlijk een einde waarin alles goed komt. Je weet eigenlijk wel hoe het afloopt en toch wil je verder lezen en gebeurt er van alles. Ik werd oprecht heel erg blij van dit boek en ik vind dit dan ook één van de leukste verrassingen die ik heb gelezen. Kortom, meteen aan beginnen!

3. MZZL Moeders 1 – Baby blues

Een nieuwe moeder, mom-to-be en happy single: de MZZL Meiden zijn dertig! Is hun leven nog steeds zo rock-‘n-roll? Tanja heeft een baby van een onbekende vader: ze kan zich niets meer herinneren van de avond stappen met een paar fans. Maar haar zussen hebben het vermoeden dat Tanja wel degelijk weet wie de vader is. Joan en Brent zijn toe aan de volgende stap en doen er alles aan om zwanger te worden. Hanna snapt de baby-fuzz niet. Ze is happy single en geniet volop van het leven en de mannen die ze tegenkomt. De drie zussen besluiten samen kerst te vieren in Londen bij hun vader Parrot, maar het worden allesbehalve rustige kerstdagen.

Ken je de MZZL Meiden nog van vroeger? Inmiddels zijn het dertigers en heeft Tanja een baby, maar haar zussen weten niet wie de vader is. Het is een kort verhaal waar behoorlijk wat in gebeurt en het einde zag ik niet zo één, twee, drie aankomen. Ook dit is een redelijk kort verhaal en heel leuk om te lezen als je vroeger de serie MZZL Meiden hebt gelezen. Heb je de serie vroeger niet gelezen, is dat overigens geen probleem. Je zit vrij snel in het verhaal en weet meteen hoe het zit tussen de meiden.

Welke boeken heb jij gelezen in november? Geef gerust wat nieuwe tips door!

liefs

 

 

 

Sidenote: in dit artikel maak ik gebruik van affiliate linkjes. Wanneer jij iets bestelt via dat linkje, ontvang ik daar een kleine commissie over. Dit kost jou niets extra en ik kan uiteraard niet zien wat iemand bestelt. Het is voor mij een klein, maar fijn extraatje. 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Liesbeth
  2 december 2022 / 06:40

  Goedemorgen Marisca, kan je kerstgeluk ook als eerste boek lezen of dien je de eerste 4 eerst te lezen om het verhaal te begrijpen?
  Groetjes
  Liesbeth

  • Marisca
   Auteur
   2 december 2022 / 06:49

   Goedemorgen,

   Het kan wel, maar je snapt het verhaal beter als je de eerdere vier delen hebt gelezen. Je zou ook de samenvattingen van de eerdere vier delen kunnen lezen, ook dan kom je al een heel eind. Desalniettemin is het een leuk verhaal.

 2. Debby
  3 december 2022 / 18:03

  Ik wordt elke keer HEEEL blij van deze rubriek ? zo te merken hebben we erg gelijkgestemde boeken smaak en je maakt t me makkelijk om weer nieuwe boeken uit te zoeken ? heb inmiddels 3 kobo kadobonnen dus de maand december weer lekker lezen

  • Marisca
   Auteur
   4 december 2022 / 07:57

   Wat fijn om te horen! En als jij nog tips hebt hoor ik ze ook graag natuurlijk 🙂