Home + Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in februari 2023

Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in februari 2023

Wat begonnen we goed deze maand! We hielden een ‘no spend weekend’, verkochten wat spullen om op te ruimen en we hielden onze budgetten goed in de gaten waardoor we behoorlijk wat geld over hadden. Maar halverwege de maand ging de wasmachine kapot en ging het niet goed met onze kat Bobby. Het gevolg: flinke uitgaven aan dingen die niet leuk zijn. Hoort erbij, maar ik baalde wel even. Uiteindelijk is het het resultaat…

Terugblik op de financiële doelen van februari 2023

  • Wederom overhouden van de budgetten en dat écht over de spaarpotjes verdelen;
  • Wellicht nog wat spullen en kleding verkopen (vooral kleding van mij dat te groot is geworden);

Dat is beiden gelukt! Daardoor konden we meer sparen en verdelen over de potjes. Heel erg fijn! Alhoewel…

Onvoorziene kosten: dierenarts en een kapotte wasmachine

Van dit soort dingen weet je dat ze kunnen gebeuren, maar het komt natuurlijk nooit uit en is al helemaal niet leuk. Onze wasmachine ging kapot en we moesten met Bobby naar de dierenarts waar we hem uiteindelijk in hebben laten slapen. Ik heb alle extra, onvoorziene kosten bij elkaar opgeteld:

  • Dierenarts en dierenwinkel: €266,89
  • Wasmachine: €553,95

Bij elkaar een bedrag van €820,84.-. Een flinke smak geld dat ook nog eens heel wrang voelt. We hadden Bobby nog graag bij ons gehad en de nieuwe wasmachine is mooi, maar het is natuurlijk wel flink balen. Het is niet zo dat we voor dit bedrag leuke dingen hebben of hebben gedaan. Maar goed, dit hoort erbij en kan gebeuren. We zijn blij dat we dit kunnen opvangen, maar toch hadden we dit liever niet gehad.

We hebben een potje ‘Onvoorziene kosten’ en die hebben we hiervoor gebruikt. Betekent wel dat we die zo snel mogelijk weer aan moeten vullen. Dat gaat altijd lastiger dan het geld eraf halen…

Financiële doelen voor maart 2023

  • De belastingaangifte moet weer worden gedaan. Hier ga ik altijd uitgebreid voor zitten op 1 maart (dus vandaag is het weer zo ver). Laten we hopen dat het meevalt haha.
  • Wat zou het fijn zijn als we deze maand weer geld overhouden van de budgetten die we vervolgens kunnen verdelen over de potjes zonder dat we grote uitgaven hoeven te doen.
  • Verder willen we €1000,- zakgeld meenemen in de zomervakantie. Dit sparen we met onze koopzegels. Deze maand willen we de €600,- bereiken. Dan lopen we lekker op schema!

Overzicht februari 2023

Oké, dan is het nu tijd om de balans op te maken…. *tromgeroffel*

Totaal naar de spaarrekening in februari 2023 €745,72,- Dat is veel meer dan normaal, maar we hielden behoorlijk wat over van gebudgetteerde uitgaven. Ook had Pat veel over van zijn tankbudget. Dit alles is bovenop het normale spaarbedrag, over de verschillende potjes verdeeld.

Totaal naar de beleggingsrekening: €150,-

Saldo Peaks app: €190,86 Vorige maand was dat €162,66. Dat betekent dat we er €28,20 bij hebben gespaard. We zien trouwens op de Peaks rekeningen van de jongens dat het veel beter gaat naarmate het bedrag dat je spaart, hoger wordt. We moeten gewoon volhouden.

Saldo spaarzegelboekjes Albert Heijn: €529,30 Vorige maand was het saldo €422,10. Dat betekent dat we afgelopen maand in totaal €107,20 hebben gespaard. Met Albert Heijn Premium gaat het lekker snel!

Totaal naar de spaarrekening in februari 2023: €1011,12

Maar dat is natuurlijk niet het netto resultaat omdat we €820,84 op moesten nemen. Dat betekent dat onderaan de streep dit bedrag overblijft: €190,28.

We zijn blij dat we ondanks de grote uitgaven toch hebben kunnen sparen en zullen dat nooit voor lief nemen. Het is immers ook weleens anders geweest. Hoe ging het bij jullie afgelopen maand? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *