Home + Geforceerd lachen voor de foto, de schoolfotograaf was er weer!

Geforceerd lachen voor de foto, de schoolfotograaf was er weer!

Ik maak heel veel foto’s van Milan en ik mag dan wel bloggen, maar ik geloof niet dat ik daarin veel verschil van andere ouders. Ik moet alleen wel eerlijk bekennen dat ik het voorheen makkelijker vond om foto’s te maken. Milan is zich er nu namelijk van bewust dat er foto’s worden gemaakt en gaat poseren. Daar moet ik alleen maar om lachen en er zitten vaak nog echt goede foto’s bij! Er is echter één maar, kinderen gaan nu ook geforceerd lachen.

Ik was me er wel van bewust, maar dacht er verder niet over na totdat ik van de week op Netflix een aflevering zag uit het nieuwe seizoen van Modern Family. In één van de eerste afleveringen van dit seizoen maken Mitch en Cam een foto met hun dochter Lily. Lily lacht alleen ook heel geforceerd. Mitch en Cam vinden het vreselijk lelijk, maar ja, leg dat maar eens uit aan je dochter van een jaar of 6,7 zonder haar te kwetsen. Buiten dat de aflevering (zoals gewoonlijk) echt briljant grappig was, was het ook een regelrechte eye-opener, want ik herkende mijzelf in Mitch en Cam!

Ik geef toe, ik ben ook zo’n moeder die geen genoegen neemt met de eerste de beste foto. Hoe erg is dat?!

En toen kwam de schoolfotograaf

Afgelopen week kwam de schoolfotograaf en ik weet nog dat ik daar als kind heel erg naar uit keek. Ik was dan zo nieuwsgierig naar hoe de foto eruit zou zien. Ik vind het nog steeds leuk om ze te zien. Maar ja, ik sta er ook op met een enorme geforceerde glimlach. Ik deed precies hetzelfde net als een groot deel van de klas toen. De andere helft lachte wel echt zijn of haar tanden bloot zodat je zag hoeveel tanden er al uit waren. En dat vonden hun moeders dan weer lelijk.

Tja, en daar sta ik dan… Als ik foto’s van Milan maak geef ik ontelbare instructies. Ik hoor ze mezelf iedere keer zeggen en iedere keer besef ik mij dat hij toch al de allerleukste is met of zonder geforceerde glimlach. Die foto is al perfect zoals ‘ie is.

Ik zal erop letten, die schoolfoto kopen we sowieso wel en krijgt ook weer een heel mooi plekje!

Ben ik de enige die dit herkent? Laat het me weten in de comments hieronder! En zijn er nog meer Modern family fans hier? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie