Home + Diary | Slotjes, sanitair en Sinterklaas

Diary | Slotjes, sanitair en Sinterklaas

Jeetje, de eerste week van december. Het is bizar hoe snel de tijd gaat. Ongelooflijk. Voor we ons storten in het versieren van de kerstboom, kijk ik nog even terug op afgelopen week. Milan kreeg eindelijk zijn slotjes na ruim twee jaar een blokbeugel te hebben gehad. Ook gingen Pat en ik naar Zaltbommel voor een informatieavond over het sanitair in ons nieuwe huis. En we sloten de week af met Sinterklaas bij ons thuis. Kijk je weer gezellig mee?

Maandag

Vandaag zit ik letterlijk van 9.00 tot 17.00 uur in overleg. Bijna allemaal op kantoor, behalve deze. Dit is in Alphen en hier ga ik met een collega heen voor een brainstorm.

Eenmaal thuis zitten we natuurlijk weer klaar voor het Sinterklaasjournaal. Ook mocht Floris zijn schoen zetten op school en daar zit een soort zaklamp protector in. Grote hit en natuurlijk moeten we dit ’s avonds in het donker testen.

Dinsdag

Drukke ochtend en de middag werk ik weer thuis. Snel aan de slag, want er is meer dan genoeg te doen!

Lekker met mama kroelen en het Sinterklaasjournaal kijken. Dit doe ik het liefst.

Woensdag

Vandaag is de geboortedag van mijn vader. Hij zou vandaag 80 zijn geworden, maar hij werd slechts 59. Zo jammer dat we geen nieuwe foto’s meer kunnen maken…

Milan heeft een studiedag en daarom heb ik op deze dag het plaatsen van de slotjes gepland. Eerst brengen we Floris naar school, daarna brengen we nog wat boeken terug naar de bieb en vervolgens rijden we door naar de orthodontist.

Het gaat eindelijk gebeuren! Het plaatsen verloopt voorspoedig en na ongeveer vijf kwartier staan we weer buiten. Hij heeft er vooralsnog geen last van en we hebben meteen een nieuw sportbitje laten maken.

Door naar Bodegraven, naar het graf van mijn vader. Het is nu te slecht weer en we moeten door, maar binnenkort zal ik het weer even netjes maken.

Vervolgens rijden Milan en ik naar Zevenhuizen, want we hebben nog een cadeautje nodig bij de Intratuin. We ploffen meteen even neer in het restaurant voor een warme chocolademelk met slagroom.

De allerlaatste cadeaus inpakken voor de volwassenen. Die had ik al in huis, maar Floris was ook telkens thuis. Nu nog niet, dus ik grijp deze kans even, haha.

Aan het einde van de middag moeten we richting Zaltbommel voor de informatieavond bij Plieger. Mijn ouders zijn thuis bij de jongens. Hoe deze avond verliep kun je later lezen in het nieuwbouwdagboek.

Donderdag

Ai, ik had even niet door dat het zou gaan vriezen en dus had ik geen voorbereidingen genomen met de bakfiets. Dat betekent weer het slot van de accu ontdooien met een vlammetje… Gelukkig rijdt de bakfiets nog wel. Dat is vorig jaar weleens anders geweest.

Overleg met een collega, maar er zijn geen vergaderruimtes meer beschikbaar dus we wijken uit naar Keck. Wat een straf haha.

Ik ben echter niet zo heel fit dus als ik ’s middag thuis werk pep ik mijzelf op met veel gemberthee en een chocololly van Sinterklaas. Zul je altijd zien; ben je bijna klaar met werken, nog met een heel lange mail bezig, knalt de laptop er opeens uit. Geen idee hoe het kwam, maar gelukkig is mijn mail bewaard gebleven.

Door naar echt belangrijke zaken, want Floris heeft zijn Pietendiploma gekregen.

Vrijdag

Broodnodige vitamines! Iedere ochtend eet ik twee kiwi’s bij mijn ontbijt. Je kan het maar vast binnen hebben, haha.

En Sinterklaas komt aan bij school! Hij is zo lekker gewoon gebleven 😉

Zaterdag

Floris heeft zwemles op zaterdagochtend van 7.00 tot 7.45 uur. En omdat we toch vroeg zijn, besluit ik de bedden maar te gaan verschonen en even lekker uit het raam te hangen. Heerlijk vind ik dat!

We halen nog wat boodschappen en rijden even door naar Lingen Keramiek. Vanuit ons bouwproject zijn zij de leverancier voor de tegels en we hebben de dag na Kerst een afspraak daar. Toch willen we ons wel een beetje voorbereiden en dus rijden we erheen voor wat inspiratie. We zien zoveel moois! Of we het kunnen betalen weten we nog niet, maar we weten wel wat we mooi vinden. De rest zien we de 27e wel. Ondertussen hopen we dat de Postcodeloterij langskomt op Nieuwjaarsdag, haha.

Zondag

We starten vandaag relaxt op en ik werk weer even flink door voor Mamablogger. Zo maak ik onder andere heel veel foto’s voor opdrachten en een juffenbedankje voor Kerst. Dit gaan jullie binnenkort allemaal zien. ’s Middags komen mijn ouders en mijn zus en haar gezin Sinterklaas vieren. Sinterklaas kwam zelf ook nog even langs met twee Pieten en wat hebben we weer gelachen. Heerlijk dat koppie van Floris!

’s Avonds halen we alle Sintversiering weg en halen we al een klein beetje Kerst tevoorschijn. Heerlijke tijd! Dit was onze week. Hebben jullie ook al Sinterklaas gevierd of wachten jullie tot Pakjesavond? In ieder geval een fijne week gewenst!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Else
  4 december 2023 / 06:49

  Floris heeft wel een hele lange zwemles 😉
  Genoten weer van je weekoverzicht! Wij vieren dinsdag sinterklaas. Fijne week!

  • Marisca
   Auteur
   4 december 2023 / 06:55

   Haha ja, arm kind 😉 Meteen aangepast, dank voor het doorgeven!