Home + Gastblog: “Het roer om”

Gastblog: “Het roer om”

Yes, de eerste gastblog is een feit! Dit is het verhaal van jurist Elma die besloot dat het roer helemaal om moest. Haar inspirerende verhaal lees je hieronder.

Het roer om

“Jurist wilde ik worden. Blame it on de in de jaren negentig populaire advocatenseries zoals Ally Mc Beal en het Nederlandse Pleidooi, maar de advocatuur leek mij spannend. Na mijn studie rechten zou ik mezelf in een mooi pakje hijsen om in een van de indrukwekkende kantoortorens aan interessante zakken te werken. Hard werken tegen een riant salaris met leuke slimme mensen en gezellige kantoorborrels. Misschien naïef, maar wel het beeld dat je door de bekende kantoren krijgt voorgespiegeld. De realiteit bleek helaas iets anders. Blaffende managers, lange kantoordagen gevuld met suffe administratieve taken, saaie collega’s en de eeuwige druk van de ‘billable hours’. Na vier jaar had ik het wel gezien, het roer moest om.

Nu, drie jaar later, ziet mijn leven er heel anders uit. Ik werd moeder van een prachtige zoon Siem en tussen het spelen, verschonen van luiers en geven van borstvoeding, maakte ik plannen voor een nieuwe carriere. Liefst wilde ik iets voor mezelf beginnen. Maar een bedrijfje starten kost tijd merkte ik, veel tijd. Vooral als je er altijd voor je kind wilt zijn. Want ik wilde de zorg niet uit handen geven en de creche vond ik geen optie. De eerste stapjes, het eerste woordje, ik was overal bij en ik was er altijd voor hem. Heel fijn, maar toch was het ook wennen. Maakte ik eerst lange dagen op kantoor met altijd wel iemand om even mee te kletsen, nu zat ik ineens hele dagen thuis met Siem, zonder een echte gesprekspartner. Toch heb ik nooit spijt gehad van mijn beslissing, het was alleen zoeken naar een nieuwe balans tussen werk en zorg. Eigenlijk het bekende probleem waar veel jonge moeders mee worstelen, maar dan vanuit een ander perspectief.

Die balans is er inmiddels steeds meer en mijn nieuwe carriere begint steeds meer vorm te krijgen. Ik geef styling workshops aan particulieren en bedrijven en heb een eigen fashion blog. Ik krijg steeds meer opdrachten, mijn blog groeit, dus ik ben tevreden. Natuurlijk verdien ik er nooit mee wat verdiende toen ik nog als jurist werkte, maar dat is voor mij nu niet het belangrijkste. Want ik vind het leuk om te doen, echt leuk. Siem is inmiddels twee jaar en wordt steeds zelfstandiger. Hij gaat inmiddels twee ochtenden per week naar de peuterspeelzaal en er is voor mij dus steeds meer tijd om te werken. Tijd om mijn huidige werkzaamheden uit te bouwen, te professionaliseren en nieuwe plannen te maken.

Het grote verschil met een paar jaar geleden is dat ik nu echt plezier heb in mijn werk. Ik leef niet meer van weekend naar weekend en van vakantie naar vakantie. Heel fijn is dat. Thuis werken en voor je kind zorgen vind ik beslist niet altijd makkelijk. Het werk en de zorg zijn er altijd en soms is het lastig om voldoende rust te nemen. Toch vind ik het vooral een voorrecht. Ik zie mijn kind opgroeien, heb leuk werk, yes, life is good!”

www.reinadelamoda.nl

www.reinadelamoda.nl

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *