Home + Het fenomeen gastbloggen

Het fenomeen gastbloggen

Bloggen is booming, toevallig was daar pas geleden nog een item over in een televisieprogramma. Hierin werd ook verteld dat bloggen over twee jaar een soort piek bereikt. Steeds meer mensen gaan de kracht van het bloggen ontdekken. Maar dat wisten wij natuurlijk al lang 😉 En wat je ook al lang wist is dat ik iedere dag blog. Ja, en dat is soms best lastig. Want wat ik heel erg boeiend vind en met de rest van de wereld wil delen, kan jij natuurlijk doodsaai vinden.

Voor een groot deel blog ik voor mezelf, maar wel met een reden, dus ik probeer wel naar onderwerpen te zoeken waar anderen wat aan hebben. Zo kreeg ik veel reacties op mijn ‘If This, then that blog’ en de blog over de leukste foto apps voor Android op Twitter. Op Facebook zijn het weer de persoonlijke blogs die het meest aanspreken en dus boor je daarmee weer een ander publiek aan. So far, so good, maar toch is de inspiratie soms wat minder. Daarnaast kan het voor de lezer juist wel heel leuk zijn om een post van een ander te lezen. Je versterkt elkaar. Het blijft leuk door de verschillende schrijfstijlen en de andere verhalen, want we bloggen tenslotte niet over hetzelfde onderwerp.

En gelukkig is daar het fenomeen gastbloggen!

Een andere blogger die voor één of meerdere keren (bijvoorbeeld één keer per maand) voor een ander blogt. Het leuke hieraan voor beide bloggers is dat je je bij elkaars lezers in the picture zet en misschien daardoor ook weer nieuwe lezers naar jouw blog trekt. En laten we wel wezen, ik kan wel 100 keer mijn verhaal doen, maar die blijf jij echt niet lezen hoor. Op een gegeven moment heb je dat wel gehoord, zeker met dagelijks bloggen. En om al deze redenen (en ik kan er nog wel een paar bedenken hoor!) ben ik op zoek (gegaan) naar gastbloggers.

En gelukkig werd er gereageerd! Voor deze maand heb ik twee gastbloggers uitgekozen. De eerste is jurist Elma die na de geboorte van haar zoon besloot dat het roer om moest. Helemaal om, want ze is nu een fashionblogger! Als je deze post niet gelezen hebt, lees hem dan hier, super inspirerend!

De tweede wordt morgen geplaatst. Ik ga nog niet teveel verklappen, maar deze is geschreven door de eigenaresse van een schoenen webwinkel 😉

Het mag duidelijk zijn, ik ben van mening dat het goed is voor een blog om af en toe een gastblogger voor je te laten schrijven, mits je natuurlijk wel een beetje kritisch bent. De gastblogger moet wel een leuke schrijfstijl hebben en een onderwerp dat bij je eigen blog past is ook wel handig 😉 Niet dat we morgen opeens een spoedcursusje kantklossen gaan krijgen ofzo… (of wordt dat binnenkort weer hip?)

Anyway, als jij een keer een gastblog wilt schrijven, mail dan naar queenc@outlook.com!

;-)

😉

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *