Home + Foto’s, kindertekeningen en knutselwerkjes bewaren, zo doen wij dat

Foto’s, kindertekeningen en knutselwerkjes bewaren, zo doen wij dat

Foto’s, tekeningen en knutselwerkjes van je kinderen, als je alles zou bewaren kun je daar na een aantal jaren heel je huis mee behangen. Alles bewaren is geen optie, maar wat doe je er dan mee? Deze vraag kreeg ik laatst via social media en dat vond ik wel een heel leuk onderwerp om over te schrijven. Zo pakken wij het aan.

Foto’s

Wat betreft foto’s ben ik wel heel slecht. Ik maak ontzettend veel foto’s en er staan er heel veel op mijn telefoon. Ook hangen er verspreid door het huis nog wat foto’s. We hebben echter maar één fotoboek… Ik zou zo graag ieder jaar een boek willen maken, bijvoorbeeld van de vakanties, maar het komt er gewoon niet van. Daar voel ik mij weleens schuldig over.

Aan de andere kant heb ik een archief van ruim 30.000 foto’s op Mamablogger staan en is mijn blog ook ons dagboek met heel veel mooie foto’s en momenten. Ook wanneer ik zou stoppen met bloggen, zou ik dit willen bewaren. Het lijkt mij een mooi cadeau. Ik heb weleens gekeken wat het zou kosten als ik alle relevante blogs zou laten afdrukken en inbinden, maar dat was echt niet te betalen. Wie hier nog een goed idee voor heeft, laat het mij dan weten in de comments hieronder.

Tekeningen en knutselwerkjes

Foto’s zijn vooral leuk voor ons, maar tekeningen en knutselwerkjes zijn voor kinderen pas echt belangrijk. Onze jongste zoon is een echte knutselaar en vindt iedere tekening, en zelfs iedere streep die hij zet, een waar kunstwerk. Dat vinden wij natuurlijk ook ;-), maar we kunnen niet ieder A4-tje bewaren.

We hangen eerst iedere tekening op aan een leuk wandrek in de keuken. Daar hangen we ook kaartjes, uitnodigingen en brieven aan. Als die te vol wordt, halen we deze subtiel leeg. Veel daarvan gaat weg (als onze zoon er niet is) en de belangrijke, bijzondere en leukste tekeningen bewaren we. Datzelfde geldt voor knutselwerkjes, maar daar bewaren we minder van, omdat die vaak groter zijn. Vader- en moederdagcadeaus bewaren we bijvoorbeeld wel.

Hoe je dan bepaalt welke je wel of niet bewaart? Dat doen we echt op gevoel, maar tekeningen met een paar strepen bewaren we niet.

De bewaarkist

Hetgeen we bewaren, stoppen we in de bewaarkist. Beide jongens hebben een grote, houten kist waar we alle belangrijke dingen  in bewaren. Van hun eerste pakje en geboortekaartjes tot uitnodigingen voor kinderfeestjes, verjaardagskaarten, tickets van events én dus de leukste tekeningen en knutselwerkjes. Deze kisten krijgen ze mee als ze de deur uitgaan.

Dit is hoe wij het doen, maar ik ben ook heel benieuwd hoe jullie hiermee omgaan. Klets gezellig mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Liesbeth
  25 augustus 2023 / 07:11

  Onze kinderen ( inmiddels vandaag net 17 en de oudste bijna 21) gingen vroeger ook naar de academie en hadden best veel knutsel-en tekenwerkjes buiten die van school en thuis.
  Met creatieve kinderen krijg je veel knutsel en teken werkjes.
  Wij plaatsten op het einde van het schooljaar alles op, naast en onder de tuintafel en maakten er veel foto’s van. Daarna werd er een knutselwerk gekozen dat ze graag wilde bewaren. Ook met de tekeningen deden we dit. We leggen ze allemaal naast elkaar in de woonkamer op de grond. ( dit kan je een paar keer per jaar doen) Van deze mochten ze dan een 3 tal uitkiezen. ( soms koos ik achteraf ook nog een leuke uit vooraleer ik ze weg deed. Zo hebben we toch nog alle werkjes in herinnering… en ja het zijn veel teken foto’s:)).
  We bewaren ook alle bijzonderheden in een koffer ( riet ) zoals jullie doen.