Home + Tips voor het vinden van comfortabel ondergoed

Tips voor het vinden van comfortabel ondergoed

Het vinden van comfortabel ondergoed is een hele persoonlijke zoektocht. Iedereen heeft namelijk andere voorkeuren. Toch zijn er een aantal punten waar je tijdens het shoppen op kunt letten. In dit artikel staan handigs tips op een rijtje om ondergoed te vinden dat écht lekker zit. Je kunt de tips gebruiken om comfortabele lingerie voor vrouwen te vinden, maar ook voor de zoektocht naar fijne boxershorts voor mannen en aangenaam ondergoed voor de kids.

Tip 1: Kijk naar het materiaalgebruik

Kijk naar het labeltje van het ondergoed om te zien van welk materiaal het is gemaakt. Dit is erg belangrijk om een indruk te krijgen van het comfort. Veel mensen geven bijvoorbeeld de voorkeur aan katoenen ondergoed. Katoen is namelijk een zacht en ademend materiaal. Onderbroeken die volledig van synthetische stoffen zijn gemaakt voelen snel zweterig aan en zijn hierdoor minder comfortabel.

Tip 2: Staar je niet blind op de maat

Het is natuurlijk belangrijk om jouw maat te weten, maar onthoud dat de maatvoering kan verschillen per merk of type ondergoed. Bij online aankoop kun je een maattabel raadplegen. In de winkel kun je de tailleband opmeten of vertrouwen op jouw eerste ingeving. Koop ondergoed liever iets te groot dan te klein.

Tip 3: Ontdek jouw favoriete pasvorm

De pasvorm heeft veel invloed op het comfort van het ondergoed. Pak jouw favoriete exemplaren eens uit de kast en kijk of je een duidelijke voorkeur kunt ontdekken. Draag je als vrouw bijvoorbeeld liever een hipster, een string of een standaard slip? Ook voor de mannen is er een keuze aan verschillende modellen. Hema boxers zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar met lange of korte pijpjes, als naadloze onderbroek of juist met een extra losse pasvorm.

Tip 4: Let op de taillehoogte

Kijk niet alleen naar het model van het ondergoed, maar ook naar de hoogte van de taille. Vooral bij vrouwen zit hier veel variatie in. Draag jij liever een slip met een lage taille, normale taille of met een (extra) hoge taille?

Tip 5: Kies ondergoed met de juiste ondersteuning

Het is tot slot belangrijk dat het ondergoed de juiste ondersteuning biedt. Zo is het belangrijk dat een bh stevig aanvoelt, maar niet knelt. Ook de tailleband van een onderbroek moet mooi aansluiten zonder dat het te strak zit. Welke mate van ondersteuning de beste keuze is, is erg persoonlijk. Probeer daarom verschillende pasvormen, taillehoogtes en materiaalsoorten uit om jouw voorkeur te ontdekken.

Aan welke eisen moet comfortabel ondergoed voor jou voldoen?

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *