Home + Diary | Brugklas, groep 3 en naar de Grand Prix van Zandvoort

Diary | Brugklas, groep 3 en naar de Grand Prix van Zandvoort

Wat een week. De jongens gingen weer naar school: de oudste naar de brugklas en de jongste naar groep 3. Dat zijn behoorlijke veranderingen. Zaterdag gingen we naar de Grand Prix van Zandvoort én we maakten twee proefritten voor een mogelijke, andere auto. Zondag sloten we de week lekker thuis af en deden we niets meer. Kijk je weer gezellig mee?

Maandag

School is bij ons weer begonnen! Tenminste, Floris gaat vandaag weer naar school. Milan heeft nog een dag vrij en gaat morgen voor het eerst naar de middelbare school. Floris heeft er zin in en is er zo aan toe om te leren lezen en schrijven. Hij is er helemaal druk mee.

Floris heeft het gelukkig erg naar zijn zin gehad en ik kan niet wachten om al zijn verhalen te horen. Al moet ik nog even wachten voor de brug 😉

Dinsdag

Vandaag is het dan echt zo ver: Milan gaat naar de brugklas. Ik vind het echt een ding, maar daar heeft hij gelukkig minder last van.

Zijn broertje heeft er ook weer zin in vandaag.

Ik moet werken vandaag en begin de dag met een afspraak op locatie. Vervolgens rijd ik terug naar kantoor en heb ik nog een overleg met taart. Altijd goed en deze was zo lekker! ’s Middags werk ik weer thuis en ben ik er om al Milans verhalen te horen. Hij heeft het gelukkig erg leuk gehad.

Woensdag

Ik ben vanochtend thuis en heb het behoorlijk druk. Werken, bloggen, boeken kaften, de administratie, het huishouden en ik maak buiten alles schoon van spinnenwebben etc. We kunnen er weer even tegenaan! Ook start ik met een extra spaarchallenge om €250,- te sparen in 30 dagen. We proberen dit bovenop hetgeen we maandelijks al sparen.

Milan heeft een sportdag en als hij thuiskomt lunchen we samen. Daarna gaan we even op pad, want mijn jas is kapot en heb nog wel een tussenjas nodig. Het wordt uiteindelijk de jas op de foto al ben ik er blijer mee dan dat ik kijk ;-). Bij Shoeby spot ik ook nog deze jurk en ik vind hem een partijtje leuk! Deze onthoud ik voor de feestdagen.

Halverwege de middag moeten we weer naar de ortho. Gelukkig gaat het nog steeds heel erg goed en mag hij bijna door voor de volgende beugel.

Aan het einde van de middag gaan we met zijn vieren naar de autodealer om een proefrit te maken in een Peugeot 2008. We denken er namelijk over om onze huidige auto in te ruilen. Ik vertel later nog waarom. We twijfelen toch nog teveel over deze Peugeot, maar dan zien we vervolgens deze Seat. Twee jaar oud, weinig kilometers op de teller en voorzien van bijna alle gemakken die onze huidige auto ook heeft. Uiteindelijk besluiten we voor deze te gaan en we kunnen hem volgende week ophalen.

Wat was hij toe aan groep 3. Hij wil het liefst de hele dag lezen. Het begin is er!

Donderdag

Dag twee van de spaarchallenge. Vandaag maken we €9,- over.

Deze meeuw zat op de leuning bij mijn werk. Ik wilde hem fotograferen toen hij wegvloog. Dat resulteerde in deze toffe foto.

Het eerste speelafspraakje van dit nieuwe schooljaar is alweer een feit.

Vrijdag

Dit is de enige foto die ik vandaag maak. Deze maak ik aan het einde van de middag op de nieuwe school van Milan. Alle brugklassen spelen met elkaar in een voorstelling over brugklassers door de jaren heen. Wat een onwijs leuke voorstelling met heel veel humor. Hiermee zit ook meteen de eerste week in de brugklas erop.

Zaterdag

Daar zijn de boodschappen weer!

Vandaag gaan we naar de Grand Prix in Zandvoort voor de kwalificatie. Hoe leuk is dat?! Lang naar uitgekeken en vandaag was het dan eindelijk zo ver. Wat was het jammer van het weer, maar we hebben evengoed heel erg genoten van de sfeer en natuurlijk de pole van Max. Daar kwamen we voor. Heel fijn dat we dit soort dingen kunnen doen met zijn viertjes.

Zondag

Vandaag blijven we lekker thuis. Floris tekent, Milan is aan het gamen met vrienden en Pat en ik zijn in huis bezig. We pakken al zoveel mogelijk spullen voor het brgklaskamp, ik verschoon alle bedden, Pat stofzuigt en dweilt alles boven en ik werk aan Mamablogger. Moet ook allemaal gebeuren.

Ik ga nog even alleen op pad en rijd eerst naar Bodegraven om naar het graf van mijn vader te gaan. Hij is 20 jaar geleden overleden en ik kom er nog steeds regelmatig. Even een snelle boodschap bij de Albert Heijn voor vanmiddag en daarna nog even door naar de Action. In de auto luister ik een podcast. Heerlijk om even alleen op pad te zijn. Eenmaal thuis ga ik weer even door voor Mamablogger en kijken we natuurlijk naar de race.

Het was weer een bewogen week 😉 Ook komende week staat het één en ander op het programma voor ons. We gaan het allemaal weer meemaken en ik laat het jullie volgende week zien. Fijne week!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *