Home + Fijne kerstdagen! Dit is mijn kerstwens voor jullie…

Fijne kerstdagen! Dit is mijn kerstwens voor jullie…

Je knippert twee keer met je ogen en dan is het alweer eerste kerstdag. Dit jaar is voorbij gevlogen! Het eerste volle jaar (althans, bijna want we hebben nog een week te gaan) als gezin van vier. Ik kan terugkijken op een fantastisch jaar. Een jaar waarin we ontzettend veel leuke dingen hebben gedaan en met zijn vieren hebben genoten van iedere vrije minuut die we hadden. Dat willen we deze kerst ook doen. Genieten! Maar zoals ieder jaar heb ik voor jullie ook een kerstwens…

Kerst 2018

Ik hoop zo dat jullie vandaag weer kerst vieren met de personen waar jullie het graag mee willen vieren. Met een beetje geluk zijn dat dezelfde als vorig jaar en zijn jullie allemaal in goede gezondheid. Dat is namelijk het allerbelangrijkst. Niet het eten, niet de cadeautjes, maar het gezelschap. Alles is koop, behalve degenen met wie je vandaag of morgen aan tafel zit. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het helemaal niet. En dat besef komt altijd te laat. Als iemand er niet meer is besef je pas wat je nog had willen zeggen, had willen doen en hoeveel keren je nog kerst met diegene had willen vieren. Sta er daarom vandaag bij stil en geniet er gewoon van.

Dit jaar is het precies 16 jaar geleden dat ik voor het laatst kerst vierde met mijn vader en precies 10 jaar geleden zat mijn oma hier in onze woonkamer. Allebei in blakende gezondheid (tenminste, dat dachten we). Mijn oma overleed heel snel daarna begin februari en mijn vader in juni. Als we toen hadden geweten dat het de laatste keer was dat we met zijn allen kerst vierden…

Ons staatsieportret 😉

Herinneringen maken

Ik kan mij niets meer herinneren van die kerst 16 jaar geleden. Ik wens jullie een kerst bomvol mooie herinneringen. Maak heel veel foto’s en filmpjes. Doe gek, lach veel en maak je niet druk.

Laat niet zomaar los

Misschien heb je er geen zin in, misschien wil je niet eens gaan, maar probeer het toch leuk te maken. Realiseer je dat je iemand heel veel verdriet kan doen als je niet komt en niets van je laat horen. Ik kan natuurlijk nooit over een situatie oordelen die ik niet ken, maar vaak hoor je dat er ruzies ontstaan om heel kleine dingen. Dat is het toch niet waard?

Geniet!

Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik hoop dat jullie keihard gaan genieten van deze dagen. Dat de tranen over je wangen lopen van het lachen, dat je eindelijk kan ontspannen na een druk jaar en dat je geniet van het moment.

Het leven is kort en kerst 2018 is nog korter. Deze kerst kun je maar één keer echt goed vieren, doe dat dan ook!

Fijne kerstdagen lieve allemaal!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Adri Noorlander
  25 december 2018 / 10:04

  Mooi geschreven Marisca, voor ons blijft iedere kerst ook bijzonder omdat ik er nog steeds van kan genieten.
  Ik wens jullie ook ongelofelijk mooie dagen,geniet van en met elkaar X

 2. Samantha
  25 december 2018 / 23:39

  Hele fijne dagen met elkaar Marisca en Patrick. Geniet van elkaar en van jullie mooie gezin!