Home + Even over de uitgerekende datum….

Even over de uitgerekende datum….

Een paar dagen geleden vertelde ik jullie al wat de uitgerekende datum is van deze zwangerschap. Wij vinden dat daar wel wat bijzonders mee aan de hand is. Op Instagram werd nog even gedacht dat we dit erg vinden, maar niets is minder waar hoor.  Sterker nog, het past wel bij ons 😉

Even wat feitjes op een rijtje:

 • Ik ben op maandag 23 oktober 2017 uitgerekend
 • Van Milan was ik op maandag 25 oktober 2010 uitgerekend, erg dicht bij elkaar dus
 • Milan werd de week ervoor op de 18e geboren, ook op een maandag
 • Allemaal maandagen in dezelfde maand en in dezelfde week, maar dan zeven jaar later
 • De kans bestaat dus dat deze baby op Milans verjaardag wordt geboren

Is het erg als de baby op Milans verjaardag wordt geboren?

Nee, helemaal niet. We hopen op een gezond kind en een goede bevalling. Het maakt dan helemaal niet uit op wat voor dag dat is en het is dan ook niet erg. Voor Milan zouden we het wel jammer vinden. Hij moet dan de rest van zijn leven zijn verjaardag delen met die van zijn broertje of zusje. Nu zou Milan het fantastisch vinden (‘dan hebben we dubbel feest mama!’), maar ik vraag mij af of hij daar over een paar jaar nog zo over denkt.

Ook voor zijn broertje of zusje lijkt het mij niet zo leuk om meteen al je verjaardag te moeten delen. Een eigen dag is voor kinderen toch wel speciaal.

Tot slot vinden wij het zelf niet leuk als we Milans verjaardag door moeten brengen in het ziekenhuis…

Milans verjaardag vieren

Maar goed, alles kan dus hebben we al besloten Milans verjaardag ergens in september te vieren voor een klein clubje familie en vrienden. Ik ben dan tenslotte hoogzwanger dus het mag wel iets rustiger. Dan hebben we het in ieder geval gevierd. Verder willen we zijn feestje ook in september vieren en dan kijken we gewoon naar een rustig uitje. Ik zie mijzelf in ieder geval dan niet in de touwen hangen bij een indoor speelparadijs 😉

Oktober plannen we dan vrij en dan zien we wel wat die maand ons brengt. Zul je altijd zien, laat de baby op zich wachten en wordt hij of zij begin november geboren haha.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Reacties

 1. Sandra
  6 april 2017 / 07:40

  Ken een stel die hebben twee kinderen met 1 jaar er tussen en allebei zijn ze op 1 april jarig en nee is echt geen grap

 2. 6 april 2017 / 11:03

  Ik herken het een beetje, wel een andere situatie hier. IK ben 20 mei uitgerekend. Mijn eerste kindje is 15 mei geboren. Maar hij mocht maar 4 mnd oud worden. Het liefst wil ik dat beide een eigen verjaardag hebben, ja zelfs mijn overleden zoontje. Ik heb gelukkig wat zeggenschap erop omdat het een keizersnede word. Maar er is natuurlijk altijd een kans dat dit kindje zelf denkt eerder aan te dienen. Maar dan hebben ze dat samen besloten en is het voor mij ook goed.

  Maar ik snap je reactie wel wat doe je nu met zijn verjaardag en vinden ze het later nog wel leuk als ze op dezelfde dag jarig zijn…

 3. 6 april 2017 / 11:19

  Hier was ik een paar dagen na de verjaardag van de oudste uitgerekend, we vierden haar verjaardag klein op de zondag voor haar verjaardag (ik was toen ruim 39 weken zwanger). Wat ik al wel had verwacht was dat ook de jongste wel iets later zou komen en zit er nu 12 dagen verschil tussen de verjaardagen.

 4. 6 april 2017 / 13:57

  Ik had van beide letterlijk dezelfde uitgerekende datum. Uiteindelijk is de oudste op 9juli geboren en de jongste op 7juli
  Maar ik ben altijd bang geweest dat het op dezelfde dag zou zijn.
  Zoals je ziet, scheelde het bij mij niet zo heel veel

 5. 6 april 2017 / 15:48

  Mijn broertje en ik schelen 6 jaar en we zijn samen op 30 mei jarig. Mijn andere broertje is oo 18juni jarig. We vierden onze verjaardagen in 1x zo rond 7 juni. Toch ben ik nu benieuwd hoe het vanaf volgend jaar gaat. Ik ga namelijk deze maand samenwonen. Onze woning is dan wel 30 mei klaar. Maar ik wil ook een housewarming geven. Volgend jaar is het dus nog even spannend hoe we dat precies gaan doen.

  Ik vond het altijd leuk om samen jarig te zijn. Maar voor nu denk ik; straks moet ik het altijd samen vieren?

 6. Ciska
  6 april 2017 / 21:59

  Maris we zien wel het wordt spannend

 7. 8 april 2017 / 08:12

  Ik was op 10juni 2015 uitgerekend mijn zoon is jarig op 12juni 2005. En ja hoor mevrouw kwam precies op 10 juni. We hebben het daardoor niet echt kunnen vieren de verjaardag van mijn zoon. Maar hij was zo blij dat hij eindelijk een zusje had dat het hem niks uitmaakte. Gelukkig. Wel hebben we de opa’s en oma’s uitgenodigd. En toevallig was er die dag familie uit Aruba in Nederland. Tussen 12 en 4 was er een verjaardagsfeestje. Daarna was ik echt wel moe. En mijn dochter de hele avond van slag. Ondanks dat er maar een paar rustige mensen waren.