Home + Even bijkletsen | Plannen voor Sint en Kerst, huis verkocht en een maand in ons huis

Even bijkletsen | Plannen voor Sint en Kerst, huis verkocht en een maand in ons huis

Afgelopen maand plaatste ik op 1 november een ‘even bijkletsen’ blog. Het lijkt me leuk om dat maandelijks te doen dus vandaag klets ik jullie weer bij over het wel en wee in Huize Mamablogger 😉 Ik vertel meer over onze plannen voor Sinterklaas en Kerst, de cadeautjes, vertel over ons oude huis én we wonen een maand in ons nieuwe huis.

Plannen voor Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw

Sinterklaas

Aanstaande zaterdag gaan we eerst naar het museum voor het ‘Huis van Sinterklaas’ en vieren we pakjesavond bij ons thuis. Gewoon klein met lekker eten en cadeautjes. Alhoewel, ik moet nog eten bestellen en weet nog steeds niet waar 😅. In ieder geval vieren we het zoals iedereen klein en hebben we ook niet veel cadeaus gekocht. Floris krijgt van ons één groot cadeau (de dino vrachtwagen van Paw Patrol) en wat kleine cadeautjes. Voor Milan vonden we het lastiger. Hij krijgt een spel voor de Nintendo Switch, een magazine over TikTok, een toilettas van Enzo Knol en beiden jongens krijgen nog wat van opa en oma (Milan krijgt bijvoorbeeld LEGO Mario) en ook van mijn broer en zus krijgen ze nog wat leuks.

Vorig jaar kregen ze heel veel cadeaus, maar ik was er even klaar mee. Tijdens de verhuizing realiseerden we ons dat ze zo ontzettend veel speelgoed hebben. We gaan daar niet nog belachelijk veel aan toevoegen. Het is wel even goed zo. Ze weten anders van gekkigheid niet waar ze mee moeten spelen. Verder kreeg Milan vorige week nog een dure, nieuwe fiets en laten we eerlijk zijn, het houdt ook een keer op natuurlijk.

Voor Kerst ben ik op zoek naar ander soort speelgoed. Ik zag gisteren op Instagram ‘Stapelstein stenen’ voorbij komen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik ben er helemaal weg van. Zoiets lijkt mij gaaf voor Kerst voor beide jongens. Kunnen ze zich op zolder lekker uitleven.

Kerst

Onze plannen voor Kerst zijn echt helemaal anders dit jaar. Op kerstavond gaan mijn moeder en ik altijd naar de kerk waar mijn vader begraven ligt. Dit jaar kan dat niet, maar gaan we er wel heen en steken we, zoals ieder jaar, kaarsen aan bij zijn graf.  Zo staat deze op kerstavond toch in het licht ❤️.

We hebben het hotel waar we altijd naartoe gaan met Kerst, helaas toch geannuleerd en blijven thuis. Het hotel kon ons niet garanderen dat de activiteiten voor de kinderen door konden gaan en de andere activiteiten kunnen sowieso niet doorgaan. We betalen echter wel hetzelfde bedrag als voorgaande jaren en dat vonden we zonde. En wat nu als het regent? Dan zitten we met de jongens op de hotelkamer. Niet leuk voor ze en dan kunnen we beter thuisblijven waar ze kunnen spelen.

Eerste Kerstdag blijven we lekker thuis en zetten we ’s avonds de Pizzarette aan. Dat ding is echt een regelrechte hit hier in huis.

Tweede kerstdag eten we ’s avonds bij mijn ouders. We zetten kerstfilms aan, zorgen voor lekkere hapjes en maken het gewoon gezellig.

Oud & Nieuw

Oud & Nieuw vieren we ook thuis en om eerlijk te zijn vind ik dat wel prima. Ik heb sowieso niet zoveel met Oud & Nieuw en vind het al een hele opgave om wakker te blijven haha. Wat mij betreft gaan we vroeg naar bed 😉. Patrick heeft wel wat kindervuurwerk besteld voor de jongens en dat steken we vroeg af. Zo kunnen we dit gekke jaar toch nog een beetje leuk afsluiten.

Huis verkocht!

Ik kan inmiddels vertellen dat we ons huis definitief hebben verkocht! Het was al een tijdje verkocht onder voorbehoud, maar nu is het dan toch definitief verkocht. We hebben het verkocht aan een leuk, jong stel dat nu al net zo gek is op dat huis als wij altijd zijn geweest. Dat is een heel fijn en geruststellend gevoel.

Een maand in ons nieuwe huis

Ons huis is verkocht en inmiddels wonen we alweer een maand in ons nieuwe huis, wat gaat de tijd toch snel! Het huis en de ruimte bevallen ons heel erg goed en we genieten daar volop van. Ik moet wel zeggen dat het de laatste tijd allemaal een beetje veel is. Dit jaar had heel veel impact op ons. Naast corona bedoel ik dan. Er gebeurde heel veel: nare dingen, we verkochten twee keer dit jaar een huis (wie doet dat nou?!) een super snelle verhuizing, er gebeurde veel op het werk en ik ben veel aan het werk, ook voor Mamablogger.

Tussendoor probeer ik een goede moeder te zijn en zo’n beetje alle ballen in de lucht te houden. Dat lukt momenteel even wat minder goed. Het is gewoon veel en ik ben heel erg moe. Toch gaat alles door waardoor ik ook door moet gaan. Dat doe ik ook, maar ik merk dat ik minder scherp ben dan voorheen. Het wordt tijd voor wat rust, dat probeer ik steeds vaker te pakken, maar is momenteel even lastig.

Met Kerst hopen we dus écht te kunnen genieten van ons huis en wat uit te rusten. Als begin januari de sleuteloverdracht van ons oude huis is geweest kunnen we dat afsluiten en brengt ons dat ook rust. Dat is tenslotte ook één van de redenen dat we hier zijn komen wonen: meer rust door de ruimte.

Als ik over een maand weer bij kom kletsen, hoop dat de rust weer een beetje terug is 😉.

De laatste maand van 2020 is begonnen, laten we hier de mooiste maand van het jaar van maken. Daar zijn we allemaal wel aan toe denk ik.

 Sint 2020 Sint 2020

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. MarjonS
    1 december 2020 / 08:07

    Wat fijn dat jullie eigen huis verkocht is. Mooie afsluiter van dit vreemde jaar.

  2. Nancy
    1 december 2020 / 12:34

    Fijn, dat jullie huis verkocht is! Ik kijk ook reikhalzend uit naar de kerstvakantie. Even 2 weken geen werk, want dat is is echt bikkelen to the max momenteel. Sterkte met de laatste loodjes en heel veel plezier komend Sintweekend. Wij hebben part 1 achter de rug en vieren het komende zaterdag nog een keer met mijn zus en haar kids in Friesland. Mega zin in!