Home + En wat als je nu niet met vakantie gaat?

En wat als je nu niet met vakantie gaat?

Yes, eindelijk is het zo ver: M staat deze week in de Libelle! Een supergrote foto met een klein interview met hem. De reden? Dit is een item over thuisblijvers, wij gaan namelijk niet met vakantie. Volgens het Nibud blijft zo’n 26% van alle Nederlanders dit jaar thuis om verschillende redenen, maar is dat zo erg?

Bij ons is het een combinatie van factoren. Zo heb ik om te beginnen flinke heimwee. Ik ben dus niet graag op vakantie. Een weekendje weg is prima, maar echt lang op vakantie? Ik ben nog geen plek tegen gekomen, maar mij dat zou gaan lukken. Verder hebben wij altijd prioriteiten en geen onuitputtelijke bankrekening. Zo kozen wij er vorig jaar voor om andere dingen aan te schaffen in plaats van op vakantie te gaan. We kochten een bakfiets, een nieuwe boxspring met nieuwe matrassen etc., een nieuwe hoekbank, een nieuwe vriezer, een nieuwe droger én we hebben de kozijnen aan de buitenkant volledig opgeknapt en opnieuw in de verf gezet. Ja, dan houdt het een keertje op.

En dan is er nog een reden: Patrick en ik kunnen niet tegelijk samen vakantie opnemen in verband met zijn werk. We overlappen wel, maar hebben niet de volledige drie weken tegelijk. Daarnaast is deze blog flink groeiende en heb ik ook nog andere werkzaamheden.

We gaan nog wel een weekend weg, maar dus niet op vakantie. En hoe erg is dat?

Volgens M is het niet erg. We gaan veel dagjes weg naar bijvoorbeeld de dierentuin, pretpark etc., en zullen ook veel dagen doorbrengen aan het zwembad als het mooi weer is. Ook mag hij een keer iets extra uitzoeken in de LEGO winkel en lopen we een keertje extra naar de stad om lekker te lunchen of een keertje papas te eten. (ja, papas zijn Hollandse tapas, super lekker!)

Kortom, we ondernemen veel en zijn vaak de hort op, maar slapen doe ik thuis 😉 Voor ons voelt dat ook als vakantie.

Ook staat daar tegenover dat wij in reguliere weekenden heel veel ondernemen. Dagjes weg, musea, fietsen, wandelen, midgetgolfen en nog veel meer. Ook gaan we nu steeds meer doordeweeks naar blogger events, waar de kinderen uit zijn klas bijvoorbeeld niet komen. En wat dacht je van de pakketjes die binnenkomen met speelgoed? M komt in de verste verte niets tekort en er zijn helaas kinderen die dat allemaal niet hebben. Dat vind ik pas erg, die ouders hebben het pas lastig.

Hoe kijken jullie hier tegenaan? Vinden jullie het erg of zielig als een gezin niet met vakantie gaat? Ik krijg namelijk vaak verbaasde blikken als ik vertel dat we niet gaan. Laat het me weten in de comments hieronder.

Oh ja, vergeet de Libelle niet te kopen (pagina 65) en wil je meer lezen over de fotoshoot? Lees dan nog even deze blog met een uniek kijkje achter de schermen.

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Reacties

 1. 4 juli 2015 / 10:30

  Wij gaan ook niet op vakantie. Ergens vind ik het wel jammer, maar ‘echt’ op vakantie naar het buitenland is niet te doen nog met 3 kleintjes. Maar veel dagjes weg, weekendje centerparcs enz is ook heerlijk!

 2. 4 juli 2015 / 11:00

  Wij gaan ook niet op vakantie. We zijn onlangs een weekje naar vlieland geweest. Dat was al ontzettend leuk! Maar we gaan verhuizen binnenkort, dus dat is ook al veel gedoe.
  Wij gaan ook lekker dagjes weg, net zo leuk

 3. 4 juli 2015 / 11:19

  Ik houd ook niet van op vakantie gaan. En ik vind dat er soms vrij overdreven wordt gedaan over mensen die niet op vakantie kunnen. Mijn moeder zou zeggen: ‘Als dat de laatste ramp is die je overkomt in je leven…’

 4. 4 juli 2015 / 11:51

  Wij gaan wel. Het is natuurlijk ieders persoonlijke afweging en keuze. Ik geef liever geld uit aan het zien van nieuwe plekken en het opdoen van nieuwe ervaringen dan aan het kopen van nieuwe spullen e.d. En ja, ook hier drukke banen, goedlopend blog en goochelen met de tijd, maar als je het wil dan kan dat echt wel, ook met jonge kinderen. Gebruik dat dus niet als excuus, als je niet op vakantie wil gewoon lekker niet doen, maar als je wel wil zijn deze zaken allemaal oplosbaar ;-).
  Enne, een staycation is hartstikke hip hoor! Gewoon van genieten dus als je dat liever doet dan er op uit gaan.

 5. 4 juli 2015 / 12:58

  Wij zijn in de meivakantie een weekje weggeweest. In de zomer blijven we waarschijnlijk thuis, of niet… Misschien een weekje logeren bij opa in Drenthe en we zullen vast de nodige uitstapjes maken. Wie weet win ik nog wel een korte vakantie, we zien wel hoe het loopt. Wordt in ieder geval leuk, ook al is het een staycation 🙂

 6. 4 juli 2015 / 19:34

  Wij zijn al twee jaar niet op vakantie geweest, maar vorig jaar vond ik de zomervakantie daardoor écht te lang duren. Dan verveelt Anna zich ook stierlijk. Dit jaar hebben we een vakantie gekregen voor onze bruiloft, dus gaan we toch een midweekje weg! 🙂 Wel meteen aan het begin van de vakantie, dus dan heb je nog 5 weken te overbruggen, maar het scheelt toch weer een week.

  Als kind vond ik vakanties echt heel belangrijk, omdat mijn ouders toen echt tijd voor me hadden en anders niet. Maar goed, Anna krijgt sowieso veel meer aandacht dan ik vroeger 😉

  Wij moeten trouwens ook altijd doorwerken in de vakantie, maar dat vind ik helemaal niet erg.

 7. 5 juli 2015 / 14:24

  Nee hoor helemaal niet zielig. Omdat onze pasgeboren dochter nog zo klein is gaan wij dit jaar ook niet. Ook wij gaan dagjes uit en leuke dingen doen en vinden dat prima! Vorig jaar hebben we een heerlijke vakantie gehad in Portugal dus dat maakt veel goed 🙂

 8. 10 juli 2015 / 22:45

  Wat leuk dat jullie in de Libelle staan. Vakantie kan idd ook thuis met leuke dagjes weg. Ik vind het zelf wel altijd lekker om er even ‘ uit’ te zijn. Een weekendje is ook prima toch. Zelf gaan we wel 2 weken met de caravan op vakantie.