Met de billen bloot en dan druk ik het voor mijzelf nog zacht uit. Zo voelt namelijk het publiceren van een eetdagboek, maar hoe kan ik nu vertellen over afvallen en hoe ik dat doe (althans, van plan ben om te gaan doen) als ik niet deel wat ik eet? Daarom heb ik de afgelopen vijf dagen alles opgeschreven wat ik heb gegeten. En nu ga ik dat ook gewoon publiceren en kan de hele natie het dus lezen 😉
In dit eerste eetdagboek laat ik dus precies zien wat ik heb gegeten en vertel ik er ook bij wat ik voelde, want man, wat zijn die eerste dagen pittig!
Ik heb het weleens vaker gezegd, maar ik ben geen keukenprinses. Ik vind koken echt vreselijk en Milan is vooral van de Hollandse pot. Dus verwacht geen spannende recepten, maar het zal voornamelijk aardappels, groente en vlees zijn doordeweeks. Lekker simpel en old school dus. Zelf zou ik wel meer variatie willen, maar ik betrap mezelf erop dat ik dit soms ook wel heel makkelijk vind.
Oké, nu komt ‘ie echt: mijn eetdagboek…
Zaterdag 2 januari
Vandaag maar gewoon begonnen. Zes keer per dag eten: drie hoofdmaaltijden en drie tussendoortjes, dat gaat het worden. En nee, een bak chips is geen tussendoortje 😉
Ontbijt: een kommetje met wat magere yoghurt en muesli, 3 crackers, een kop thee en een glas verse sinaasappelsap.
Tussendoor: een plakje ontbijtkoek met een laagje light boter.
Lunch: 2 bolletjes met kaas zonder boter
Tussendoor: een banaan
Avondeten: Patatdag (en die houden we er gewoon in hoor)! Ik neem een bord met patat en mayo en daarbij een kaassoufflé. Milan eet zijn kroket niet op dus ik eet een stukje van zijn kroket.
Avondsnack: Mijn broer en schoonzus waren 25 jaar getrouwd en dat werd gevierd met een feest. De overheerlijke muffins lonkten, maar die heb ik laten staan. Wel nam ik een paar toastjes met filet, een stuk of 4 olijfjes en een stukje wrap met zalm. Oh ja, en een stuk of drie blokjes kaas.
Zondag 3 januari
Ja, gisteren was nog best veel en nog heb ik een hongergevoel. Vandaag moet het dus wat minder, maar op zondag ontbijten we altijd met van die kleine afbakbroodjes. Lastig…
Ontbijt: 3 kleine afbakbroodjes en twee gekookte eitjes. Verder een kop thee en een glas verse sinaasappelsap.
Tussendoor: Niets. We ontbeten al later en ik wilde wat compenseren van de dag ervoor…
Lunch: Weer twee bolletjes met kaas, maar zonder boter. In het weekend halen we altijd bolletjes in huis. Doordeweeks eten gewoon bruin brood.
Tussendoor: Twee rijstwafels. Ik verlang inmiddels naar die heerlijke borrelnoten die nog in de kast liggen, maar doe het niet.
Avondeten: Op zondag is het ‘we eten wat er in de vriezer ligt’ dag, maar ik wil geen pizza. Ik bak daarom twee pistoletjes (van die kleintjes) af en smeer er wat filet op.
Avondsnack: Appel met rijstwafel
Maandag 4 januari
Ontbijt: Wat magere yoghurt met muesli en twee crackers (ook die ga ik minderen) met filet. Verder een kop thee en een glas Optimel.
Tussendoor: Een Weight Watchers koekje die ik kocht bij de Action (zie de vlog van eerder deze week), ik dacht dat deze per twee verpakt zouden zijn, maar dat was dus niet zo. En ik had echt heel erg trek… Ik nam nog maar een extra kop thee haha.
Lunch: Ik had nog twee pistoletjes over dus die heb ik op. Let op, het zijn wel van die mini pistoletjes dus ik heb niet van die enorme lange dingen naar binnen zitten werken. Op beiden zat Saksische smeerleverworst.
Tussendoor: Een rijstwafel met chocolade erop en één met een kaassmaak.
Avondeten: Aardappels, sperziebonen en vlees. En als toetje echt een heel klein beetje vla. Sorry, kan er nog geen afstand van doen. Patrick en Milan doen er slagroom op, dat heb ik dan weer niet gedaan haha.
Avondsnack: We hebben gelopen en ik heb gewoon honger. Ik maak twee crackers met kaas en neem een kop thee.
Dinsdag 5 januari
Ontbijt: As usual: magere yoghurt met muesli en twee crackers met filet. Verder een kop thee en een glas Optimel.
Tussendoor: Ik ben inmiddels op mijn werk en neem een soort Evergreen (gewoon van de Lidl)
Lunch: Twee bruine boterhammen met pindakaas en die zijn lekker!
Tussendoor: Ik snak al iets minder naar een koekje of zo dus het gaat de goede kant op! Ik neem nu een appel.
Avondeten: Zeker niet caloriearm, maar lekker dat het is: spagetti! Wel gemaakt met mager gehakt.
Avondsnack: Ik heb eigenlijk nog niet zoveel honger, maar wel lekkere trek dus neem ik twee rijstwafels. Een met paprikasmaak en de anders met kaassmaak, lekker!
Woensdag 6 januari
Ontbijt: Twee kleine bananenpannenkoekjes met kaneel en een losse banaan. Ik dronk er een kop thee en een glas Optimel bij.
Tussendoor: Een Evergreen-achtige koek op het werk. Hij kruimelde nogal dus ik heb hem niet helemaal op.
Lunch: Hier kijk ik echt naar uit: twee bruine boterhammen met pindakaas.
Tussendoor: Twee crackers met kaas
Avondeten: Hollandse pot! Milan mag kiezen en hij wil graag bruine bonen eten. We eten dus aardappels, bruine bonen en ik neem een kleine hamburger en geen toetje! We eten vroeg, want gaan daarna weer lopen.
Avondsnack: Dat we vroeg hebben gegeten is wel te merken, want ik heb echt trek. Ik kook daarom twee eitjes en neem een heel klein beetje magere yoghurt met perzik.
Zo, dit was mijn eerste eetdagboek en ik ben heel erg benieuwd wat jij ervan vindt. Is het veel of juist niet? Laat het me weten! Ik wil wel zes keer per dag wat eten en gewoon normaal eten. Dit in combinatie met bewegen (het hardlopen, maar ik fiets ook dagelijks aardige stukjes op mijn bakfiets) moeten ervoor zorgen dat ik uiteindelijk die 20 kilo afval.
Binnenkort publiceer ik weer een eetdagboek. Zo hoop ik anderen die ook veel willen afvallen een klein beetje te stimuleren.
Goed bezig: bewustwording is de eerste stap naar een gezonder leven! Wat ik nog wel mis is vers fruit en nog meer verse groenten. Probeer je tussendoortjes te vervangen voor fruit en/of groenten. Leg je fruitschaal vol, maak een smoothie en neem die mee, bak eiermuffins met groenten enz. Dat scheelt al zoveel in suikers die je binnenkrijgt! Succes!
Auteur
Hoi Iris,
Dank voor je reactie! Het fruit eet ik wel hoor en heb op 4 van de 5 dagen fruit gegeten (appel en banaan). Ik ben wel van mening dat dat veel meer kan, net als groente. Vooral dat is wel een dingetje 😉 Ik had nog nooit gehoord van ei muffins en heb ze even opgezocht. Hier word ik heel gelukkig van! Dat is hartig en iets wat ik erg lekker vind dus die ga ik zeker maken zeer binnenkort. Dank voor de tip! En ik publiceer binnenkort weer een eetdagboek dus ik ben benieuwd wat je er dan van vindt 🙂
Pff, ik ben nu ook drie dagen bezig met al het frisdrank te vervangen door water. De eerste twee dagen super gemotiveerd maar het wordt nu al wat moeilijker. Deze keer volhouden met gezond eten. Ik wil de focus eigenlijk niet zo leggen op het afvallen maar meer op een gezonde leefstijl hoewel ik ook graag 20 kilo kwijt zou willen!
Goed bezig. Succes!
Goed bezig! Als je ziet wat je eet dan kan dat het afvallen makkelijker maken. Vooral als je dan een slechtere week hebt gehad en je dan terugkijkt op je dagboekje dan weet je waar het door komt. Succes!
Ha super goed bezig zeg! Ik ben zelf enkele jaren terug bij dietiste geweest en herken veel van wat je doet in haar advies destijds. En inderdaad zoals hier boven andere al schreven, veel fruit en water. Goed voor vezels en hongergevoel. Het moet een nieuwe levenstyl worden ipv een dieet.
En mocht je nog een keer een loopmaatje zoeken, weet je me te vinden!
Respect, 20 kilo eraf! Ik wil er ook weer aan, minimaal 7 kilo. Een tip: ontbijtkoek, evergreen en vruchtenyoghurt bevatten veel suiker waardoor je er eigenlijk alleen maar meer honger van krijgt. Het is wel lekker maar zonde van de ‘lege’ calorieen. Ik eet zelf graag studentenhaver als snack, of groentes met hummus of tzatziki. En ik plaats van vruchtenyoghurt kan je een beetje kwark blenderen of staafmixeren met (diepvries)fruit. Is wel minder zoet maar als je daaraan went echt lekker!
Heel veel succes! Het blijft een opgave 🙂