Home + Voor het eerst last van serieuze kerststress!

Voor het eerst last van serieuze kerststress!

Ja hoor, het is zo ver. Het woord ‘kerststress’ kwam nooit in mijn woordenboek voor, want ik was altijd goed voorbereid. De boodschappen ruim op tijd in huis, voor het kerstdiner op school tekende ik mij altijd in voor het stokbrood met kruidenboter (lekker makkelijk!) en de cadeaus waren al ruim op tijd binnen. Alles is verleden tijd, want dit jaar begrijp ik voor het eerst wat kerststress is.

Afgelopen maandag was ik vrij en had ik een mega to do list. Vooruit bloggen, cadeautjes kopen, schoonmaken etc. Ik kan je vertellen dat er nauwelijks wat uit mijn handen is gekomen. Het lukte mij gewoon niet! Net alsof je een droom hebt waarin je wilt rennen, maar het lukt niet. Je blijft stilstaan. Zo voelde dat voor mij afgelopen maandag. En dus loop ik de afgelopen dagen gigantisch achter de feiten aan.

In principe doe ik alles, maar ik ren de hele dag van hot naar her en ik werk ook nog gewoon. Sterker nog, de komende twee weken werk ik ook gewoon door (ik werk maar 20 uur per week dus heb niet zoveel vakantie uren, maar gelukkig is Patrick wel vrij), dus alles gaat gewoon door.

Ik ben nu samen met Milan cadeautjes wezen shoppen (waar laten we trouwens al die nieuwe LEGO®?!), sta ’s morgens om 5.30 uur de was weg te vouwen, doe tussendoor ook flink wat boodschappen en ga zo maar door.

Zul je net zien dat voor Patrick het verkeerde cadeautje binnen is gekomen en ik daar weer achteraan moest.

Maar dan het kerstdiner op school…

En dan is vanavond ook nog het kerstdiner op school. De kleding heb ik in huis, maar ik ben dit jaar niet ‘chef stokboord’. Nee, ik had bedacht dat ik nu echt iets moest gaan maken en zag op Internet iets ontzettend leuks en het leek heel makkelijk. Met nadruk op leek, want zo makkelijk is het dus niet. Tenminste, niet voor mij. Ik ben geen keukenprinses (ook meteen de reden waarom ik tijdens Kerst ook echt niet in de keuken ga staan) en ben bang dat ik het gewoon niet goed doe. En dan? Dan kan ik dus last minute de stad in voor mijn plan B. Die heb ik namelijk wel. Voor de zekerheid 😉

Ik zal op Instagram wel laten zien of het me is gelukt. Fingers crossed…

Volgend jaar pak ik alles anders aan. Hoe zit het met jullie kerststress? Valt het mee of is het net zo hectisch als hier? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *