Home + Zo ziet ons kerstweekend er uit!

Zo ziet ons kerstweekend er uit!

Hebben jullie ook zo’n zin in Kerst? Ik wel! Ik vind het de gezelligste tijd van het jaar en nu alles van de afgelopen week zo’n beetje achter de rug is, kan ik mij er echt op verheugen. Voor Patrick begint het vandaag al, want hij heeft vakantie. Ik niet, maar ik werk voornamelijk halve dagen dus ben de middagen vrij. Daarbij is het al fijn als Patrick het huishouden op zich neemt. Dan voelt het ook als vakantie 😉

Maar goed, het weekend dus. Morgen (zaterdag) ga ik nog een dagje met mijn moeder shoppen in Amsterdam. We nemen vroeg de trein zodat we er ook vroeg zijn. Het lijkt gekkenwerk om daar een dag voor Kerst heen te gaan (en misschien is dat het ook wel), maar het is er altijd wel druk. We gaan het wel zien. We hebben er in ieder geval zin in. Dit heb ik haar cadeau gedaan voor haar verjaardag en in januari is het toch minder gezellig in de winkels.

Als we terugkomen uit Amsterdam brengen we haar thuis, gaan we eten en daarna pik ik mijn moeder en tante weer op om naar de kerk te gaan. Ieder jaar vaste prik. En zodra we daar vandaan komen vieren we kerstavond thuis. Lekkere hapjes op tafel en dan mag Milan eindelijk zijn cadeaus uitpakken!

Eerste kerstdag

We beginnen met een uitgebreid ontbijt en een mooi gedekte tafel. Dat zijn toch de kleine tradities in huize Kenter. Gewoon gezellig met zijn drietjes. Daarna kijken we ongetwijfeld een kerstfilm. Er is er altijd één op tv en anders hebben we Netflix nog! Verder houden we ons deze dag lekker rustig en kan Milan spelen met zijn nieuwe LEGO® (en kunnen wij bedenken waar we het allemaal laten haha). ’s Avonds gaan we heerlijk uit eten en nemen we mijn ouders mee.

Tweede kerstdag

En dan is ons kerstweekend nog steeds niet voorbij, want er ligt ook nog een heel lange tweede kerstdag voor ons! Ook deze dag beginnen we gewoon met een uitgebreid ontbijt. We dekken die tafel nog een keer, bakken opnieuw broodjes en koken de eitjes. ’s Middags vieren we daarna Kerst bij mijn ouders met nog meer familie. Hoe gezellig is dat?!

Wat dit kerstweekend de boventoon voert is dat het vooral heel relaxt is en we het vieren met familie. Hoe ziet jullie kerstweekend eruit?

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 23 december 2016 / 15:20

  Wij gaan eerste kerstdag naar mijn ouders en tweede kerstdag vieren we lekker rustig thuis.

 2. 23 december 2016 / 20:58

  Wat een fijn vooruitzicht! Wij gaan 1e kerstdag eten bij Mn ouders en 2e kerstdag komt Mn schoonfamilie eten! Maar eerst morgen nog een avonddienst draaien…

 3. 23 december 2016 / 21:11

  Kerstavond begint bij ons met hapjes en cadeautjes, eerste kerstdag gourmetten en naar mijn schoonouders. Tweede kerstdag komen mijn ouders bij ons. Genoeg te beleven dus!

  • 24 december 2016 / 13:51

   Gezellig wij doen precies hetzelfde, wij beginnen vandaag met een kerst klassieker! Home Alone 1, en zo doen we het morgen avond, en overmorgen avond.

   Een tip voor iedereen ga voor een leuke kerstfilm, met een warme mok chocolademelk, en slagroom echt een heerlijke sfeer! En ojaa vergeet de kaarsjes niet!