Home + Eerlijk; het is soms wel heel erg veel…

Eerlijk; het is soms wel heel erg veel…

Van de week overviel het me; op mijn enige vrije dag in de week (woensdag) had ik ’s morgens een te gekke afspraak voor Mamablogger. Heel erg leuk, maar daarna racete ik naar huis omdat de afspraak iets was uitgelopen en Floris snel zijn fles moest. Hij heeft zich overigens perfect gedragen, maar kreeg nu wel trek. Na zijn fles viel hij in slaap, maar een half uurtje later moest ik hem toch wakker maken en weer meenemen naar school om Milan te halen. Eenmaal thuis aten we, ging Floris weer naar bed en ik beantwoordde een zakelijk telefoontje en een berg mail. Hup, weer een fles om vervolgens weer door te gaan naar de musicalles van Milan. Daar plofte ik in de wachtruimte neer met nog een paar moeders en besefte ik ‘dit is gekkenwerk’.

Mijn enige vrije dag

In de intro zei ik al dat de woensdag mijn enige vrije dag is. Echt vrij kan ik hem overigens niet helemaal noemen, want de ochtendspits is nog net zo druk, Milan zit een ochtend op school (dus minder tijd) en hij moet naar musicalles en zwemmen. Nu doet Pat de zwemles, maar we eten daardoor wel vroeger bijvoorbeeld. Omdat we allebei de maandag en dinsdag de hele dag werken, doe ik die dag het huishouden en werk ik nog behoorlijk wat was weg. Ondertussen eten en spelen we nog wat en probeer ik ook nog “even” dat ene artikel te typen.

Dit zou dus een vrije dag moeten zijn waar ik even bij kan komen van de rest van week. Normaal is de ochtend wel wat rustiger en ben ik ook wat langer thuis, maar tegenwoordig plan ik veel afspraken voor Mamablogger op de woensdagochtend. Dat was mijn vrije ochtend…

Ik snak soms echt naar een dag rust

De vakantie was heerlijk en ik heb er zo van genoten, maar eerlijk is eerlijk, dat relaxte gevoel is al lang weer verdwenen. Ik verlang zo naar een dagje rust! Even helemaal niets, werk dat al gedaan is en gewoon een beetje aanrommelen. Die dag gaat voorlopig ook niet komen, maar ik doe mijn best om ’s avonds zo weinig mogelijk te hoeven doen en gewoon een beetje bank te hangen met Pat. We hebben nu wel een hotel geboekt voor Kerst en gaan dan echt genieten van luxe, lekker eten en vooral van elkaar. Daar kan ik al zo naar uit kijken!

En nu?

Tja, voorlopig blijft deze situatie nog wel even zo en dat is ook niet erg. Alles wat ik doe is leuk, maar de balans is een klein beetje zoek. Ik ga de woensdagen zoveel mogelijk vrij houden en als ik al wat afspreek dan is dat een lekker kopje thee drinken met bijvoorbeeld een vriendin.

Hebben jullie dit ook weleens eens? Dat je echt snakt naar een dag helemaal niets? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Sandra
  7 september 2018 / 07:52

  Uh misschien een hulp in het huis zoeken voor de grote klussen? Tja rust vinden is iets wat je verlies zodra je moeder wordt. ? Succes er mee met zoeken

  • 8 september 2018 / 13:50

   Haha, daar denken we wel over na ja. Wat betreft de rust als er kinderen zijn, dat weten we aangezien Milan bijna 8 wordt en voor heel wat slapeloze nachten heeft gezorgd haha. Wat betreft werk zou de balans wel heel fijn zijn…

 2. 7 september 2018 / 13:39

  Ja absoluut! Heel herkenbaar! En ik ervaar dat het ook belangrijk is. Net als zuurstof.