Home + Een origineel cadeautje voor de juf of meester, ik geef je tips!

Een origineel cadeautje voor de juf of meester, ik geef je tips!

Toen Milan zeven jaar geleden begon op de basisschool en ik aan het einde van het schooljaar een juffenbedankje meenam, was dat nog niet zo gebruikelijk als dat het nu is. Sommige ouders vonden het onzin en weer een ander had er helemaal niet bij stil gestaan. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en heb ik al heel wat geschreven over juffenbedankjes (kan nu niet meer, want inmiddels heeft Milan een meester haha), ik vind het leuk om iedere keer weer iets nieuws te bedenken wat niet teveel geld kost. Het moet immers wel leuk blijven en het is geen wedstrijd. Kinderen mogen niet het gevoel krijgen dat hun cadeau niet goed genoeg is omdat het van een ander groter of duurder is. Ik geef je tips hoe je dit doet!

Aan het einde van het schooljaar geven veel kinderen tegelijkertijd een cadeau aan de juf of meester. Ze krijgen op dat moment al zoveel en dat moeten ze allemaal mee naar huis nemen, ik probeer daarom altijd een klein en nuttig cadeautje te geven. Altijd met een persoonlijk woord. Als we met de juf (in ons geval waren het tot nu toe allemaal juffen) een extra goede band hadden, probeerde ik het cadeautje wel te personaliseren.

Een leuk cadeau hoeft zeker niet duur te zijn. Dat klinkt gek voor iemand die altijd helemaal los gaat op cadeautjes en traktaties, maar ik probeer daar echt rekening mee te houden. Ik vind het heerlijk om cadeautjes te maken en ga daar dan helemaal in op. Daar moet ik mijzelf dus juist in afremmen ☺️.

Tips voor een leuk cadeau voor de juf of meester

  • Een persoonlijke kaart met een kleinigheidje is altijd goed. Vooral de kaart met de persoonlijke woorden blijven bij.
  • Ik kies zelf graag nuttige en/of blijvende cadeautjes. Denk aan een lekkere ijsthee voor de zomer, bloemenzaadjes, een tijdschrift, een puzzelboekje etc. vorig schooljaar maakten we met al dit soort cadeautjes een groot zomers verwenpakket per juf. Dit werd erg gewaardeerd.
  • Naar aanleiding van de tip hierboven: kijk wat je eventueel samen kunt kopen met andere ouders om daar samen een pakketje van te maken.
  • Met leuke spulletjes om in te pakken, die je misschien al in huis hebt, kun je het cadeau helemaal personaliseren.
  • Ken je de juf of meester een beetje? Kijk dan of je een leuk cadeau kunt vinden dat bij hem of haar past. Houdt de juf van tuinieren? Dan zijn vergeet-mij-nietjes heel erg leuk. Houdt de meester van barbecueën? Koop dan een lekker drankje bijvoorbeeld. Misschien weet je kind ook wel iets te benoemen over de juf of meester.

Kinderen vinden het vaak heel leuk om een cadeautje te geven en er is ook veel leuks te vinden. Inmiddels veel meer dan zeven jaar geleden.

Koop jij een cadeautje aan het einde van het schooljaar voor de juf of meester? Zo ja, waar let jij dan op?

En, altijd handig; wil jij weten wanneer de zomervakantie in jouw regio begint zodat je op tijd een cadeautje kunt shoppen? Klik dan hier.

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *