Home + De hobby’s die ik graag weer op zou willen pakken

De hobby’s die ik graag weer op zou willen pakken

Vroeger had ik 1001 hobby’s. Sommigen hadden veel met elkaar gemeen, maar dat maakte mij helemaal niets uit. Ik verveelde mij nooit en was altijd in de weer met iets. Dat ben ik nu nog steeds haha, maar wel op een andere manier. De enige hobby die ik nu nog echt kan beoefenen is bloggen. Hier gaat een hoop tijd in zitten en dan blijft er niet veel tijd meer over naast al het andere. Toch mis ik mijn oude hobby’s zo nu en dan wel en deze zou ik graag weer op willen pakken.

Lezen

Het klinkt misschien gek, maar tot ongeveer een jaar geleden kon ik tussen de bedrijven door zo een boek uitlezen. Tenminste, als ik helemaal op ging in het verhaal. Ik heb nog best wat boeken liggen en op mijn Wishlist staan (bijvoorbeeld de nieuwste van Jill Mansell), maar het lukt mij nu op de één of andere manier niet. Ik zou graag weer in het hoekje van de bank willen kruipen en lekker willen lezen in plaats van weer naar een scherm te kijken.

Journallen

Gek eigenlijk, ik typ mij helemaal suf, maar echt schrijven doe ik nauwelijks meer. Zonde, want ik houd ervan om te journallen, een dagboek bij te houden en om mijn planner iedere week extra leuk te maken met foto’s en stickers. Het werkt voor mij ontzettend ontspannend en het helpt mijn hoofd leeg te maken, maar ik gun mijzelf er te weinig tijd voor. En het is natuurlijk veel leuker en overzichtelijker dan onze gezamenlijk agenda op mijn telefoon. Eigenlijk moet ik gewoon een bullet journal kopen en weer aan de slag gaan. Het is ook een goed excuus om al die stickers en washi tapes uit de kast te halen ?. Een vast moment in de week plannen en vervolgens doen wat er in mij opkomt. Ik weet zeker dat ik er heel erg blij van word, nu nog doen!

Wandelen

Ook zoiets! Ik weet dat ik er blij van word en toch maak ik er geen tijd voor vrij: wandelen. Veel mensen wandelen in de ochtend, maar daar heb ik geen tijd voor. Ik fiets wel veel, maar een simpel ommetje van 20 minuten in de pauze maak ik nauwelijks meer. Wie geeft mij die schop onder mijn kont?

De stad in voor inspiratie

Toen we nog dichterbij de binnenstad woonden, liep ik regelmatig even de stad in om alleen maar winkels te kijken. Natuurlijk kocht ik dan zo nu en dan wel wat (vaker voor de jongens dan voor mijzelf), maar ik combineerde het lopen met inspiratie opdoen voor Mamablogger. Heerlijk vond ik dat! Ik hoorde andere moeders praten (ook dat levert veel inspiratie op), zag de collecties in de winkels, wist meteen wat de nieuwe trends zijn en spotte zo nu en dan iets origineels dat ik dan kocht om over te bloggen. Die ochtenden vond ik heerlijk.

Podcasts maken en luisteren

In februari begon ik met het maken van podcasts en oh, wat vind ik dat leuk! Een nieuwe hobby was geboren en de eerste afleveringen zijn echt heel vaak beluisterd! Maar Corona gooide roet in het eten en nu lukt het me nauwelijks om nieuwe afleveringen op te nemen omdat ik de jongens dan om mij heen heb. Ik zou zo graag weer eens een podcast op willen nemen!

Dit zijn de hobby’s die ik stiekem toch wel heb verwaarloosd en daar baal ik echt van. Welke hobby of hobby’s zou jij weer op willen pakken?

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *