Home + Een nieuwe lay-out voor Mamablogger, maar waarom?

Een nieuwe lay-out voor Mamablogger, maar waarom?

Jullie hebben het waarschijnlijk al gezien, maar afgelopen donderdag heb ik Mamablogger helemaal voorzien van een nieuwe lay-out. Niet alleen andere kleuren, maar ook een ander lettertype, nieuwe knoppen en wat andere kleine wijzigingen. Ik was de oude lay-out helemaal zat, maar waarom eigenlijk?

Ik had deze lay-out al ongeveer een jaar en hij paste niet meer zo bij waar ik heen wil met de blog. Er komen vaak meerdere berichten per dag online en als het even kan nog extra wanneer er leuke actualiteiten zijn om te vermelden. Het nieuws volgt elkaar dus in rap tempo op en dan moet je lay-out wel overzichtelijk zijn. En dat was het niet met het lettertype dat ik gebruikte.

En toen zag ik hetzelfde thema ook nog bij een andere mama blogger…

Geen probleem en dat kan, want thema’s kun je tenslotte kopen. Het risico zit er dus in, maar toch heb ik dan wel de neiging om juist te gaan veranderen. Ook omdat je beiden over hetzelfde onderwerp blogt. Dit alles bij elkaar maakte dat ik koos voor een ander thema.

Het was erg simpel, want dit thema had ik nog voor de blog die ik had voor de webshop. Ik kende het dus wel een beetje en besloot hem gewoon te installeren. Alles widgets er weer in en maar even kijken wat er gebeurd. Een beetje dat werk dus. Het was dan ook binnen een uurtje gepiept. Tja, als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb… 😉

Zelf ben ik er heel blij mee, maar er is nog wel een dingetje en dat is het zwart. Ik vind het op sommige punten best hard, maar misschien vinden jullie dat juist niet. Ik zou dit wel een andere kleur willen hebben (wie weet hoe?), maar verder vind ik het echt een hele verbetering.

En nu is natuurlijk de grote vraag of jullie dat ook vinden. Vinden jullie de blog gebruiksvriendelijk, overzichtelijk, en is hij goed leesbaar? Ik kan er namelijk wel wat van vinden, maar jullie zijn mijn bezoekers dus het draait om jullie.

Ik ben heel erg benieuwd, wat vinden jullie van deze nieuwe lay-out? Laat het me vooral weten in de comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 28 november 2015 / 10:49

  Je header afbeelding doet het bij mij niet, maar ik zie op je afbeelding hoe het eruit hoort te zien. Misschien zou ik de achtergrondkleur van het menu wat lichter doen en de linkjes in het menu dan zwart. Dit is misschien een beetje te hard, zoals je zei. Je ‘Liefs, Mariska’ is helaas niet zo mooi gebleven, beetje pixelig. Verder vind ik het heel overzichtelijk! 🙂

 2. 28 november 2015 / 11:22

  Ik vind het een verbetering. En ‘hoe’ kan ik je wel mee helpen natuurlijk 😉

 3. 28 november 2015 / 17:25

  Ziet er goed uit! Ik vind het zwarte wel meevallen, past ook wel bij de trend van het moment.

 4. 28 november 2015 / 23:08

  Ik vind hem gaaf! Stoer met die groen/blauwe kleur op dat zwart, daar hou ik juist van, zeker omdat je die kleur steeds terug ziet in je thema.
  Vind het ook een leuk kleinigheidje dat je ‘MAMA BLOGGER’ tekst verkleurd als je er met je muis overheen gaat 🙂 Leuk gedaan!
  Bij het 2e menu worden de knoppen zwart als je er over heen gaat, dat vind ik ietsie minder..ik zou daar voor het lichte grijs kiezen, de kleur die je titels van je blog ook hebben.

  Laatste dingetje: het is wel erg zoeken naar je zoekfunctie… die zit helemaal onder aan je pagina (zat ie volgens mij in je oude lay-out ook al), en daar valt ie bijna niet op vind ik 🙂