Home + Een nieuwbouwhuis kopen? Deel 1

Een nieuwbouwhuis kopen? Deel 1

We hebben twee keer eerder een huis gekocht in ons leven, maar van het kopen van een nieuwbouwhuis hebben we totaal geen kaas gegeten. Toch is dat onze grote droom en gaan we die nu proberen te realiseren. Dit is het laatste huis dat we willen kopen. Een huis waarin de jongens nog lang thuis kunnen blijven wonen, maar waarin we ook samen oud kunnen worden. Dat is onze droom. Daar zijn we kritisch op, maar we hebben er ook heel veel zin in. De afgelopen periode heb ik een dagboek bijgehouden. Laten we hopen dat dit de eerste is van velen…

Zondag 9 april 2023

De bouw van een nieuw deel woningen in onze wijk wordt aangekondigd op de socials. We hebben interesse in een bepaald woningtype dat ook nog eens betaalbaar is zodat we geen maximale hypotheek hoeven af te sluiten. We schrijven ons meteen in als geïnteresseerden. Wie weet staat hier wel ons toekomstige huis!

Woensdag 26 april 2023

We hebben inmiddels een woningtype op het oog en worden via een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Vandaag krijgen we een mail waarin staat dat er eind mei/begin juni twee inloopavonden zijn om een financiële check uit te laten voeren door de Rabobank. Direct daarna krijg je een formulier mee welke je kunt uploaden in het portaal van de projectontwikkelaar zodat deze kan zien dat het huis kunnen financieren. We schrijven ons in voor de eerste avond op 30 mei. We zijn benieuwd.

Dinsdag 2 mei 2023

Patrick heeft op zijn werk al een werkgeversverklaring opgevraagd. Ook ik zal dat deze week doen. Deze is drie maanden geldig en met een beetje geluk kunnen we deze gebruiken voor de hypotheekaanvraag. Anders zien ze ons aankomen op het werk 😉 We hebben zelf ook een nieuwe berekening gemaakt. De hypotheek is het probleem niet, maar de bijbehorende maandlasten vind ik spannend. Die zijn heel hoog met de huidige rente. Toch moeten we afwachten tot 30 mei, want we kunnen waarschijnlijk ook korting krijgen op de rente omdat we een heel energiezuinig huis willen kopen. Het houdt mij toch meer bezig dan ik dacht.

We kijken steeds vaker op de website, ook al is er verder nog niets nieuws te zien. We hebben al even gekeken bij de bouwgrond (één grote zandvlakte haha) en hebben al een beetje gekeken naar de inrichting. Gek eigenlijk, want we weten nog helemaal niets. Aan de andere kant is de voorpret al leuk. We denken na over de verhuizing, wanneer deze zou zijn en hoe we dat aan zullen pakken. We Googelen ons suf over hypotheken, maar zoeken ook naar verhuisbedrijven. Als je zoekt op bijvoorbeeld ‘Verhuisbedrijf Amsterdam‘ of ‘Verhuisservice Amsterdam‘ (ook een goede zoekterm!) dan heb je heel veel opties. Op deze manier zoeken wij ook. En alles wat interessant is of wat handig is om te weten wanneer je nieuwbouw koopt, slaan we op.

Dinsdag 9 mei 2023

Een tijdje terug hebben we nog een flinke investering gedaan in ons huidige huis. We hebben horren op maat laten maken evenals elektrische zonwering. We hebben dit besteld voordat we ons inschreven voor dit project en hebben nog even getwijfeld of we dit wel moesten doen, maar we hebben deze echt nodig en we weten natuurlijk niet hoe lang we hier blijven wonen. Het project duurt sowieso een jaar, dus dan is woongenot ook wel heel belangrijk. Vandaag worden de horren geleverd. We zijn er super blij mee, al voelt het ook best gek. We weten immers niet wat de nabije toekomst ons brengt.

Zondag 14 mei 2023

Steeds meer mensen in onze omgeving weten van onze plannen, maar we proberen ons enthousiasme ook wat te temperen. Als we worden uitgeloot hebben we gewoon pech. We hebben overigens nog gekeken naar een ander project dat afgelopen week in de verkoop is gekomen. Toch waren we hier minder enthousiast over. Daarom hebben we deze aan ons voorbij laten gaan.

Het begin is er in ieder geval en we gaan zien wat het gaat worden. Ik houd jullie op de hoogte!

 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *