Home + Floris’ favoriete kinderboeken van dit moment

Floris’ favoriete kinderboeken van dit moment

Floris is, net als ik, gek op boeken. Zelf lezen kan hij nog niet, maar hij is druk met het leren van letters en wij lezen hem iedere avond voor. De kinderboeken zoals die van Woezel en Pip en Dikkie Dik hebben inmiddels wel plaatsgemaakt voor boeken voor oudere kinderen. Er zijn twee series waar Floris helemaal dol op is. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Dolfje Weerwolfje

Een tijdje terug kocht ik het eerste boek van Dolfje Weerwolfje voor €2,99 in de boekhandel. Heel toevallig hadden de jongens vlak daarvoor de film gezien dus het boek was voor Floris een schot in de roos. Hij is er overigens nog wel wat te jong voor, maar hij smulde van de film en het eerste boek. Dolgraag wilde hij ook het tweede boek, maar hij dacht ook verder vooruit, want hij kon wel boeken vragen voor zijn verjaardag en voor Sinterklaas. Goed idee Floris! Inmiddels hebben niet alleen wij, maar ook opa en oma al wat boeken gekocht voor de feestdagen. Ik houd de titels bij in de notities van mijn telefoon om dubbele boeken te voorkomen.

Marktplaatsgelukje! 

De Zoete Zusjes

Inmiddels zijn ook de kinderboeken van De Zoete Zusjes favoriet. Het begon met de filmpjes, maar daarin worden ook de eigen boeken aangeprezen. Die wilde Floris graag hebben. Een leuke afwisseling op Dolfje! We hebben nu één boek en ook deze willen we uitbreiden. Onthouden we ook even, haha.

 

Marktplaats gelukjes

Waar ik voorheen geneigd was een boek meteen te bestellen via de Bol.com, is dat nu anders. Ik kijk eerst op Marktplaats. Kan ik het daar niet vinden of is het boek niet in een nette staat, dan kan ik het alsnog bij Bol te bestellen. Zo kocht ik dit boek voor €3,-. Dat scheelt een hoop geld! Ook deed ik een oproepje in de appgroep van onze wijk met de vraag of iemand boeken van De Zoete Zusjes te koop had. Iemand had een boek dubbel welke ik over kon nemen voor €7,50. Kijk, daar houden we van!

Welke kinderboeken zijn bij jullie thuis favoriet? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

Sidenote: in dit artikel maak ik gebruik van affiliate linkjes. Wanneer jij iets bestelt via dat linkje, ontvang ik daar een kleine commissie over. Dit kost jou niets extra en ik kan uiteraard niet zien wat iemand bestelt. Het is voor mij een klein, maar fijn extraatje. 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *