Home + Een huis vol 2021 | 10x dit denken we tijdens het kijken naar dit nieuwe seizoen

Een huis vol 2021 | 10x dit denken we tijdens het kijken naar dit nieuwe seizoen

‘Een huis vol’ is weer op tv en wat is het weer een leuk seizoen! Wij hebben via NL Ziet (geen spon) alle afleveringen al gekeken en net als bij de vorige seizoenen hebben we weer genoten. En dat niet alleen, want we rolden soms van de ene verbazing in de andere, schoten regelmatig in de lach, keken elkaar bedenkelijk aan, maar waren vooral vol bewondering. Al die kinderen, het is niet niks. En daarom, net als bij het vorige seizoen, 10 dingen die wij dachten bij het zien van ‘Een huis vol’.

1. Uitslapen

Bij de familie Jelies slapen ze op zaterdag uit. Ze ontbijten dan met acht kinderen om 10.00 uur. Waarom lukt het hun wel?! Wij slapen met twee kinderen al bijna 11 jaar niet meer uit. Wij doen iets verkeerd ?.

2. Wauw Thaila!

Wat knap dat Thaila zoveel is afgevallen en wat een discipline. Ze maakt er toch maar mooi tijd voor met al die kinderen. Ik heb nu geen excuus meer haha.

3. Creatief met ruimte in huis

Wat gaan deze gezinnen creatief om met de ruimte in huis. Zeker het gezin Cudogham. Zij wonen met zeven kinderen op 100 m2. Wij wonen met zijn vieren op bijna 120 m2 en denken al dat we te weinig ruimte hebben. En wij iedere keer maar zeggen dat we geen ruimte meer in huis hebben voor een derde kindje.

4. 2,5 ton voor een huis? Hier tekenen we ervoor!

Rob en Thaila gaan op zoek naar een huis. Ze hebben geen idee of ze de financiering überhaupt rond gaan krijgen, maar ze doen alvast wat inspiratie op. Uiteindelijk hebben ze een huis van 2,5 ton op het oog. Een heel groot huis en op het eerste gezicht zag het er best goed uit. Hun zoon Miguel vindt 2,5 ton wel erg veel en verwacht dat je er dan niets meer aan hoeft te doen. We begrijpen dat hij dat zo ziet, hij is immers ook nog jong, maar wij moeten we een beetje lachen. Hier tekenen we voor zo’n huis voor dat bedrag!

5. Op vakantie met zoveel kids, wij vinden inpakken met twee kinderen al ingewikkeld

De familie Cudogham gaat met vakantie en dus moet er ingepakt worden. Dat ging eigenlijk heel relaxt en gemoedelijk. Super knap vonden we dat! Wij hadden al stress en discussie tijdens het inpakken van twee koffers haha.

6. Wat is de familie Cudogham toch leuk!

Wat een onwijs leuke familie! De kinderen zijn lief voor elkaar en hun ouders en steunen Cynthia na haar miskraam. Omdat die periode daarna moeilijk voor haar was hebben ze een verrassing voor haar bedacht: een speurtocht op de fiets langs allemaal plekken met mooie herinneringen voor de familie. Dat is toch geweldig?! Wij hebben deze familie een beetje in onze harten gesloten.

7. Wat een geduld hebben al deze ouders

Dit vooral. Het valt ons dit jaar nog meer op dan anders, maar wat hebben deze ouders een geduld met hun kinderen. Ze bewegen met ze mee en negen van de tien keer werkt dat. Mijn geduld is iets minder aanwezig zullen we maar zeggen ?.

8. Alles zo lekker ‘knap’

Is het jullie al opgevallen dat Janneke Jelies vaak het woord knap gebruikt? Ik vind het wel iets schattigs hebben. Toen we terug kwamen van vakantie appte mijn zus of alles inmiddels alweer knap was bij ons thuis. Janneke is een trendsetter!

9. Hoe kun je thuiswerken met al die kinderen om je heen?!

Ik vind thuiswerken met twee kinderen af en toe al een hele uitdaging. Laat staan met zoveel kinderen. De ouders van de familie Adema werken thuis en ik vind dat echt heel knap. Ik kan mij voorstellen dat je, zeker in vakanties of tijdens de lockdown, constant wordt afgeleid door de kinderen.

10. En toch weer ‘waar doen ze het van?’

Ieder seizoen van ‘Een huis vol’ vragen wij ons af wat we verkeerd doen. Zoveel kinderen kosten namelijk een hoop geld. Dan moeten deze mensen blijkbaar een een flink inkomen hebben. Dat gun ik iedereen, maar ik blijf mij vooral afvragen wat wij dan verkeerd doen.

Wat denken jullie tijdens een aflevering van ‘Een huis vol’? Klets mee in de comments hieronder of op sociaal media.

liefs

 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. edwin bouwens
    25 december 2021 / 14:47

    wat voor werk (job) doen ze allemaal?