Home + Hoe richt je je woning fraai en veilig in?

Hoe richt je je woning fraai en veilig in?

Elke moeder loopt tegen bepaalde uitdagingen aan. Zo heb je ongetwijfeld moeite om alles in één dag te proppen. Ook is de kans dat je moeite hebt om je woning geordend en gezellig te maken. Kinderen brengen nu eenmaal veel spullen en ongeordendheid met zich mee.

Een terechte vraag is dan ook de volgende: hoe kun je je huis zowel fraai als veilig inrichten? Het antwoord op die vraag vind je hieronder, waarbij de focus vooral op gezinnen met jongere kinderen ligt.

Kies voor organische vormen

Het is altijd leuk en speels om voor organische vormen te kiezen. Hiermee laat je je woning meer spreken, waarbij onder meer de onregelmatige lijnen in positieve zin opvallen. Als je kinderen hebt, is er sowieso al weinig sprake van regelmatige lijnen in je woning, haha. De keuze voor organische vormen is dan ook helemaal geen gekke keuze.

Dit heeft overigens ook betrekking op de meubelen in je woning. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar geschikte salontafels? Kijk dan eens naar organische salontafels. Kijk ook naar salontafels die stevig en stabiel staan. Dat is stiekem wel een vereiste als je jonge kinderen in huis rond hebt rennen.

Vermijd meubelen met scherpe punten

Een ander voorbeeld van organische vormen is het gebrek aan echt scherpe punten. Kijk maar eens naar de eerder genoemde organische salontafels. Deze tafels beschikken wel over punten, maar ze zijn allesbehalve scherp. Dit komt de veiligheid in je woning dan ook ten goede.

Probeer met kleine kinderen zoveel mogelijk de echt scherpe punten te vermijden. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe eettafel aanschaffen? Kijk dan eens naar een ovale eettafel. Zo’n tafel is niet alleen prachtig, maar ook nog super veilig. Met dank aan het ontbreken van scherpe punten.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Wat heb je nodig als je één of meerdere kinderen hebt? Veel opbergruimte in je woning. Zonder dat je het wellicht door hebt, haal je namelijk heel veel producten in huis. Denk hierbij aan alle verzorgingsproducten en al het speelgoed.

Vind je het verschrikkelijk als dit speelgoed door je hele woonkamer zwerft? Zorg dan voor voldoende opbergruimte in je woonkamer. Dit doe je bijvoorbeeld door voor een speciale speelgoedkist te kiezen. Je kind weet hierdoor overigens ook precies waar het zijn/haar speelgoed kan vinden. Wel zo handig!

Zorg voor comfort

Bij het inrichten van je woning richt je je pijlen al snel op je kinderen. Maar, wat doe je nou als je kinderen al om 19.00 uur op bed liggen? Juist; dan breng je zelf nog een paar uurtjes in je woonkamer door. Het is daarom van belang dat je in je woning voor veel comfort zorgt.

Dit begint al bij de keuze voor meubelen. Voor een comfortabele bank kun je bijvoorbeeld naar één van de vele soorten hoekbanken kijken. Deze banken bieden voldoende mogelijkheden om heerlijk languit te liggen. Of om comfortabel te zitten en een boekje te lezen.

Ook bij andere meubelen zou je goed naar het comfort moeten kijken. Hier hebben overigens je kinderen ook profijt van, naarmate ze ouder worden.

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *